Jag var bara 7 år när han stoppade ned sin tunga i min hals
Tänk dig tillbaka till när du var barn, närmare bestämt 7 år.
Kommer du ihåg vad liten och oskuldsfull du var då? Vad lite du visste om världen och att lek var allt som fanns i ditt huvud, hur lätt saker ändå var? För alla barn är inte livet så där lekande lätt.

Jag var 7 år och det var sommar. Jag minns att jag hade på mig en svart kjol och någon vit tröja. Jag lekte i min lekstuga och helt plötsligt kommer en man som var 10 år äldre än jag in. Han var alltså 17, nästan 18 år gammal. Det var en man som fanns i min närhet sedan en tid tillbaka. Helt plötsligt säger han till mig att han tycker jag är snygg. Inte så där barnslig som andra barn i min ålder, utan mer mogen och härlig.

Jag minns inte riktigt varken vad jag sa eller tänkte just där och då. Tiden gick och varje gång han var i min närhet gjorde han fler och fler närmanden. En dag stoppande han ned sin tunga i min hals och bad mig klä av mig. Jag minns hur han knäppte upp knapparna i min tröja. Jag minns hur han knäppte upp sina byxor och jag fick se hans penis. Jag minns hur han nafsade mig i örat. Jag var alltså 7 år första gången jag blev utsatt för sexuella övergrepp av en man. Jag var ett litet oskuldsfullt barn, som inte hade en aning om vad sex var. Jag förstod att något var fel i det han gjorde, men jag förstod inte vad.

När jag började dejta en kille 2009 var jag dock med om en fullbordad våldtäkt. Jag minns fortfarande hur tårarna bara rann nedför mina kinder, blåmärkena jag hade på brösten, hur hela min kropp skakade och hur jag blödde ur mitt underliv. Jag minns fortfarande känslan av skam, av rädsla, av äckel och panik. Jag minns fortfarande hur jag bara önskade att mitt liv skulle ta slut där och då.

Även om inget av övergreppen var mitt fel så tog jag ändå på mig skulden för båda delarna. Jag trodde seriöst att övergreppet som skedde när jag var 7 år var mitt eget fel och vågade därför aldrig prata om det. Jag trodde att det var mitt fel att jag blev våldtagen av killen jag dejtade. Fortfarande än idag när jag pratar öppet om övergreppen kan människor ge mig som offer skulden. De hittar alltid orsaker till att skuldbelägga mig som offer. Idag vet jag bättre. Idag vet jag att inget av dessa övergrepp var mitt fel. Idag vet jag att INGET offer ska beskyllas för vad gärningsmannen gör, för det är bara gärningsmannen som är skyldig.

Jag väljer att delta i kampanjen #Metoo för att jag vägrar att tystas ned och ta på mig skulden. Jag vägrar att låta andra kvinnor och flickor tro att det är de själva som gjort fel. Den här kampen ska inte förminskas och det finns inte en enda ursäkt till att utsätta någon för sexuella övergrepp eller trakasserier. Kanske det här kan öppna ögonen hos folk och se hur stort problemet faktiskt är, att i stort sett varje kvinna någon gång har utsatts för sexuella trakasserier eller sexuella övergrepp av minst en man. En dag kan det vara din dotter som utsätts när hon är en liten flicka, exakt som jag. Öppna ögonen och börja agera, innan det är för sent!

#1 - Netti Starby

Usch vad hemskt och så himla fruktansvärt! Starkt av dig som skriver om det här och många styrkekramar från mig <3

#2 - Carro

Stark du är som berättar, önskar att ingen behövde gå igenom något sånt! 💕

#3 - Linda

#metoo <3

#4 - Frugan E

Så fruktansvärt att det inte finns ord. Beklagar att du råkade ut för sådana hemskheter. <3
Och så många det är som råkat illa ut, man visste ju redan liksom att sexuella övergrepp och trakasserier i princip är standard, men med #MeToo har man verkligen fått se hur pass utbrett det verkligen är. :(

#5 - Isabel Håkansson

Grym du är som delar med dig. Hashtagen är så viktig <3 Kram

#6 - Jessica Högberg

Det är verkligen inte ok och absolut inte ditt fel, tycker kampanjen är toppen

#7 - Hanna Karlsson

Tack för att du delar med dig! <3 Starkt och modigt. Kram <3

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#8 - Som Den Kvinna Jag Är

Väldigt starkt av dig att skriva om detta. Fruktansvärt det du varit med om. Jag blev systematiskt våldtagen av min pojkvän, ett ex. Du kan läsa om det i min blogg.
Tack för att du delade med dig. Kram

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#9 - Jennifer

Jag får så ont i magen när jag får reda på fler som varit med om detta :(

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#10 - Johanna

Så vidrigt. Skakande på många sätt denna hashtag men det märks att den behövs. Att ha varit med om sexuella övergrepp är det aldrig någon som ska skämmas för och jag hoppas fler förstår det idag och vågar berätta.
Kram på dig!🌸

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#11 - Chanel

Fyfan va hemskt! Så tragiskt att läsa alla tjejers story bakom "METOO" ! Något måste göras och det är NU!

Hoppas på förändring nu när det uppmärksammas , det lär aldrig försvinna helt tyvärr, men vi måste kämpa mot det målet ! SÅ sjukt det du har fått vara med om, ingen gång är det ditt fel och det vet du ju ! tack för du delat med dig av din story!

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#12 - Lotta

Tack för att du delar med dig, lyfter fram och inte gömmer undan. Stärker andra som kände precis som du, att felet inte beror på offret.
Kram

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#13 - Paula

Så hemskt och samtidigt skrämmande att de flesta av oss har varit med om liknande händelser. Starkt av dig att dela med dig det också !

Kram

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#14 - Grethe Hagen

#MeToo 😢 Skulle önske jeg kunne klare å skrive om det...sterkt gjort av deg 💙

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#15 - Maria

Starkt av dig att berätta, det är så många som lider i tystnad <3 till dig.

Svar: Tusen tack <3
Evah Åberg

#16 - viskningen

Stor kram till dig! Tillsammans är vi mindre ensamma <3

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#17 - Elvira

<3

Svar: <3 <3
Evah Åberg