Torsdagspepp

Vet du hur unik och speciell du är?
Du är så värdefull som person. Du är så vacker både på insida och utsida. Det är viktigt att du finns här på jorden. Du finns här av en anledning och du har en plats på jorden. Du kan göra skillnad i världen. Du kan inspirera andra människor. Du kan vara en förebild för andra.

Du är älskad. Du är omtyckt. Du är någons allt. Du är viktig och det du gör, tänker och säger spelar roll! Du är underbar och ingen kan någonsin bli som dig. Ingen kan någonsin ta din plats här på jorden. Du kanske tvivlar på dig själv, vilket är helt okej. Det är inget fel att inte må bra, inte vara lycklig eller inte älska sig själv. Du har inte gjort något fel, men du förtjänar att må bra, vara lycklig och älska dig själv! Du förtjänar att se dina positiva sidor.

Våga visa vem du är för du har inget att dölja. Det blir bättre, saker kommer att läka. Jag tror på dig och du kommer klara det du genomgår eller kommer att genomgå galant. Heja dig, du fina människa!

Tips på avslappning
 

Jag brukar lyssna på ASMR när jag ska sova. Om du inte är bekant med ASMR så kan jag berätta lite om det. ASMR står för Autonomous Sensory Meridian Response. Det innebär att man får en kittlande, pirrande, rysande och härlig känsla i kroppen av bild och/eller ljud. Man kan känna denna behagliga känsla både i kroppen och i hårbotten. Många beskriver känslan som en hjärnmassage eller hjärnorgasm, men det flesta upplever det inte som något sexuellt utan bara avslappnande.

Det finns olika typer av videor och triggers. Man kan exempelvis viska, dra fingrarna genom en hårborste eller olika rollspel där man blir omhändertagen på olika sätt. För mig har ASMR hjälpt otroligt mycket och även om jag fortfarande har svårt att sova så slappnar jag i alla fall av lättare och får en lugn stund när jag lyssnar på det.

Därför tänkte jag tipsa om mina favoriter på youtube. Jag lyssnar mest på svenska ASMR, men det finns många som pratar engelska och det finns även på spotify. Hoppas att just du hittar en video som kan hjälpa dig slappna av!

Positiv musik
 

Jag har gjort en lista på spotify med musik som jag anser som positiv och peppande på olika sätt. Den här listan har hjälpt mig de senaste veckorna att vara mer positiv och tänka bra och glada tankar. Jag har valt ut låtar som får mig att tänka glatt på framtiden, som får mig att tänka på hus, barn och det liv jag vill leva.

En av mina favoritlåtar är Flamingokvintetten - En dans på rosorDen får mig att tänka på att livet inte behöver vara perfekt för att vara bra. Att inget är felfritt och att man stöter på motgångar men att man ändå tar sig vidare. Livet är inte perfekt och behöver inte vara perfekt för vi kan ändå må bra och vara lyckliga. Jag hoppas att listan kan hjälpa er på samma sätt som den hjälper mig eller i alla fall ge er inspiration till att hitta era egna positiva låtar. Musik kan göra ens dag så mycket bättre tycker jag. Jag tränar ju på att bli mer positiv och då får man försöka hitta knep som gör att man lyckas med det. Jag tror att välmående går ut på det, att hitta saker som får en att må bra, som fungerar för en själv.

Direktlänk till min positiva lista.