Blir man frisk av positivt tänkande?
Att tänka positivt är inte alltid det lättaste och jag tränar själv på detta fortfarande.
Jag minns hur jag tänkte för några år sen när folk pratade om hur viktigt det är att tänka positivt och att livet blir bättre med en positiv inställning. Vilken bullshit tänkte jag, som att jag valt att må dåligt och skulle bli frisk av att tänka positivt. Som att mitt liv helt plötsligt skulle ordna upp sig av positiva tankar... Så är det ju givetvis inte.

Man blir inte frisk av att tänka positivt. Livet blir inte perfekt och felfritt och bilen lagar inte sig själv av en positiv inställning. Däremot så blir livet lite enklare och jag talar av egen erfarenhet. Jag har varit en negativ person i många år nu på grund av min ångest och alla motgångar, men nu när jag faktiskt övat upp en positivare inställning och faktiskt inte tänker med en gång att allt kommer att skita sig så går saker lite lättare i livet. Jag känner mig gladare, tryggare, mer stabil och kan se förklaringar och lösningar istället för att bara gräva ned mig. När en motgång inträffar kan jag se den ur fler synvinklar och faktiskt se lösningar istället för att ge upp som jag gjorde med mitt negativa tänkande.

Jag har fortfarande dagar där jag mår skit och får kriga med min hjärna för att inte gräva ned mig. Jag krigar fortfarande vissa dagar med att inte vara bitter och se allt jag inte har och jag kan fortfarande ha svårt att se att mitt liv inte är kört, men över det stora hela så har jag blivit gladare och mer positiv av en positiv inställning, vilket faktiskt leder till att livet blir en smula enklare. 

Ingen väljer att bli sjuk eller att må dåligt, däremot kan man försöka välja att göra livet så bra som möjligt med de förutsättningar man har. Du blir inte av med exempelvis din ADHD genom att tänka positivt, däremot kan du lära dig hantera den, lära dig allt om ADHD och hitta lösningar som fungerar för dig som underlättar din vardag. Det är detta jag själv jobbar med varje dag och tro mig, det fungerar!

Detta inlägg är en repost och jag skrev det den 24/5-2017
 
#1 - Netti Starby

Så himla bra skrivet! :-D Kramis

Svar: Tack fina du :)
Evah Åberg

#2 - Anna

Jag känner verkligen igen mig i det du skriver. Jag har varit mycket negativ, men jobbar mycket med att försöka hålla en positiv inställning istället. Det ger mycket. Definitivt ett inlägg som är värt att dela igen.

Svar: Tusen tack :) Ja det ger verkligen mycket!
Evah Åberg

#3 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Visst är det så, positivt tänkande är stärkande. Men också förbannat svårt att hitta dit ibland :)

Svar: Ja verkligen, jag håller med!
Evah Åberg

#4 - Clara

Så bra inlägg! Jag personligen borde läsa på mer om adhd då jag vet om att jag nog har en grad av det!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#5 - Nathalie

Jag har börjat må bättre när jag mer och mer insett att ALLA känslor är tillåtna, negativa som positiva! Jag har alltid känt ett starkt förbud mot att känna något "dåligt", men ju mer jag förstår att man faktiskt får känna allt, desto enklare tycker jag att det blir. Jag blir tokig på klimatet "tänk positivt" så fort man råkar känna något som kanske inte är så glatt.
Kraam

Svar: Jag förstår vad du menar. Ingen är positiv hela tiden och det är vi inte gjorda för att vara. Men jag märker själv skillnaden när jag har varit negativ kring allt och nu när jag faktiskt försöker ha en mer positiv inställning att saker går lite lättare. :) Kram!
Evah Åberg

#6 - Pauline Hurtig

bra inlägg

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#7 - Anonym

Suveränt inlägg☺

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#8 - Evelina

Mycket bra skrivet! <3

Svar: Tack så mycket <3
Evah Åberg

#9 - Nouw.com/zahraajami

Fint inlägg!!

Svar: Tack fina du :) <3
Evah Åberg

#10 - Maria

Att tänka positivt är jättebra, men inte alltid så lätt alla gången :)

Svar: Nej det kan vara jättesvårt och ingen är ju positiv hela tiden :)
Evah Åberg

#11 - Charlotte

Jag håller verkligen med dig! Jag har också alltid varit en negativ person på grund av min ångest vilket jag egentligen avskyr med mig själv. Detta året satte jag som mål att försöka bli mer positiv och trots att det inte är någon helomvändning jag har gjort så märker jag ändå stoooor skillnad i mitt mående nu när jag försöker tänka mindre negativt. <3

Svar: Det är så viktigt att uppmärksamma de där småsakerna man förändrar och varje liten sak räknas <3
Evah Åberg

#12 - Maja - Våga prata om psykisk ohälsa

Vad glad jag blir av att läsa att du övat upp en positivare inställning! Tror verkligen som du att det blir lättare då, kan låta så löjligt ibland men det hjälper en på traven. Bra att försöka påminna sig själv om när man fastnat i en negativ tankebana.

Tack för reposten då jag inte läst inlägget innan ♡

Svar: Ja det är så viktigt. Kul att du gillade det :) <3
Evah Åberg

#13 - Ida

Förstår verkligen vad du menar, men jag brukar försöka att tänka positivt så mycket jag kan för att tänka på annat men de går inte alltid! <3
Älskar fortfarande dina tatueringar på boobsen <3 <3 <3 <3 <3

Svar: Det är svårt att tänka positivt och ingen är positiv hela tiden. Tack fina du <3
Evah Åberg

#14 - Lilith - Livet efter Borderline

Det stämmer mycket bra. Vi kan inte välja vad som händer oss, däremot kan vi välja hur vi ska reagera på det, även om det är lättare sagt än gjort vissa dagar. Vi arbetade mycket med det i dbt.

Svar: Exakt :) Ibland är man negativ och det är okej, men det blir oftast jobbigt för oss själv om vi fastnar i den spiralen.
Evah Åberg

#15 - JoJo

det är bra att tänka positivt men är inte alltid det lättaste tyvärr :)

Svar: Nej det kan vara jättesvårt och ingen är ju positiv hela tiden :)
Evah Åberg

#16 - Miss Jennifer

Nej man blir inte frisk, men vardagen kan kännas lite lättare av positivt tänkande :D

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#17 - Linnéa

Tack för att du skriver!!

Jag ska till psyket imorgon på bedömningssamtal!

Positiv inställning är steg ett!

Svar: Hoppas det går bra :)
Evah Åberg

#18 - Emelie

Positivt tänkande gör verkligen så mycket för hur man mår! 😊

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#19 - Felicia

Så bra inlägg! Det hör med att tipsa tänka positivt är sån balansgång men jag tycker du fick till det galant. Det här med att det hjälper att tänka positivt även om det inte botar sjukdomen så får man ändå bättre förutsättningar. Kram. Bra jobbat!

Svar: Tusen tack, vad glad jag blir! :) Kram!
Evah Åberg

#20 - Kelly

Positivt tänkande är så bra!

Svar: ja verkligen :)
Evah Åberg