Att genomgå en livskris
VARNING; DETTA INLÄGG KAN VARA TRIGGANDE DÅ DET INNEHÅLLER PRAT OM UTSEENDE OCH VIKT!

Vi har nog alla upplevt känslan av att känna sig värdelös...
Jag känner det ganska ofta faktiskt om jag ska vara ärlig och även om jag börjar få bukt med min ångest och verkligen är supernöjd med min terapeut så är jag på något vis mer ångestfylld nu. Jag genomgår liksom någon slags kris inombords där jag längtar efter att bli sambo med min pojkvän, bilda familj, jobba med det jag vill men ändå när jag tänker på detta och längtar efter detta så drabbas jag av någon slags panik.

Vart ska vi bo? Vad ska jag jobba med? Hur kommer det vara att flytta till en annan stad/ort? Hur kommer det vara att vara sambo? Vem ska pendla till jobb? Ska vi bo i hus eller lägenhet? Är jag bra nog? Duger jag? Det blir en enda röra av tankar och rädslor fast jag så gärna bara vill vara glad och börja planera saker.

Jag har också fått en kris gällande mitt utseende. Jag ogillar starkt mitt utseende för tillfället. För ett tag sen gick jag ned ganska mycket i vikt på grund av träning och blev egentligen alldeles för smal. Jag var inte nöjd då med min kropp för att jag tyckte att jag blev för smal. Nu när jag gått upp mår jag nästan ännu sämre och jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska göra... Jag ser bara fett överallt på mig själv. Det känns som att jag bara blivit en boll och jag klarar knappt att se mig själv i spegeln just nu.

Jag blir bara så arg för jag tycker inte det är fel att vara tjock. Jag tycker inte att tjock är lika med ful. Jag tycker inte att tjocka är mindre vackra, men när det kommer till mig själv så letar jag fel. Det är inte så att jag svälter mig själv, för jag älskar att äta, men jag känner mig inte fin längre. Jag har kommit ur mina träningsrutiner vilket jag försöker få tillbaka eftersom jag älskar den träningen jag gör, men utseende och vikt ger mig sådan ångest just nu.

Jag vet inte om det är så på grund av att jag genomgår en slags livkris. Kanske är det för att jag genomgår en terapi som jag aldrig gjort innan där vi verkligen går till botten med alla problem och då dras så mycket upp igen. Kanske är det för att jag håller på att förändra mig själv och mitt liv som jag mår som jag mår, för att sen kunna resa mig upp som en förbättrad version av mig själv... Oavsett vilken anledning det är till varför jag mår så här så är det väldigt jobbigt. Jag vet att det kommer bli bättre och att det bara är en dålig period både gällande ångesten kring framtiden och utseendet. Jag vet att saker löser sig, men det gäller att ångesten ska fatta det också... Jag vet ju också att vi alla genomgår kriser ibland och att det är fullt normalt, vilket gör det lite lättare faktiskt.

Vad gör ni när ni ogillar ert utseende?

#1 - Netti Starby

Usch vad jobbigt att du känner så och det låter inte alls bra. Du är jättefin och ta hand om dig! <3 Kramis

Svar: Tusen tack fina du <3
Evah Åberg

#2 - Charlotte

<3 <3

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#3 - Malin

Känner verkligen igen mig i det du skriver. Nästan som att jag skulle ha kunna skrivit det själv.

Jag är inne i en period nu där jag inte alls trivs med mig själv. Kroppen har liksom ändrat form efter 2 graviditeter. Ärr på magen som man inte hade innan, kilon som verkligen inte fanns.. Ja du förstår säkert!
Gäller väl bara att försöka se allt positivt, antar jag. :)

Svar: Ja det gör väl det :) Du har ju ändå fått två fina barn så det är ju inte konstigt att kroppen förändras <3 Men det är svårt när man inte trivs med sig själv...
Evah Åberg

#4 - Miss Baby Peaches

Jag har också haft en sån period ett tag. Det kommer någon gång då och då, ibland kortare och ibland längre. När jag får den försöker jag att äta bättre och framför allt ha på mig kläder som jag känner mig extra snygg i. Jag brukar även söka upp hashtags på instagram som jag vet ger mig pepp, en spark i arslet och får mig att inse att jag är vacker just the way I am!

Svar: Bra tips fina du :)
Evah Åberg

#5 - Annie

Jag försöker nog att fokusera på annat om såna tankar kommer el göra nåt aktivt, tycker det är rätt bra sätt :)

Hade nog mer såna tankar när jag var yngre men det är jobbigt när dem kommer<3

Bor din kille på annan ort eller bor ni i samma stad?

Kramar

Svar: Ja det är väldigt jobbigt :/ Vi bor ca 8 mil ifrån varandra. <3 Kram!
Evah Åberg

#6 - Emelie

Så starkt av dig att dela med dig. Jag har också svårt för mitt egna utseende ibland pga av min låga självkänsla. I och för sig är jag starkare idag än någonsin tidigare men ibland när jag ser mig själv blir jag bara ledsen och nedstämd. Vet inte riktigt vad jag gör för att komma ifrån det sättet att tänka, försöker bara känna mig nöjd och stolt över mig själv varje dag, även om att det ibland kan vara svårt...

Svar: Tack <3 Ja jag har också väldigt låg självkänsla... Det är svårt det där, men vi kämpar tillsammans <3
Evah Åberg

#7 - My Carlsson

Kram på dig tjejen <3 jag tycker du är jättefin.

Svar: Tack fina du <3 Kram!
Evah Åberg

#8 - Ellen Gräntz

Visst är det hopplöst att det är så svårt att applicera sina vettiga tankar om andra på sig själv? Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver.

Svar: Ja det är sjukt att det ska vara så svårt :/ <3
Evah Åberg

#9 - Anna

Förra året gick jag igenom lite av en livskris. (Eller ganska mycket). Då var det en vän som sa till mig att "Ibland måste allt rasa ihop för att man ska kunna bygga om med en stadigare grund. När det här är över kommer du att vara mer stabil i dig själv och då finns det ingen gräns för vad du kan uppnå". Jag tyckte att det var så himla bra, så nu lämnar jag det vidare till dig. Och du, du är superfin! <3

Svar: Det var väldigt fint sagt <3 Tack för dina fina ord och din omtanke fina du <3
Evah Åberg

#10 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Vet inte vad jag gör faktiskt. Är ju ätstörd så det där finns där dagligen :/

Svar: Ja jag förstår det :( <3
Evah Åberg

#11 - Miss Jennifer

Alltid intressant att gå in här hos dig, dina inlägg träffar antingen rakt i hjärtat eller rakt i hjärnan, för du har alltid rätt i det du skrev.

Svar: Åh fina du <3
Evah Åberg

#12 - ullie

krya på dej du är fin som du är <3

ja har gått upp utav mina tabletter o det är skit jobbigt o nu när ja mår såhär så ja ingen bra kombo

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#13 - npfmorsan

Tycker du är fin <3 men förstår ändå dina tankar. Jag har gått upp och ner i vikt genom åren..när jag var lite mulligare så tyckte jag bara jag var tjock och gillade inte mig själv.Nu har jag istället gått ner FÖR MYCKET och är precis som du,gillar inte min spegelbild!!Och nu när jag tittar på bilderna där jag vägde mera,så tycker jag att jag var finare då.Man är aldrig riktigt nöjd..ångest är inte heller att leka med :( Tror allt kommer bli bra till slut,även fast det är många frågor du har just nu som snurrar.Du måste väl helt enkelt rasa ihop för att sedan resa dig upp igen starkare än någonsin!! stor kram <3 <3

Svar: Tack fina du <3 Ja det är nog sant, men det är tufft att aldrig bli nöjd <3
Evah Åberg

#14 - Ajli Müller

jag tycker ofta att jag är ungefär fulast i världen och kan kritiskt granska varje liten centimeter. Det enda som hittills funkat är att sminka upp mig, ta på mig sexiga kläder och fota halvporriga selfies. Haha. Så jävla skruvat!


Svar: Haha bara det fungerar så är det ju jättebra :) <3
Evah Åberg

#15 - Ida

Vet faktiskt inte är inte så bra på sånt där.. försöker inte kolla på mig själv typ.. tyvärr!
Du är såå fin hoppas du vet det! <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#16 - Ann Helen Nygård

<3

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#17 - Lars Gustafsson

Eva jag ska inte lägga min syn på ditt inlägg idag. Men det är fler bloggare som vågar skriva om sitt dåliga mående. Allt är inte toppen och sockertoppssött. Jag tycker det är viktigt att fler vågar skriva att allt inte är perfekt alltid. Jag tror många inspireras av din blogg Eva. Jag gör det. Du vågar det jag och många med mig inte vågar

Svar: Vad kul att du inspireras, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#18 - Linnea

Jag känner igen mig så mycket! Jag har en typ av kris jag med för tillfället, börjar lugna sig lite men det är jobbigt. Tror att det är normalt att det blir så när det är en del förändringar på gång och försöker påminna mig om att det kommer lugna sig och bli bra. Jag har gått upp en del i vikt senaste tiden och har svårt att acceptera det och kämpar för att inte falla ner i ett svart hål av självhat. Försöker säga till mig själv att kroppen inte definierar mig, jag är så mycket mer än mitt utseende!

Svar: Så bra skrivet, tack för din pepp <3
Evah Åberg

#19 - blondina

Jag försöker sminka mig extra, posera i peruker osv och försöka ta en helbild o puscha mig sj bara så :)

sv; Okej skönt å höra :) finns om du vill prata <3

Svar: Bra tips :) Tack fina du <3
Evah Åberg

#20 - Evelina

Starkt <3

Svar: Tack <3
Evah Åberg