Det är så mycket som har format mig
Det finns stunder där jag tänker på vem jag hade varit och vart jag hade varit i livet om saker sett lite annorlunda ut.
Det är mycket som format mig och gjort mig till den personen jag är idag och ibland är det svårt att låta bli att fundera. Hur hade livet sett ut om jag inte hade en funktionshindrad syster? Om jag inte varit utsatt för sexuella övergrepp, mobbning och svek? Om jag inte blivit sjuk som barn? Hade jag haft lika mycket ångest då eller hade allt bara varit annorlunda?

När jag ser tillbaka på mitt liv och även hur det ser ut idag så inser jag att det inte är konstigt att jag mår som jag mår. Att växa upp med en svårt funktionshindrad syster som varje dag pendlar mellan liv och död och att ständigt behöva kämpa för hennes rättigheter i samhället tär på en, det tär på hela familjen. Att ständigt behöva oroa sig för hennes liv och för om hon kommer få behålla sin assistans är ett slag i ansiktet hela tiden.

Att ständigt behöva oroa sig för framtiden, att ständigt vara på sin vakt och kriga mot samhället även för sin egen del är också ett slag i ansiktet. Jag oroar mig väldigt mycket för saker i livet. Jag har svårt att ta dagen som den kommer för mina tankar springer iväg och förbereder sig på nästa bakslag och det är svårt att bryta ett sådant tankemönster. För jag är ärligt talat så jävla rädd... Så rädd för att misslyckas. Så rädd för att aldrig börja må bra. Så rädd för att inte komma dit jag vill i livet. Så rädd för att se tillbaka på mitt liv och önska att det hade sett annorlunda ut. Det är så mycket tankar som ständigt mal i mitt huvud.

Ändå vet jag att det jag har gått igenom har påverkat mig på ett bra sätt också. Jag har blivit en ödmjuk människa som vill alla väl. Jag vill göra skillnad i samhället, jag brinner för att hjälpa människor. Att leva med en funktionshindrad syster har också stärkt oss som familj och vi har en tightare relation än vad många andra har. Dessa saker kanske inte hade funnits om vi inte genomgått dessa sakerna.

Men det är svårt att alltid tänka så och vissa stunder vandrar mina tankar iväg. Jag vet dock att jag inte kan förändra något som har varit, men jag kan försöka göra min framtid så ljus som möjligt!

#1 - Netti Starby

Sådär brukar jag också fundera en hel del på och intressant ämne! :-D Kramis

Svar: Skönt att jag inte är ensam!
Evah Åberg

#2 - Fideli

Fin blogg!

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#3 - Charlotte

Känner igen mig mycket i det du skriver. Du är stark! <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#4 - Emelie

Starkt av dig att dela med dig. Ibland kan det vara svårt att inte fastna i det som varit och tänka positivt, men framåt är enda vägen 💗

Svar: Tack så mycket <3
Evah Åberg

#5 - Emmanathaliea

Så bra inlägg, brukar fundera i liknande banor! Så stark du är! 💜

Svar: Tusen tack <3 Skönt att man inte är ensam <3
Evah Åberg

#6 - Nouw.se/emma1998

Sjukt fin bild på er 😊

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - Anna

Sådana tankebubblor brukar jag också fastna i. Spännande och lite skrämmande!

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#8 - Cosmopolitanstories

Riktigt bra skrivet!

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg

#9 - Anna-Sofia

Skickar dig kärlek! Vilken kämpare du är! Din uppväxt har säkert lärt dig både empati och uthållighet, egenskaper som är värdefulla och skapar ett bättre samhälle. You go girl!

Svar: Åh tack snälla vad glad jag blir för dina fina ord! Kram <3
Evah Åberg

#10 - Jennifer

Det är bra att tänka framtiden med positvitet :D

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#11 - Sofia

Känner igen mig i mycket av det du skriver. Min lillebror hade blandannat en grov hjärnskada, han dog ju för ett år sedan. Minns själv oron man gick runt med o så :( <3

Svar: Beklagar :/
Evah Åberg

#12 - Maria

Jag kan också tänka tillbaka ibland och tänka att, tänk om jag hade gjort si eller så istället, och undrat hur det hade varit eller blivit. Men nu går det ju inte att backa bandet, utan man får bära med sig sina erfarenheter, blicka framåt och ta en dag i taget...

Svar: Nej precis :)
Evah Åberg