En underbar jul och nyårsafton

Åh vilken underbar jul och nyårsafton jag har haft. Julafton firade vi hos mina föräldrar där hela familjen samlades. Det var min systerdotter Lilys första jul och hon var så exalterad över alla julklappar. Massor av skratt, god mat och godis.

Sen har jag och Dennis haft mycket mys här hemma. Min svärfar har varit här på besök och sen kom även min syster Anna och Lily hit en sväng. Nyårsafton tillbringades hos mina föräldrar, dock var inte Anna, Tobbe och Lily där idag, men vi spelade fia med knuff, åt potatisgratäng med baconlindad fläskfilé och till efterrätt blev det saffranspannacotta. Var längesen jag hade så kul faktiskt och dagen bjöd på många skratt. Nu är vi hemma igen och ska fira in tolvslaget tillsammans. Vårt första nyår i vårt eget hus och efter det blir det JVM då Juniorkronorna spelar.

Under de närmsta dagarna kommer jag uppdatera med lite spännande inlägg, bland annat både en årsresumé och lite bilder på vårt hus. Gott nytt år fina ni, vi hörs snart igen! 💕

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
God jul till er alla
 

 
Ville bara titta in och önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år! Jag har ju inte varit så bra på att uppdatera sista tiden, men det är ju för att jag och pojkvännen har köpt hus som sagt så det har varit pyssel och plock hela tiden. Så nu under jul kommer jag att bara umgås med familjen, mysa och njuta av livet. Jag kommer uppdatera er mer framöver, kanske i mellandagarna. Men tills dess får ni ha en riktigt fin jul. Ta hand om er och varandra. Du förtjänar att må bra och du förtjänar att känna lycka, harmoni och ro så försök vila, äta och njuta! 💕
 
Kommer svara på alla kommentarer på tidigare inlägg när jag har tid så har inte din kommentar publicerats än så är det för att jag inte haft tid att svara än.
Mitt positiva tänkande har gett resultat

Jag har mått dåligt sen jag var 7 år, alltså i hela 20 år. Panikångest, prestationsångest generaliserat ångestsyndrom (GAD) och ätstörningar som kommit och gått i perioder. Jag har alltså en lång erfarenhet av att må psykiskt dåligt.

Sommaren 2016 började min stora förändring på riktigt när det inte fungerade med en kille som jag träffade. Jag började fundera på vad det var som gjorde att det aldrig fungerade med relationer för mig. Mycket berodde såklart på att det inte var rätt kille, men också på mig själv och mitt mående. Jag började läsa böcker om psykisk ohälsa, lyssna på poddar. Jag började i gruppterapi och jag försökte lära känna mig själv från grunden. Jag hade gått i terapi innan till och från men det var först nu jag var riktigt mottaglig för den hjälpen jag fick. Jag har nu haft samma KBT-terapeut i lite över ett år och jag är otroligt tacksam för att hon finns. Jag har fått lära känna mig själv, jag har förstått varför jag fungerar som jag gör och vad jag kan göra för att förändra mitt mående.

Jag har med år av träning börjat vänja min hjärna med nya positiva tankemönster och jag har insett att jag kan göra mitt liv och mitt mående bättre. När jag hela tiden tänkte negativt om saker som att det kommer gå åt skogen så gick det ofta åt skogen för jag vågade inte försöka eller göra något fullhjärtat för jag var så rädd. Jag var ju så van att saker gick åt skogen att jag inte vågade hoppas. Nu flera år senare med ett mycket mer positivt tankesätt har jag börjat uppfylla mina drömmar. Tack vare mitt positiva tankemönster har jag kunnat köpa ett hus med min pojkvän och jag börjar känna att jag lever på riktigt.

Förut hade oron och ångesten tagit över, men sen jag började tänka mer positivt har jag gjort aktiva val för att nå mina drömmar. Jag har trott på mig själv, jag har drömt, jag har vågat och jag har försökt. Självklart mår jag fortfarande dåligt ibland. Jag är fortfarande ibland ledsen, känner oro och ångesten finns där än men inte alls på samma sätt som för några år sen. Jag är så otroligt tacksam för det uppvaknande jag har fått, att jag faktiskt till en viss del kan välja mitt mående. Jag kan inte styra vad som händer mig, men jag kan styra över hur jag hanterar det. På ett eller annat sätt så löser det sig och man kommer inte alltid må skit. Jag har insett att jag är den enda som kan göra mitt eget liv bättre och därför får jag också kämpa för att leva, inte bara överleva som tidigare.