Våldtäktsmän som hyllas
Ingen kan ju ha missat hashtagen #metoo. Det är ju en hashtag som extremt många kvinnor lagt upp sina berättelser under. Men nu har ju även män börjat ta plats under hashtagen #ihave och liknande hashtags. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta, men en sak jag reflekterat över är hur männen som förgripit sig på kvinnor blir hyllade. 

"Fan vad modigt av dig att berätta. Heja dig!"
"Fler borde vara som du. Du är stark!"
"Jag blir tårögd, så öppet och ärligt!"

Detta är bara några kommentarer jag sett som skrivs av både män och kvinnor till dessa männen som erkänner sina brott. Men när vi som offer kommer ut med vår historia, då har vi tagit på oss offerkoftan. Då hittar vi bara på och ljuger för uppmärksamhet och om det är sant så är det vårt eget fel, för vi måste tänka på hur vi klär oss, vilka signaler vi sänder ut, hur mycket vi dricker. Vi får också höra meningar som: "Var glad att någon vill ligga med dig!" eller: "Vem fan skulle vilja tafsa på dig? Önsketänkande från din sida bara..." Då är det inte massa ryggdunkningar och ord som: "Fan vad bra du är!" särskilt inte från män.

Hur kommer det sig att jag som offer får massor av skit för att jag blivit utsatt för sexuella övergrepp och sexuella trakasserier, medan en gärningsman som utsatt kvinnor för det här får beröm och ryggdunkningar när han går ut med sin historia? Varför anses han vara stark som berättar sin historia och där tror folk på honom med en gång, men när jag berättar min historia så misstror folk mig för "tjejer kan ju hitta på att de blivit våldtagna" och jag får höra hur äcklig och billig jag är som blivit våldtagen? Återigen ser vi hur skulden läggs på offren och hur vi ger medaljer till gärningsmännen, som vanligt.

 
#1 - Netti Starby

Nä fy vad vidrigt och det har jag missat! Kramis

Svar: Det är verkligen vidrigt...
Evah Åberg

#2 - Hanna Karlsson

Det där har jag också reagerat över. Killarna får mängder med kommentarer medan tjejerna som öppnar sig knappt får ett hjärta på sin status. Helt sjukt är det och jag blir så arg. Återigen tar männen plats.

Svar: Precis, jag blir så otroligt trött...
Evah Åberg

#3 - lars

Som jag kommenterade ett annat inlägg i metoo. Våldtäktsmän har inget existensberättigande. De ska straffas och helst försvinna från jordytan. jag skäms som man

Svar: Håller med dig...
Evah Åberg

#4 - elin

Bra inlägg<3

#5 - Carro

Ja, det är hemskt faktiskt!

Svar: Verkligen...
Evah Åberg

#6 - Ajli Müller

Jag är så vansinnigt glad att du skrev det här inlägget. För när jag ser dessa "buhubuhu-inlägg" från män som har gjort det ena och det andra, ibland fullbordade våldtäkter, och så får de eloger för att de är "modiga" och "ärliga" och alltså... får sympatier.

Det är väl bra att de skäms, men då kan de antingen anmäla sig själva för säkert preskriberade brott eller sitta tysta inne på kammaren och skämmas - att komma med sin egen snyfthashtag är så jävla vidrigt och de förtjänar ingen sympati: före detta våldsförare/våldtäktsmän eller nuvarande skiter jag i.

Jag tycker att det är så bra att du som har delat en #metoo också sätter #ihave på plats.

Svar: Jag håller med dig... Det är så sjukt
Evah Åberg

#7 - Kattis

Jag har faktiskt inte sett till #ihave ännu men fy fan vad förvånande jag blir när jag läser det du skriver nu. Vilken jäkla snedvriden värld vi lever i!😡

Svar: Ja det är sjukt...
Evah Åberg

#8 - Linda

Helt sjukt!!
#metoo <33

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#9 - Boel

Jag blir så jävla arg på #Ihave för de är fan inte modiga att gå ut med det på socialamedier och bli hyllade för det.
Jävla as. Fan de får inget straff för det som dem gör och så ska de bli hyllade för att dem "står för det" också.

Svar: Jag håller med dig!
Evah Åberg

#10 - viskningen

Lika klokt som sant! Håller helt med! Kram

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#11 - Matilda

Jätte bra inlägg! Det är ju helt sjukt :(!!