Det här är min kamp, det jag brinner för

Något som upprör mig väldigt mycket är alla dessa kommentarer om: "Kvinnor kan också vara elaka, våldta och behandla andra illa." på inlägg där jag pratar om hur många män behandlar kvinnor. Jag tror att de flesta är fullt medvetna om att det finns kvinnor som rånar, mördar, mobbar, misshandlar, våldtar osv osv både mot män, barn och andra kvinnor. Jag tror de flesta är fullt medvetna om att kvinnor inte är perfekta eller felfria.

Poängen är den att de ämnen jag är inriktade på är just hur kvinnor ska bli jämställda med män, psykisk hälsa samt kroppsbild och normer. Det innebär dock inte att jag inte är insatt i andra ämnen eller skiter i andra ämnen. Det innebär inte heller att jag hatar män och tycker att kvinnor är bättre. Det innebär bara att dessa ämnen är just det Jag brinner för.

Att kvinnor också kan vara elaka är en egen debatt som någon annan får debattera om. Jag debatterar om just det jag brinner för. Att ständigt dra upp att kvinnor också kan vara elaka är enligt mig som att jag skulle skriva om bröstcancer och någon kommenterar att män kan få prostatacancer. De flesta vet att det finns olika typer av cancersorter och att alla oavsett kön kan drabbas, liksom de flesta vet att både män och kvinnor kan vara hemska människor.

Jag kan inte heller skriva utifrån spekulationer kring mörkertal utan jag måste skriva utifrån den statistik som finns och den statistiken från BRÅ visar att 97% av alla sexualbrott begås av män och att 96% av alla vuxna offer är kvinnor. Sen finns det ett stort mörkertal bland både män och kvinnor som inte anmäler de brott de varit ute för. Statistiken visar att mäns våld är ett samhällsproblem då män är överrepresenterade i alla former av våld. Innebär det att alla män tar till våld? - Nej. Innebär det att kvinnor aldrig tar till våld? - Nej.

Vi har alla olika ämnen vi brinner för. Vissa brinner för att rädda hemlösa hundar, medan någon annan brinner för hemlösa katter. Men man påpekar ju inte till den som räddar hemlösa hundar att det finns hemlösa katter som också behöver hjälp.

Det här är det jag brinner för och därför skriver jag om det. Om du brinner för något annat så får du skriva om det.

#1 - Faanniiis

Vilket starkt o bra inlägg!! GIRLPOWER💖💖

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#2 - Jeanette

Så är det absolut :) Man får hålla sig till de ämnena man känner till och kan.

Svar: Ja exakt :)
Evah Åberg

#3 - Anonym

Kvinnor kan vara lika grymma som män.

Svar: Men läste du ens mitt inlägg?
Evah Åberg

#4 - Netti Starby

Helt rätt skrivet av dig! :-D Kramis

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#5 - Moa

Man ska absolut skriva om det man själv brinner för och som man har kunskap om ! :)

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#6 - Nilla

Så bra skrivet! Man skriver om de ämnena man brinner för!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#7 - johanna

klart man ska skriva om det man brinner för , <3 fortsätt med de ! <3

Svar: Tack :) Ja det är viktigt att få skriva vad man vill i sin blogg.
Evah Åberg

#8 - Emma Engström

Tycker verkligen det är bra att du trycker på den punkten! Du skriver verkligen jättebra <3

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir <3
Evah Åberg

#9 - Lillan Kind

Javisst ska alla skriva om vad dom brinner för. Men precis som du skriver kan vi brinna för olika saker eller delvis samma saker. Ibland tycker människor lika, bland delvis lika och ibland har man noll samsyn. Om man har en blogg som är öppen för alla att kommentera i så får man tyvärr räkna med att drabbas av ”nyanserna” i människors tankar. Man är aldrig garanterad att ens läsare tänker, tycker, värderar, uppfattar saker i tillvaron exakt som man själv gör. Om man vill slippa andra människors oönskade tankar finns det nog inte så många sätt. Ett är att tala om i inlägget vad folk får skriva. Ett annat är att inte låta alla kommentera, utan endast de som skriver rätt saker. Jag menar inte att vara dum nu, utan berättar bara vad jag tycker och har erfarit.

Svar: Eller så kan man ju hålla sig till ämnet som det skrivs om, det är det som är min poäng.
Evah Åberg

#10 - Jessica Högberg

Ha ha, låter som du tröttnat på vissa komentarer;)

Svar: Haha ja lite ;)
Evah Åberg

#11 - Ariella

Mycket bra inlägg. Klart att du skriver om det DU brinner för. Fortsätt med det och skit i de knäppa kommentarerna. Särskilt om de är anonyma och inte vågar stå för vad de skriver.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#12 - Jenny

Så underbart att du brinner för detta!
Och att andra brinner för hemlösa katter... allas passion är lika viktig och det är fint att man vill hjälpa och förbättra för andra i svåra situationer oavsett om det är hemlösa farbröder eller hemlösa katter... Som man brukar säga "En kan inte göra allt, men alla kan göra något".

Kram kram

Svar: Jag håller med dig :) Kram!
Evah Åberg

#13 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Fast samtidigt så om man kommenterar måste man ju få ha en åsikt om ämnet? Annars blir det ju kanske mest att man skriver något osanningsenligt? Alltså jag förstår att du brinner för ämnet, men man kan ju inte alltid förvänta sig medhåll tänker jag?

Svar: Absolut ska man inte alltid förvänta sig medhåll. Däremot kan jag känna att om jag diskuterar hemlösa hundar och någon börjar vända det till hemlösa katter istället så tar ju det fokuset från det ämnet jag skrev om från början. Därför tycker jag att man kan hålla sig till det ämnet som det skrivs om. :)
Evah Åberg

#14 - Annelie

Man skall skriva om precis detman vill ❤️Och har kunskap om

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#15 - Sanna

Tycker det du tar upp är så uppenbart. Du ska inte ens behöva förklara dig, fortsätt med det du brinner för😀

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#16 - Pauline Hurtig

så bra skrivet, du gör de så bra som "vågar uttrycka dig"

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#17 - josefine

Jag tycker det är ett väldigt viktigt ämne du brinner för. Heja dig och stå på dig! <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#18 - Tuva

Jag vet att jag brukar kunna lägga såna kommentarer men det beror på hur personen ifråga skrivit inlägget. Vet inte exakt hur dina inlägg brukar se ut då jag är ny här men många som skriver om ämnet lägger fram det som att ALLA män är onda och att kvinnor är oskyldiga individer som inte kan försvara sig alls någonsin. Då blir jag irriterad. 😊

Svar: Det förstår jag att du blir irriterad över :)
Evah Åberg

#19 - Anneli @ spinkfinger.com

Fina Evah, så bra skrivet! <3 såklart ska man skriva om det man brinner för!

Svar: Tack så mycket <3 Skönt att folk förstår vad jag menar :)
Evah Åberg

#20 - Anneli

Du har så rätt! Jag är också trött på att få dessa argumentationer. Till och med så jag inte orkar diskutera när folk inte ger sig och lyssnar.

Svar: Förstår vad du menar!
Evah Åberg

#21 - Miss Philipsen

Det är bra att du står upp för dig själv! :D

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#22 - Fnulan

Vad bra att du biter ifrån. Och det är bra att du tar upp frågan!!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#23 - Evelina

Vad stark du är och grym du är som kämpar för något du brinner för :)

Svar: Men åh tack snälla :)
Evah Åberg

#24 - Freja

Jag känner lite såhär att just dessa idioter som kommenterar något sådant. ”Kvinnor kan också va elaka” mm dom är människor som inte ens bryr sig om det egentligen. För då hade dom skrivit o tagit upp det själva. Men det gör dom aldrig. Blir rätt så less på det!

Svar: Ja det kanske stämmer. Aldrig tänkt så faktiskt att de aldrig tar upp det själva :)
Evah Åberg

#25 - sandra

Du skall skriva om det du brinner för, självklart kan du inte ta med allt, ur alla synvinklar och håll, det skulle ingen orka med, utan du håller dig självklart till det du själv vill ta upp! :)

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#26 - Fröken Rödlök

Jag tror att det är viktigt att vara påläst kring andra saker när man brinner för något och det verkar du vara. Jag menar, du vet och kan det där med att kvinnor också kan vara svin och säkert lite statistik på det också och sånt kanske är viktigt att kunna när man drar upp det här med jämställdhet. Bara för att man skriver om jämställdhet och just dina inlägg så betyder det ju inte att du inte tror att kvinnor kan vara hemska också! Jaa, många tänker nog inte så långt... Jag tycker dina inlägg är inspirerade!

Svar: Tack, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#27 - ByLisa.se

Självklart är det så. Det är omöjligt att få med allt och alla. Du skriver om det du brinner för, och det gör du bra! 👍💪🙂

Svar: Precis :) Tack snälla!
Evah Åberg

#28 - Jesse Sarvak

Jag förstår inte varför man ens ska behöva sitta och försvara sig för saker som man lätt kan tänka ut själv.
Det är därför man har ämnen till att börja med. Saker kan hoppa från ett ämne till ett annat och gå in i varandra. Men folk tänker inte utanför ramarna. Så de kan med andra ord inte hålla sig till ämnet utan dem letar hela tiden sätt att försvara sig på, trots att de inte nödvändigtvis är träffade. Om man pratar om ämnet våldtäkt så borde folk kunna tänka utanför ramarna att bara för att det är män som gör det till 97% så är det inte en självklarhet att alla gör det.
det är mottagaren i all kommunikation som bestämmer. Det som slutligen blir kvar av det du precis skrivit efter att ha filtrerats genom just andras referensramar, fördomar och förutfattade meningar är det uppfattade budskapet.
Så du tar upp viktiga saker som du brinner för men du har ingen skyldighet att ta ansvar för vad andra uppfattar.

Svar: Riktigt bra skrivet vännen! Du satte ord på det jag tänker :) Jag har märkt att många försöker försvara sig eller andra som inte alls är träffade av ämnet. Tack för att du uttrycker dig så bra :)
Evah Åberg

#29 - Emma

Vilket starkt & riktigt girlpower inlägg

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#30 - Jennifer

Du ska skriva det DU brinner för, inte vad alla andra tycker och tänker. Det är DIN blogg, vill de läsa om annat så kan de ju starta en egen blogg och skriva om det isåfall ;)

Svar: Precis :) Skönt att flera förstår :)
Evah Åberg