Vilka rädslor styrs du av?
Under alla år jag har gått i terapi har vi gått igenom olika typer av rädslor. Vi har alla olika rädslor. Nu pratar jag dock inte om rädslor som i fobi för spindlar eller höjder exmepelvis, utan andra rädslor i vårt förhållande till oss själva och till andra människor. Dessa rädslor kommer när du på något sätt känner dig hotad eller utmanad. Du kanske inte tänkt på dina egna rädslor någon gång, men när man blir medveten om dessa rädslor så är det lättare att både se dem hos sig själv och hos andra. Det är först när vi blir medvetna om dem som vi kan göra något åt dem.

Jag kommer lista några av dem rädslor jag menar här nedanför. Fråga dig själv om någon av dessa stämmer in på dig och vart du tror att denna rädsla kommer ifrån. Vad kan du göra för att minska denna rädsla? På mig personligen är det väldigt många av dessa punkter som stämmer in och därför kanske det kan hjälpa er också att förstå er själva lite bättre.

Rädsla för konflikter. - Du vill vara omtyckt av alla. Du är rädd för att någon ska se dig som dum och konstig så du försöker mest flyta med.

Rädsla för att bli älskad. - Du känner dig inte värd att älskas. Du känner inte att du förtjänar kärlek och därför blir du rädd för möjligheten att någon kan älska dig och känna kärlek till dig.

Rädsla för att be om hjälp/ses som svag. - Du vill verka stark och självständig. Du är rädd att ses som svag och som en dålig människa som inte klarar sig själv.

Rädsla för att visa känslor. - Du är rädd för att bli avvisad. Att ha blottat dina tankar och känslor men att få ett nej eller få höra vad fjantig du är. Att människorna du öppnar dig för inte ska ha tid eller intresse av att bry sig.

Rädsla över att bli ifrågasatt. - Du vill verka klok, någon som kan allt och som folk ska se upp till. Att inte kunna allt tror du gör dig till en sämre människa.

Rädsla för att vara glad, lycklig och framgångsrik. - Du vill inte mista den där glädjen om du väl lyckats få den. Du är så rädd för att allt bara ska vara en dröm och när du minst anar det vaknar du upp och märker att allt bara var påhittat. 

Rädsla för att bli ignorerad. - Du vill bli sedd, hörd, uppskattad. Du vill känna dig viktig och speciell. Du vill bli tagen på allvar.

#1 - Netti Starby

Många av punkterna stämmer in på mig! Kramis

Svar: Samma här!
Evah Åberg

#2 - Anna Hansen

En lyckokänsla när man ser att du har uppdaterat bloggen. 😍😍😍

Svar: Åh tack kära syster <3
Evah Åberg

#3 - Annika

Hej, jag känner mig otrygg många gånger på jobbet. Förresten, låt fisken vara i ugnen i 50 minuter istället för 30, ska gå in och ändra i mitt inlägg till 50 minuter, annars så blir inte fiskköttet vitt.

Svar: Usch vad tråkigt att höra!
Evah Åberg

#4 - Jessica Högberg

Ignorerad, vill bli sedd passar bäst in på mej, sen är man väl alltid lite rädd för allt möjligt men...

Svar: Ja, de flesta punkter händer nog alla ibland
Evah Åberg

#5 - madabouttea.se

Jag gillar verkligen inte konflikter eller att bli ignorerad, tar alltid det så personligt :3 Som att något är fel på mig!

Svar: Samma här faktiskt...
Evah Åberg

#6 - Gabriella

Jag skulle säga att jag är rädd för lite av olika punkter!!

Svar: Samma här faktiskt
Evah Åberg

#7 - Jennifer

Rädslan för att misslyckas..

Svar: Ja det var en viktig punkt som jag inte tog med!
Evah Åberg

#8 - ullie

men tack raraste du <3

ja är ofta rädd att inte bli älskad för den man är . eller omtyckt får för mej saker ibland at folk inte gillar en viss sak eller nåt man sagt sååå fånigt o ändå är det så

Svar: Ja jag förstår vad du menar...
Evah Åberg

#9 - Linda

Så viktigt inlägg, ska själv sätta mig och skriva ner vad jag är rädd för. <3

Svar: Tack så mycket <3
Evah Åberg

#10 - Maria

Jag har nog ingen rädsla för något av det du punktar upp... Är av den åsikten att folk får ta mig för den jag är och passar inte det då kan det kvitta :) Jag ber alltid om hjälp om det är något som jag vet att jag inte klarar av själv..

Svar: Åh vad skönt! :)
Evah Åberg

#11 - Lars Gustafsson

Eva jag har svårt att visa mina känslor därför att jag är rädd för att visa mina innersta känslor. Många gånger skämnar jag bort dem känslorna. Men jag försöket utvecklas. Jag går i typ terapi i grupper var jag än befinner mig

Svar: Jättebra att du försöker utvecklas, det är det viktigaste!
Evah Åberg

#12 - Lars Gustafsson

Inte skämnar. Skämtar ska det va. Dessa ordprogram

#13 - jennie

Så viktigt inlägg! Verkligen bra blogg <3

Svar: Åh tack så mycket :)
Evah Åberg

#14 - Pauline Hurtig

så bra inlägg, de träffade lite måste jag erkänna

Svar: Åh tusen tack :)
Evah Åberg