Att inte ha för höga förhoppningar
Har du någon gång tänkt: "Bara jag får detta så kommer allt bli så perfekt! Då kommer jag må bra på riktigt."?
Det har jag ett flertal gånger och den här tanken kan egentligen förstöra väldigt mycket.

Vi har alla saker som får oss att må bra och vi har alla olika drömmar och mål. Våra drömmar och mål ger oss givetvis ett större välmående. Vi blir gladare och mår bättre när vi lyckas uppfylla våra drömmar och mål, men gör det livet perfekt? Kommer allt bara bli bra över en natt? - Nej, tyvärr inte.

Det är nog ganska vanligt att man tror det, att bara att man exempelvis får sin drömpartner så kommer allt sväva på rosa moln, det kommer bara vara lycka och glädje men livet ser inte ut så. Jag tror att detta är extra viktigt att ha i åtanke när man lider av psykisk ohälsa. Jag personligen mår mycket bättre sen jag träffade min pojkvän, jag mår bättre än vad jag gjort på länge, men är jag ångestfri? Mår jag bra? - Nej, jag är inte ångestfri och jag mår inte bra, men jag mår bättre och han påverkar mig till att bli en bättre version av mig själv.

Att få uppfylla sina drömmar och mål får en oftast att må bättre, men det är inte en lösning på ens problem. För att må bra i själen så krävs det att man älskar sig själv, att man respekterar sig själv och behandlar sig själv bra. Om man träffar sin drömpartner och blir älskad och får stöttning på vägen så blir livet givetvis lite lättare, men jag tror det är viktigt att inte ha för höga förhoppningar på att allt ska bli perfekt för att man får det man vill. Risken är då att man dömer både sig själv och exempelvis den där drömpartnern för att man inte blir så lycklig som man hade hoppats på. Den sanna starka lyckan är det du själv som kan skapa för är du inte lycklig i dig själv kommer du inte heller bli lycklig bara för att din dröm besannas. Lyckan finns inom dig!

Livet är inte perfekt, men det är ändå värt att levas!

#1 - Maria

Det är så sant det du skriver. Jag drömde om en ny bostad från dag ett då jag fick min diagnos 2015, nu bor jag i denna bostad men jag trivs inte. Så vad göra, jo jag får gilla läget och samtidigt hålla ögon och öron öppna om jag ska ha en ny lgh. Att få bostad inom det kommunala som jag bor i nu kan ta upp till fyra år eller längre, beroende på vilket område du vill bo på i stan. Det är den bistra sanningen, men idag har jag i alla fall beställt gardiner till sovrummet så det kommer bli fint där när jag får dom :)

Svar: Får hoppas att du snart hittar ett bra boende som du trivs i :)
Evah Åberg

#2 - ullie

oj oj där kände ja igen mej sån är ja ofta o tänker om ja bara hade det så eller om ja bara hade den dåå blir det bra.. förmodligen inte alls bättre men ja konstigt ändå ja fortsätter tänka så

Svar: Jag förstår vad du menar...
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Håller med dig och bra skrivet! :-D Kramis

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#4 - Jessica Högberg

Vi ska inte heller glömma att lycka inte är 24/7 för någon=))

Svar: Nej precis :)
Evah Åberg

#5 - Linda

Så bra skrivet <3

Svar: Åh tack så mycket :)
Evah Åberg

#6 - Lars Gustafsson

Eva jag har tänkt så många gånger men misslyckats och blivit besviken. Men vid min ålder så sätter jag stort värde att få vara med i vardagen. Allt är givetvis inte toppen, men att få vara med leva livets vardag med goda vänner familj ja det är värt allt för mig

Svar: Det är fint tänkt av dig :)
Evah Åberg

#7 - Anna-Sofia

SÅ KLOKT!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#8 - Amanda CL

känner igen det!
förut la jag all skuld på mig själv när jag mådde dåligt även fast jag "borde" må bra. Men det har blivit lättare sen jag lärde mig att försöka att acceptera mig själv att ha ångest eller må dåligt utan att hela tiden hitta orsaker

Svar: Ja exakt!
Evah Åberg

#9 - Emma

Fina byxer va har du köpt dom?

Svar: Tack :) De är faktiskt köpta på Ica Maxi för många år sen
Evah Åberg

#10 - Charlotte

Så viktigt inlägg!

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#11 - Emelie

Jag är själv en ganska redig perfektonist men lärt mig på många sätt att livet inte är perfekt och förväntar mig det inte heller. Livet är en bergodalbana och allt man går igenom gör en starkare som människa, men det kommer aldrig bli perfekt, och det är okej! ❤️

Svar: Ja precis :) <3
Evah Åberg

#12 - Anonym

Jag kan inte annat än att hålla med. Man blir aldrig lycklig pga andra, lyckan kommer inifrån dig själv.

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#13 - Anna

Vilket bra inlägg! Tror att det är helt rätt att våga ha höga förhoppningar, men att också förstå att det inte kan vara perfekt hela tiden och att det är helt okej!

Svar: Ja precis :) Tack så mycket!
Evah Åberg

#14 - Jennifer

Man måste älska sig själv <3

Svar: Ja verkligen <3
Evah Åberg

#15 - Moa

Jag kunde verkligen inte ha sagt det bättre själv!

Svar: Åh tack så mycket :)
Evah Åberg

#16 - EMMA

Jag förstår precis vad du menar. Jag har problem med ångest och som jag brukar säga till min pojkvän så har jag ångest både med och utan honom men jag är hellre med honom när jag har ångest för han gör det lättare att leva med ångesten. :)

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#17 - Marcus Woxther

gud så fin blogg :)

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#18 - Malin

Vilka visa ord! Du är så klok <3

Svar: Åh tusen tack :)
Evah Åberg

#19 - linda

bra skrivet! :)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#20 - Ida

Så himla bra skrivet vart nästan rörd förstår dig så! Men kämpa på du är grym! Finns om de skulle vara något Kramar

Svar: Åh tack så mycket, vad glad jag blir! Kram <3
Evah Åberg

#21 - Pauline Hurtig

det har jag jättesvårt med..

Svar: Jag med tyvärr...
Evah Åberg