Blivit moster ❤
 

Alltså wow vilken känsla! I lördags blev jag moster för första gången åt en helt underbar liten flicka vid namn Lily. 😍 Alltså hon är så fin och jag började gråta när jag fick meddelandet om att min kära syster och hennes man fick en dotter. Tårarna bara rann och jag ville träffa henne med en gång.

Nästa morgon fick jag en bild på lilla tjejen där hon låg i sin säng på BB. Jag ville bara ta henne i min famn och beskydda henne. Hon är så fin och har så himla mycket hår. Jag har gråtit flera gånger sen hon kom till världen. ❤

Jag får sådan längtan tills jag får egna barn med Dennis. Kan knappt vänta! Min livmoder skriker nästan haha. 😂 Men nu ska jag vara världens bästa moster och skydda Lily med mitt liv. Jag vill ge henne allt, fina tjejen. Grattis till Anna och Tobias till världens finaste lilla tjej. Jag är så glad för er skull och nu gråter jag igen haha. Jag älskar er alla tre. ❤

Att skylla på icke-svenska räddar inte kvinnor

När man pratar om sexualbrott mot kvinnor så kommer det många gånger män in i diskussionen som ska berätta hur det egentligen ligger till. De informerar oss om vilka som utför dessa brotten och enligt dessa män så är det i 90% icke-svenska män som våldför sig på oss kvinnor. De berättar också för oss hur vi ska undvika att bli våldtagna och att de värnar så mycket om svenska kvinnor. De vill skydda sina svenska kvinnor.

När man lägger över sexualbrott mot kvinnor på icke-svenska män så är det bara en ursäkt till att slippa rannsaka sig själv och sin egen syn på kvinnor och sex. Män i hela världen utsätter kvinnor för sexualbrott. Rika män, fattiga män. Troende män, icke-troende män. Svenska män, amerikanska män, norska män, spanska män, iranska män. Långa män, korta män. Tjocka män, smala män. Unga män, gamla män. Fäder, bröder, makar.

Betyder det att alla män som läser den texten utsätter kvinnor för sexualbrott? - NEJ.
Betyder det att varenda man i hela världen utsätter kvinnor för sexualbrott? - NEJ.

Om man nu värnar så mycket om svenska kvinnor som de här männen säger sig göra så bör man väl LYSSNA på KVINNOR och ta till sig det de säger. Om man värnar om kvinnor bör man också tänka tanken: "Har jag någon gång gjort en kvinna illa trots att jag inte menade det så? Har jag någon gång gått över gränsen utan att tänka på det? Vad kan JAG göra för att bättra mig och vara en del av förändring i samhället?"

Först när man börjar lyssna på kvinnor och deras upplevelser utan att förminska. Utan att döma. Utan att misstro dem. Utan att tillrättavisa dem, DÅ kan vi göra en förändring. För sexualbrott och dålig kvinnosyn handlar om så mycket mer än en ren och skär våldtäkt.

Må bra tips - var snäll mot dig själv

Det är så himla lätt att trycka ned sig själv och vara elak mot sig själv. Jag tror att vi är många som behöver öva på att vara mer snälla mot oss själva. Hur gör man då för att bli mer snäll mot sig själv?

Jag tror att ett steg är att inte döma oss sig själva så mycket. Exempelvis om du har mycket att göra idag och inte hinner med allt, döm inte dig själv för att du inte hann med alla saker. Beröm istället dig själv för de saker du hann med att göra. Ingen människa är perfekt och de sakerna du inte hann göra idag kan du alltid göra en annan dag.

Se därför alla saker du hann göra idag, oavsett om det bara är en sådan "liten" sak som att du tagit ut soporna. Det kanske verkar löjligt att höja sig själv för att ta ut soporna men det är det inte. Du gjorde ju något, eller hur? Du är så bra exakt som du är, så du behöver inte vara elak mot dig själv, även om jag vet hur lätt det är att vara det.