Ångest är som tusen nålar

Att lida av ångest är som när någon gör tusen nålar på ens arm, men de där tusen nålarna känns istället på insidan, i själen.

Att kriga mot ångest är tröttsamt. Jobbigt. Ibland är det ett rent helvete. Man vill så gärna må bra. Vara lycklig och glad, men ångesten berättar för en hur mycket som kan gå fel, med bemärkelse på kan. Men ångesten är så övertygande att det är svårt att vara logisk när den är där. För just då är allt som kan gå fel logiskt. Just då känns det som allt kommer att gå fel.

Det är inte alltid man vet varför man har ångest. Ibland slår det bara till som en blixt från en klar himmel. Ibland kan man vara jätteglad och bara på en sekund kommer Herr Ångest och hälsar på. Ibland kan den också gå över lika fort som den kom och ibland blir den kvar länge. Hur länge vet man inte riktigt. Det kan vara 5 minuter, 2 timmar, 4 dagar eller några veckor. Oavsett hur länge den stannar så är det oerhört utmattande under den stunden den varar.

Att känna sig annorlunda jämfört med andra och veta att man kanske inte klarar alla de sakerna som många andra klarar gör att man kan känna sig väldigt otillräcklig även om man innerst inne vet att alla andra inte har det så perfekt som det verkar. Även om man innerst inne vet att man inte ska jämföra sig.

Men en sak är säker och det är att trots att vi ibland känner oss värdelösa så är vi så otroligt bra och starka som fortfarande kämpar. Som fortfarande reser oss efter varje smäll. Som fortfarande hoppas och tror på att saker kommer bli bra. Det är den kämpaglöden som gör att vi kommer må bättre. Som gör att vi kommer lyckas. Vi kämpar tillsammans för tillsammans är vi starka och tillsammans ska vi bli av med denna ångest! ❤

Hjälp mig att nå 500 likes

Om ni gillar min blogg så får ni gärna gilla min sida på facebook. 😊 Jag börjar närma mig 500 gilla och det skulle betyda så mycket om just Du ville gilla min sida. Det är lättare för er att se mina uppdateringar och det blir lättare för mig att nå ut med mina budskap ju fler som stöttar och sprider min blogg. Det är såklart inget måste att gilla, men som sagt så skulle jag bli superglad. Tack på förhand! ❤
Så tacksam över mitt hem
Jag sitter och tänker på när jag skaffade min lägenhet.
Det är en speciell känsla att skaffa något eget och veta att detta bara är mitt. Jag minns första gången jag klev in i denna lägenheten. Det var en äldre dam som hade bott här innan och jag kände direkt jag gick innanför dörren att jag SKA ha denna lägenheten.

Jag kände ju till både området och lägenheterna då min ena syster hade bott i samma ingång som mig i en exakt likadan lägenhet fast på översta våningen. Men även om hon hade bott i en exakt likadan lägenhet så kändes det ändå så speciellt med just den här... Den liksom bara skrek på mig... När jag väl fick meddelandet att lägenheten var min och att jag skulle få välja tapeter och allt så kände jag en enorm lycka.

Jag var ganska sen med att flytta hemifrån om man jämför med många andra. Men idag är jag glad över att jag väntade. Jag behövde bli redo först. Känslan att kliva in i lägenheten när den var färdig och kontraktet var påskrivet var fantastiskt. Det har tagit ett bra tag men nu känner jag mig verkligen hemma i mitt hem. Jag är glad och tacksam över att ha ett hem som jag trivs med, även om jag börjar känna mer och mer att jag vill flytta till min pojkvän och börja ett liv med honom. Men jag är så tacksam över att jag flyttade hit för det har stärkt mig enormt mycket som person.

Hur mitt vardagsrum såg ut när jag precis flyttat in:


Hur mitt vardagsrum ser ut idag: