Försöker komma på banan igen
Hej på er fina fighters där ute!
Gud, vad jag har saknat er och att skriva här inne. Jag har ju haft en paus från bloggandet ett tag då jag har haft en väldigt tung period psykiskt nu ett tag och kände att jag behövde rå om mig själv. Jag övervägde att sluta helt och trodde faktiskt att jag skulle göra det då det inte kändes bra att skriva längre.

Jag har varit utan terapi i över fyra månader och i början fungerade det bra. Det kändes skönt att inte behöva "älta" sina problem med en terapeut hela tiden, men till slut gick det inte längre. Jag hade konstant ångest, ingenting var kul och jag kunde inte känna mig glad och när jag var på hockey i Göteborg med min pojkvän fick jag en hemsk panikångestattack som gjorde att jag fick gå tillbaka till hotellet. Så jag har legat i och krigat på för att få hjälp och fick faktiskt hjälp hos en diakon i kyrkan. Även om de inte är utbildade inom psykologi så vill de ändå hjälpa människor och vara ett stöd. Så jag fick många bra verktyg hos henne. Dock hann jag bara gå dit en gång för direkt efter det fick jag en ny kontakt på psykiatrin som jag var till idag för första gången. Hon verkar jättebra och jag håller tummarna för att det nu ska bli bättre och bättre igen. Gick därifrån med ett leende och kände direkt att det klickade med henne.

Jag kände att jag var på väg till mitt gamla jag igen, en person som jag inte vill vara och jag vet ärligt talat inte hur jag hade klarat mig om jag inte hade fått hjälp från vården igen. Tyvärr är det så här att leva med psykisk ohälsa. Vissa stunder äter det upp en innifrån och man får kämpa för att hålla sig över ytan. Under den här tiden jag inte har bloggat har jag bara försökt att överleva smärtan som finns på insidan. Jag har så mycket bra i mitt liv och så mycket att vara glad för, ändå mår jag som jag mår.

Jag har otroligt höga krav på mig själv. Jag känner mig lätt värdelös. Jag älskar inte mig själv så som jag borde göra och jag fastnar lätt i mina tankar. Men jag krigar varje dag för att bli fri från detta och nu har jag förhoppningsvis stöd från vården igen för att kunna bygga upp mig själv på riktigt. Jag är inte redo än för att stå på egna ben utan vården. Jag behöver deras stöd för att kunna ta mig ur detta.

Jag hörde ett citat från Pia Johansson som är komiker som faktiskt fick mig att vilja blogga igen.
"Motstånd är ibland bra, för då blir man prövad om det är det man vill." Och jag vill ju skriva. Jag vill hjälpa människor. Jag vill vara en förebild och även om resan inte är lätt, vare sig min personliga resa eller resan genom mitt skrivande så är det värt att kämpa för. Jag vet inte riktigt hur mycket jag kommer orka blogga än, men jag kommer tillbaka sakta men säkert när jag känner att jag orkar. Nu ska jag ta nya tag med min nya terapeut och hoppas verkligen på att det ska bli bra!

Uppdaterar er med lite bilder vad som hänt sen vi hördes senast! :) Ta hand om er så länge. Kram! ♥ 
Hotellet vi bodde på när vi var i Göteborg på hockey :) En vecka efter det var vi även på hockey i Karlstad och såg Färjestad-frölunda möta varandra med våra pappor och våra vänner. Så trevligt var det! <3

 
Fick en jättefin blomma av mina underbara föräldrar! :)Dukade upp fint och lagade god kycklinggratäng och bakade även en nutellapaj i fredags när Dennis kom till mig! :)

 
Träffade youtubeparet Gustav och Johanna i Säffle när jag och Dennis var på marknad! :)
#1 - Frugan E

Härligt att du är tillbaka och att du fått hjälp. Hoppas att du mår bättre nu <3

Svar: Det känns lite bättre i alla fall :) Får ta det lugnt så kommer det snart bli bättre <3
Evah Åberg

#2 - lars

Vad bra att du är på väg tillbaks. Jättefina bilder. Du behövs på bloggen som visar och skriver om att varje djävla dag inte är toppen. Ibland får jag det intrycket av många bloggare. HEJA FRÖLUNDA INDIANS

Svar: Tusen tack för dina fina ord, vad glad jag blir! :) Håller med dig, VF forever <3
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Så skönt att du har träffat en bra terapeut och kul att du är tillbaka igen! <3 Kramis

Svar: Ja det är jätteskönt :) <3
Evah Åberg

#4 - Sofia

Ååh har verkligen saknat dina inlägg fina Evah, och du är en riktig kämpe ska du veta! <3

Svar: Åh vad glad jag blir, tack vännen! :) <3
Evah Åberg

#5 - Madeliene

Hoppas verkligen att du börjar må bättre snart, för det är du verkligen värd <3

Och vad skönt att det klickade med kontakten på psyket, för det är så viktigt! <3

Svar: Tusen tack fina du <3
Evah Åberg

#6 - elisabeth

Livet går upp och ner,hoppas du mår bättre snart.sköt om dig!!

Svar: Hoppas jag med <3
Evah Åberg

#7 - Jinx

Kul att du är tillbaka igen! <3

Svar: Tack så mycket :) <3
Evah Åberg

#8 - Boel

Härligt att du är tillbaka och kul att du träffade Johanna och Gustav :D

Svar: Ja det var jättekul :) <3
Evah Åberg

#9 - Ida Jansson

Så kul att du är tillbaka 😍

Svar: Vad glad jag blir, tack :) <3
Evah Åberg

#10 - Abra

Välkommen tillbaka! Glad att du får hjälp igen och kan komma tillbaka till dig själv! ❤️

Svar: Tack fina du :) <3
Evah Åberg

#11 - Jennifer

Vad mysigt :D

Svar: Jaa :)
Evah Åberg

#12 - Carro

Stor kram till dig! Du är så stark!

Svar: Tusen tack för dina fina ord. Kram <3
Evah Åberg

#13 - Linda

Ibland behövs en liten paus, här kommer massa <3333

Svar: Ja verkligen. Tack fina du <3
Evah Åberg

#14 - Jessica Högberg

Skönt att höra från dej men tråkigt att du inte mår bra. Hoppas din nya kontakt kan hjälpa dej.
Du är fantastisk, glöm aldrig det!

Svar: Tack fina du, och detsamma! Hoppas du mår bra. Kram!
Evah Åberg

#15 - Tisa

Wow vilket hotell! :) Jag hoppas verkligen att det ska bli bra för dig nu med ny terapeut! jag tror att (utifrån mig själv) om man har gått i terapi en längre tid så vet man exakt vilken hjälp man behöver.. då man lär känna sig själv på ett annat sätt. Så ge aldrig upp! Kramar

Svar: Ja det var jättefint :) Ja det tror jag med. Nu vet jag vad jag söker hos en terapeut också efter att ha provat flera olika och provat olika terapiformer. Kram!
Evah Åberg

#16 - Elin

Hej!
Vad glad jag blir av att äntligen hitta en blogg som skriver om psykisk ohälsa! Jag älskar när människor vågar dela med sig av sina problem för att förhoppningsvis hjälpa andra och skapa igenkänning. Jag hoppas att du kommer fortsätta att blogga och dela med dig av dina tankar för det behövs verkligen människor som vågar och vill lyfta psykisk ohälsa!

Svar: Åh vad kul att du gillar det :) Jag kommer fortsätta blogga. Efter en paus så känner jag verkligen att detta är det jag vill göra. <3
Evah Åberg

#17 - Kattis

Härligt att höra att du fått träffa en ny terapeut som du klickar med, hoppas det fortsätter går framåt nu!☺

Svar: Det hoppas jag med :)
Evah Åberg

#18 - Jesse Sarvak

Du är så sjukt stark min fina vän <3 <3
keep fighting! <3

Svar: Tack vännen, detsamma <3
Evah Åberg

#19 - Zandra Emily

Vad skönt att ha dig tillbaka <3 En av dom bättre bloggarna som finns.

Svar: Ååh tack fina du <3
Evah Åberg