Allt annat än ett ja är ett nej
"Folk idag är så lättkränkta."
"Kvinnor överreagerar så. Se det stora problemet istället."
" Lite tafs på rumpan eller en kommentar om dina pattar är väl inte så farligt. Måste du göra en höna av en fjäder?"

Samhället kryllar idag av sådana här kommentarer där folk helt enkelt anser oss feminister och kvinnor som lättkränkta, överreagerande och överkänsliga. Min fråga till er som anser detta är, vem är du att bestämma vad som är okej för mig? Vem är du att bestämma att jag är överkänslig och lättkränkt för att jag inte vill ha en främmande människas hand på min kropp eller få sexistiska kommentarer om min kropp?

Vem är du att avgöra vad jag ska känna, tänka och hur jag ska må i olika situationer? Jag är en egen individ exakt som du som har rätt till mina egna känslor, som har rätt till min egen kropp. Som har rätt till min egen klädsel och mina egna intressen. Jag bestämmer själv vem jag vill ska ta på min kropp, när jag vill att någon ska ta på min kropp, hur någon ska ta på min kropp och det har du faktiskt ingen rätt att yttra dig om.

Det är inte din rättighet att bestämma vad jag ska känna och tänka. Det är inte din rättighet att ta på min kropp eller att påpeka mitt utseende. Det är inte din rättighet att bestämma vad som är okej för mig. Det är enbart jag som bestämmer över min kropp. Det är enbart jag som bestämmer vart gränsen går för mig och vad som är okej för mig och det har inte du ett dugg med att göra. Anser du år 2017 att det är att överreagera att få bestämma över sig själv och sin egen kropp, att ha rättighet till sin egen kropp så säger det mer om dig än vad det gör om mig.

Jag ser det stora problemet och det är de som fortfarande tror sig ha rätt att ta på andra människor, att kommentera deras kroppar på ett sexuellt sätt och att sexualisera kvinnor. Det är det stora problemet. Allt annat än ett ja är ett nej.

 
UMO
#1 - Linda

Håller med dig helt och hållet, allt annat än ja = NEJ!

Svar: Precis
Evah Åberg

#2 - Netti Starby

Jättebra skrivet! <3 Kramis

Svar: Åh tack så mycket :)
Evah Åberg

#3 - Jennifer

Ja vi alla har rätt till våra egna känslor! Jätte bra inlägg som vanligt :)

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#4 - Frugan E

Bra skrivet! Så trött på det där och det är verkligen 100% bevis på hur normalt och till och med standard kvinnohatet är. När man till och med ser KVINNOR försvara de här männen och kalla andra kvinnor lättkränkta, alltså.. då vet man att det normaliserats..!

Svar: Håller med dig...
Evah Åberg

#5 - Kattis

Jag har så svårt att greppa att det verkligen finns så många som anser att det är "löjligt" med sexuella trakasserier...hur svårt är det att förstå att man varken ska röra eller säga dumheter utan tillåtelse!?

Svar: Jag håller med dig...
Evah Åberg

#6 - elin

Bra inlägg!<3

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - Carro

Bra och viktigt inlägg! Man bestämmer själv över sin kropp!!!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#8 - Annika

Tänkvärda ord, de som utsätter kvinnor för sexuella kränkningar borde läsa det du skrivit.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#9 - Clara

Du har så himla rätt. Jag är trött på att alltid ha lägre status och att alltid behöva kämpa tusen gånger mer än vad andra hälften av befolkningen behöver - och jag är så jäkla trött på att behöva känna att jag är till besvär när jag försöker lyfta fram dessa problem. Alltid, alltid, alltid är man ivägen... Nej, jag tänker aldrig någonsin hålla tyst. Jag ska vara jobbig och ivägen. Ända tills det ser annorlunda ut i samhället.

Svar: Håller med dig! Vi ska inte tystas ned mer <3
Evah Åberg

#10 - Åke

Lättkränkt och lättkränkt... människor reagerar inte lika. Det måste vi bara acceptera. Vi måste lära oss var gränser går helt enkelt. Lära oss att fatta helt enkelt. Du bestämmer gränsen ja. Bra skrivet 👍

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#11 - Sandra

Spyr på såna människor!

Svar: Samma här...
Evah Åberg