Så sprider vi mer kärlek
Det finns så mycket hat och ondska i denna värld och vi är nog många som funderar på hur vi ska kunna minska hatet och sprida mer kärlek istället. Därför tänkte jag lista några punkter om vad jag tror skulle kunna hjälpa oss på vägen till en finare värld med mer kärlek. Det krävs så lite för att göra världen till en lite finare plats och genom små goda gärningar mår både du och jag bättre.

Uppmärksamma det goda. - Självklart måste man få prata om det negativa och genom att uppmärksamma det negativa kan vi göra förändringar, men vi får inte glömma bort det goda. Det finns massor av goda människor där ute och mycket fina saker som händer. Tacka för komplimanger, visa uppskattning till dina nära och kära, tacka expediten för god hjälp och så vidare. Lägg ned mer tid på att uppmärksamma det bra!

Tänk långsiktigt. - Kanske har du lust att skriva till den där personen du nyss såg en bild på att hen var ful. Kanske har du lust att sprida det där elaka ryktet eller kanske du har lust till att göra ännu värre saker. Tänk då hur det påverkar både dig själv och andra i det långa loppet. Vad kan hända om du gör detta? Kan det orsaka någons död? Kan det göra att någon börjar ogilla sig själv och gråter sig till sömns? Kan det göra så du mister vänner eller exempelvis ditt jobb? Tänk efter noga vad som kan hända innan du gör något för det kan påverka andra människors liv.

Tänk osjälviskt. - Man måste få tänka på sig själv ibland, men att faktiskt bry sig om andra människor gör oftast så man mår bättre själv och man hjälper andra människor på samma gång. Fråga hur någon mår, volontärarbeta, skänk kläder/pengar till behövande, hjälp någon över gatan. Ju mer man hjälper varandra, desto finare blir vår värld och om du hjälper andra är chansen också större för att få hjälp tillbaka om du behöver det.

#1 - Abra

Yes. Man ska sprida kärlek till alla som går vår planet. Djuren också, som glöms bort så lätt.

Svar: Ja jag håller med dig!
Evah Åberg

#2 - Amanda

Så sjukt bra och fint inlägg av dig!! <3

Svar: Åh tusen tack :)
Evah Åberg

#3 - Annika

Tänkvärda ord, man mår bra av att tänka på andra och hjälpa andra.

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#4 - Ida Jansson

Såå bra skrivet!!! Mer kärlek och godhet behövs verkligen! ❤

Svar: Tack vännen <3 Ja verkligen <3
Evah Åberg