Sprid mer positivitet

Jag tror att många människor är väldigt negativa. På något sätt känns det som att det är lättare för människan att vara negativ än positiv. Många människor har svårt för att berömma andra. De har svårt att tacka och säga förlåt. Många har svårt att säga fina saker till andra och berätta hur mycket de älskar en person och hur mycket den betyder. Däremot verkar de inte ha lika svårt att säga negativa saker.

Att säga saker som: "Det där kan du inte ändå. Det är ingen idé att du försöker. Det där förstår du inte ändå." upplever jag som ganska vanligt. Jag ser också mycket på sociala medier att många människor verkar ha lättare att klaga på det de inte håller med om än att berömma det de håller med om. Människor som jag knappt visste att jag hade på min facebook syns bara när de tycker jag gör fel eller skriver fel.

Jag tycker absolut att man ska säga ifrån när man tycker att något är fel, men jag tycker också att man ska berömma när något är rätt. Många människor känns så missunnsamma. De unnar inte andra lycka och välgång för att de själva känner sig i underläge. Dock tror jag inte att alla som säger negativa saker är missunnsamma, i alla fall inte medvetet. För många kanske det blivit rent av en vana att vara negativ. Jag har märkt att när jag mår bättre och lyckas bättre så förlorar jag många facebookvänner och följare på instagram.

Jag tror att vi alla skulle må så mycket bättre av att vara mer positiva, både mot oss själva och mot andra. När man omges med negativitet så dras man ned och man tappar motivation. Vi är bara människor och vi behöver alla beröm och bekräftelse. Vi behöver höra att vi är duktiga, bra och värdefulla och vi behöver känna det i oss själva. Så sprid mer positivitet och kärlek för det förlorar ingen på!

#1 - Elisa

Håller helt med dig, särskilt i att det inte alltid handlar om missunnsamhet. Tror tyvärr att många är negativa i sig själva och därför inte kan stötta eller vara positiva. Alltid är det något fel och vet nog inte hur de själva ska vara glada så därför får ingen annan vara det.

Svar: Ja det har du nog rätt i
Evah Åberg

#2 - Emma Engström

Hur bra som helst skrivet! Tycker det är synd att det ska vara vanligare att vara negativ än positiv ❤️

Svar: Åh tack fina du. Ja jag håller med dig och det är nog något många behöver jobba med <3
Evah Åberg

#3 - Anna

Håller med dig. Jag kommer på mig själv att jag säger till min 3.5 åring att jag inte tror att han kan istället för att han ska testa. Något jag måste bli bättre på. 😔😊

Svar: Jag känner igen det där... Men så länge man är medveten om det och försöker så kan det bara bli bättre :) <3
Evah Åberg

#4 - Anna

Så himla bra inlägg. Det är märkligt det där ändå... Den senaste tiden har jag mått väldigt bra och har mest skrivit positiva inlägg på min blogg (bortsett från lite gnäll på värmen kanske), men jag märker direkt hur min statistik ökar om jag skriver om någonting som är jobbigt istället. Helt galet ändå att vi överlag är så fixerade vid att höra om hur dåligt folk har det istället för att glädjas och inspireras av dem som har det bra. Jag har nog aldrig tänkt själv på att jag har varit missunnsam eller haft svårt för att glädjas åt andra förrän häromdagen när jag insåg hur genuint glad jag blev av att läsa Annas inlägg om lilla sonen som äntligen kom, eller en annan bloggare som blev antagen till en utbildning i höst. Det blev en viktig väckarklocka!

Svar: Ja jag har också märkt det på min statistik. Det är som du säger, väldigt märkligt. Ibland måste man få ett wake up call för att märka själv. Så var det för mig också och nu försöker jag verkligen vara mer positiv både mot andra och mig själv
Evah Åberg

#5 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Visst är det så :). Speciellt viktigt är det ju när man arbetar med människor att försöka hålla sig glad runt folk, det är aldrig trevligt med folk som bara gnäller.

Samtidigt är det ju även viktigt att tänka utifrån psykisk ohälsa där med, mår man fruktansvärt dåligt är det ju svårt att se något positivt i livet med. Så det är ju en balansgång tänker jag :)

Svar: Ja det har du rätt i. Men jag tror att även när man lider av psykisk ohälsa att man får försöka tänka steget längre så man inte drar ned andra för att man själv är negativ. Så har det varit för mig mycket. En av anledningarna att jag idag mår som jag mår är att jag blivit så negativt bemött av andra, som tyvärr också mått dåligt. Men det blir ju en ond cirkel liksom. Det är en svår sak kan jag tycka :/
Evah Åberg

#6 - Fröken Rödlök

Jag både håller med och inte! Det är så himla lätt att vara negativ och säga dåliga saker till varandra, speciellt på sociala medier när man kan gömma sig bakom en skärm. Och även om jag tycker det är lite mycket avundsjuka emellanåt mellan bloggarna för att vi är dåliga på att glädjas åt andras framgångar så tycker jag många av oss är duktiga på att berömma, på att sprida kärlek, på att ge komplimanger =)

Svar: Ja jag håller med dig. Jag skrev aldrig heller att alla gör så här utan att jag upplever att många är väldigt negativa mot andra. :) På min egen blogg känner jag mycket mer positivitet än vad jag exempelvis gör på min facebook eller instagram exempelvis.
Evah Åberg

#7 - Netti Starby

Så himla bra skrivet! :-D Kramis

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#8 - Lillan Kind

Jag håller med dig! Jättebra inlägg! Har tänkt en del på varför en del människor är så negativa i stort sett hela tiden. Det är som om vissa letar efter nåt att klaga på, men uppskattning och glädje om det händer nåt bra kan man nästan glömma att få höra. Har stött på människor i arbetslivet som har haft förutfattad inställning att "det där kan du inget om" och därmed tyckt att vissa arbeten/uppgifter inte är nåt för mig. Det har handlat om nedlåtande och självgoda gubbar som stått med armarna i kors (kanske för att hindra sig från att klappa lilla gumman på huvudet) och berättat typ att "det här kan jag minsann för det har jag gjort i 40 år, och du begriper inget om detta. Tror du att dom har berömt mig sen när jag visade att jag visst kunde?

Man måste kunna glädjas, berömma och visa uppskattning också. Det är jätteviktigt! Jag är väldigt lite insatt i hur det funkar i bloggvärlden. Min blogg är ny och om jag inte hade delat den i ett par-tre trådar på fb skulle endast ett pyttelitet fåtal personer ens veta att den finns. Det ska bli intressant att se vilken typ av inlägg som uppskattas om jag får ihop nån statistik så småningom.

Svar: Tusen tack :) Åh det är så störande när de gör så där... Och som du säger så får man ingen beröm när man klarar det.
Det är svårt detta med bloggvärlden tycker jag då det är svårt att synas men man får skriva det man känner passar en själv och hoppas på att folk gillar det :)
Evah Åberg

#9 - Sanna

Håller med dig, människor som gör så är oftast avundsjuka och kan träda fram och visa att dom följer ens liv. Men så länge det går bra syns dom inte, Men om det finns något att klaga på trädet dom i kraft!

Svar: Ja det är så synd att det är så :/
Evah Åberg

#10 - Emma

Jag är nog en ganska negativ människa emellanåt. Jag försöker alltid se något positivt i saker, däremot är jag EXPERT på att vara negativ om saker också. En ganska dålig vana 😂

Svar: Haha jag förstår vad du menar. Jag är själv ganska negativ, särskilt mot mig själv och tror att inget kommer gå bra. Men jag tränar på det :)
Evah Åberg

#11 - Michaela

Håller helt nes dig. Det är för mycket negativt runtomkring❤

Svar: Ja det är ju tyvärr det... <3
Evah Åberg

#12 - Pia Widlund

Håller helt med dig. Märker kommentarer på min Fb när jag har sprungit; Ska du springa nu när det är så varmt? Vad du tränar jämt. Ta det lugnt!
Varför ska jag ta det lugnt? Jag älskar att springa och tycker kanske att det vore dags för dom som kommenterar att göra det men det kan man ju inte skriva, då blir väl nån sårad...

Svar: Så synd att det blir så...Många säger nog saker av omtanke men det ändå blir så fel...
Evah Åberg

#13 - Annie

Håller verkligen med! Så viktigt! Sprida glädje och pepp, istället för negativitet … :)

Kramar

Svar: Ja verkligen :) Kram!
Evah Åberg

#14 - Jennysvardag

Så bra skrivet. Jag är väldigt positiv av mig

Svar: Tack så mycket :) Åh vad skönt!
Evah Åberg

#15 - Sandra

Håller med dig! På något sätt så är det så mycket lättare att vara negativ, får själv påminna mig ofta att vara mer possitiv, man mår ju sååå mycket bättre då!

Svar: Ja verkligen. Man får träna på det :)
Evah Åberg

#16 - JoJo

åh jag håller med :) jag försöker själv tänka på att sprida mer positivitet <3

Svar: Ja samma här :) <3
Evah Åberg

#17 - Ariella

Håller med dig till fullo. Tror många kan vara mer positiva mot andra än de är. Gäller även mig själv.

Svar: Ja man får träna på det :)
Evah Åberg

#18 - Jennifer

För många har svårt att säga förlåt :(

Svar: Ja verkligen :(
Evah Åberg

#19 - Lillemor Grönblad

Ja det är så sant det du skriver, och jag håller verkligen med. Så fort jag möter någon med negativ inställning så försöker jag alltid svara med ett leende och vara så sprudlande att dom dryper av illa kvickt, sen kanske man kokar inombords men jag tänker inte låta någon smitta av sig på mig i någon större utsträckning, GO GIRL !

Svar: Heja dig! :)
Evah Åberg

#20 - Malin Lundskog

Det är faktiskt så att vi är programmerade att vara mer negativa än positiva - ligger i våra möjligheter att överleva, från ... JÄTTElängesen när vi behövde tänka på faror innan nåt annat. De negativa väger dessutom tyngre (fem positiva tankar väger upp en negativ ...)

Svar: Jaha, det visste jag faktiskt inte. Vad intressant :)
Evah Åberg

#21 - Wifeey

bra skrivet och håller med dig till tusen. Förstår mig inte på människor som orkar att lägga sin dyrbara energi på att klaga, trycka ner och kritisera andra människor.

Svar: Tusen tack :) Nej jag håller med dig...
Evah Åberg

#22 - Marina

Helt klart ska vi omringas utav mer positivt, vi får helt enkelt börja sprida positivitet och hoppas på att de smittar av på fler ;)

Svar: Ja vi får göra det :D
Evah Åberg

#23 - Carolina

Jag tror också starkt på att man ska försöka vara så positiva som möjligt, säga godmorgon till busschauffören kan för dig inte betyda något men för busschauffören betyder det att det har genast blivit en bättre dag. Jag är väldigt noga, speciellt på jobbet, att sprida positivitet på jobbet där det är alldeles för mycket negativitet (sjukhus) :)

Svar: Det är så viktigt och det krävs så lite för att göra någons dag lite bättre :)
Evah Åberg

#24 - Johanna

Så bra skrivet ! :)

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#25 - Ajli Müller

HELT RÄTT! Jag är så tacksam att jag inte upplever att någon säger något negativt eller cyniskt om mig... jag vet inte hur jag skulle ta negativiteten. Inte så bra gissar jag. Jag är en positiv person och jag gillar folk och fä, så negativitet hade ganska lätt kunnat förgöra mig.

Svar: Jag är inte heller så bra på att ta det negativa...
Evah Åberg

#26 - Madde

Alltid lättare att trycka ner än tvärtom. Förstår inte varför

Svar: Ja det är konstigt :/
Evah Åberg

#27 - ByLisa.se

Jag håller helt med dig, själv är jag en väldigt positiv person och upplevelser att det nästan kan vara provocerande för vissa... Jag gillar "har du inget snällt att säga, säg inget alls" (klart det finns undantag). 😃

Svar: Åh vad skönt att du är positiv och jag håller med dig i det uttrycket :)
Evah Åberg

#28 - Charlotte

Jag håller med dig! Jag vet med mig att jag är väldigt negativt inställd själv och jobbar på att försöka förändra det.

Svar: Jag är också ganska negativ, särskilt mot mig själv och jobbar på det. Det tar på krafterna att alltid gå att tänka att saker ska gå åt helvete :/
Evah Åberg

#29 - Pauline Hurtig

så sant verkligen, folk lägger ner så mycket mer tid på att trycka ner än att höja, både sig själv å andra

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg

#30 - Ida

Håller med! Mer positivitet till alla!

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#31 - Jennifer

Mer positivitet behövs överallt i dagens läge..

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg