Positiva saker med psykisk ohälsa
Det pratas ju ofta om att man ska försöka hitta det positiva i allt för att orka med vardagen och faktiskt inte gräva ned sig. Detta är dock lättare sagt än gjort och man kanske ställer sig frågan vad som egentligen är positivt med psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa är ju inget man vill gå igenom eller leva med, men eftersom man inte kan vrida tillbaka tiden och göra det ogjort så får man ju helt enkelt göra det bästa av situationen. Därför tänkte jag göra en lista på några punkter som varit bra med min psykiska ohälsa.

• Jag har lärt mig enormt mycket om mig själv och hur människan fungerar över lag.

• Jag har lärt min omgivning väldigt mycket om psykisk ohälsa och saker de aldrig tänkt på innan.

• Jag tror att jag kommer bli en väldigt bra mamma då jag tidigt förmodligen kan läsa av barnet och gå tillbaka till mig själv och hur jag mådde.

• Jag kan hjälpa andra genom att dela mina erfarenheter och tankar.

• Jag har blivit mer ödmjuk.

• Jag kan lättare sätta mig in i andras situationer för att jag genomgått en del själv.

• Jag kunde starta denna blogg jag driver idag och få de bästa läsarna man kan tänka sig. ♥

#1 - Kattis

Väldigt bra punkter, jag brukar säga att min utmattning är både det värsta och bästa som hänt mig. Finns både positiva och negativa sidor med allt.☺

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#2 - Linda

Älskar att det finns någonting positivt i allt <33

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#3 - Annika

Jag kan också sätta mig in i andras situation eftersom jag upplever psykisk ohälsa själv.

Svar: Åh vad bra :)
Evah Åberg

#4 - Jennifer

Din tatuering på låret, O M G :D

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#5 - Jessica Högberg

Det var en bra lista😊

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#6 - Ajli Müller

jag har skitsvårt att hitta bra grejer med min psykiska ohälsa, vet faktiskt inte vad som ska vara grejen med det hela >.<

Svar: Det är jättesvårt tyvärr :/
Evah Åberg

#7 - Linnéa

För det första: snyggt fotografi och snygga kläder. Det passar dig bra. Vackert hår! Kul med piercing, jag hade tänkt pierca min läpp snart i framtiden igen. På högersidan, fast under läppen. Det är så läckert.

Vad duktig du är! Jag har liknande tankebanor angående vad som händer mig i mitt liv. Du är modig som vågar dela med dig av dina erfarenheter.

Jag är inriktad just nu på att skapa ett liv jag vill må bra i. Det är effektivt med personer som dig som är vackra och duktiga på att skriva ut. Att få ut det som känns/tänks. Lösningar i systemet.

Svar: Tusen tack för dina fina ord :)
Evah Åberg

#8 - Maria

Om nån skulle ha frågat mig om det fanns några positiva saker med psykisk ohälsa hade jag sagt nej. Men håller med din lista helt, du har rätt, det finns positiva saker också även fast jag hellre hade varit frisk än sjuk. Men det är ju inget jag kan välja eller göra nåt åt mer än att försöka göra de bästa utav det som du skriver. Tack!

Svar: Kul att du gillade det :)
Evah Åberg

#9 - Jesse Sarvak

Så underbart inlägg. Du är underbar Evah och viktig <3

Svar: Tack fina vännen <3
Evah Åberg

#10 - icaibloggen

Sv: Ja eller hur är den fin? Hon kan sin sak :D <3


Mycket bra inlägg!!

Förr tänkte jag alltid varför jag? (händer ju ibland fortfarande) men sen kommer svaret som jag kommit på i vuxen ålder. Utan att jag faktiskt tar mig igenom detta, gör att jag har mycket erfarenhet och kan hjälpa andra som lider utav det. Hade det inte hänt mig, så hade jag inte kunnat hjälpa!! :)

Fin bild på dig vännen <3

Svar: Precis :) Tack så mycket!
Evah Åberg