Att slippa oroa sig för bilen

En viktig sak man kan göra för att slippa oroa sig är att se till att man har ordning på saker och ting. Så att om något oförutsett skulle inträffa, då vet du att du kan få hjälp med att hantera situationen. Det gör att du kan slappna av och njuta av livet.

En sådan sak är bilförsäkringen. Jag vet att det låter tråkigt. Men det är faktiskt jätteviktigt. För här handlar det om att försäkra sig mot sådant som kan få stora ekonomiska och praktiska konsekvenser. Då är det extra skönt att kunna släppa oron och veta att allt är under kontroll. Dessutom tycker jag att det känns bra när man har hanterat något som är tråkigt men viktigt, att man har uträttat något.

Alla bilar som rullar på vägarna måste ha en trafikförsäkring. Den täcker skador som man kan tänkas orsaka på personer eller annans egendom. Det är ju bra. Men det finns faktiskt mycket mer man kan skydda sig mot.

Försäkringsbolaget Svedea har en bra översikt av vad som ingår i olika försäkringspaket. Vad man väljer beror på hur man själv väger trygghet mot risk.

Till att börja med kan ju bilen bli stulen eller brinna upp. Det täcks av en halvförsäkring. En sådan täcker normalt sett också verkstadskostnader om bilen oförutsett går sönder. Med tanke på hur komplicerade dagens bilar är, så kan det bli dyrt att laga mekaniska eller elektroniska fel. Glasskador som stenskott täcks också.

Sedan får man jämföra försäkringsbolag för att se vad mer som ingår. Hos www.Svedea.se ger en halvförsäkring även vägassistans. Det tycker jag känns värdefullt. Då vet man att man alltid kan få hjälp om bilen går sönder, var man än befinner sig. Då slipper du oroa dig för saker som att behöva byta däck själv, om du skulle få punktering på en hårt trafikerad väg.

Här ingår också ett slags drulleförsäkring. Det kan handla om att man behöver hjälp om man låst in nyckeln i bilen. Det kan ju hända, speciellt nu när elektroniken gör att många bilar låser sig själva efter en stund. Eller om att man tankat med fel bränsle. Att ordna det är både krångligt och dyrt. Då är det skönt att veta att man kan få hjälp att hantera situationen.

En halvförsäkring brukar nästan alla ha. Men vad skiljer den från en helförsäkring? Egentligen är det bara en sak, skador på din egen bil till exempel vid olyckor som du själv kan ha orsakat. Här handlar det om att veta att kostnaden för reparationer eller en helt ny bil är täckt. Speciellt är detta viktigt för den som är beroende av bilen i sitt liv eller sitt arbete. För det är stora ekonomiska värden inblandade.

Där ser du, detta är viktigt även om det kanske är något som många tycker är tråkigt eller inte orkar tänka på alls. Men vill man känna sig lugn, då ska man hoppas på det bästa men ändå veta att man är i goda händer om det värsta sker.

 

 
 

Inlägget är i samarbete med Svedea.

#1 - Trollet

Kan verkligen vara bra att ha!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#2 - Pia Widlund

Japp, viktig info. Jobbar på försäkringsbolag!

Svar: Jaha vad kul :D
Evah Åberg

#3 - Miss Philipsen

Självklart är det viktigt att ha bra och rätt försäkring, och ja det kanske inte var den roligaste läsningen men i framtiden om jag skaffar en bil så vet jag att det finns så mycket mer, så lite lärde jag mig allt!

Svar: Vad bra :)
Evah Åberg

#4 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så fina bilar :). Det är verkligen jätteviktigt med försäkring :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#5 - Annie

Ja man ska alltid försäkra bilen, lika bra! :)

Hoppas det är bra med dig<3


Svar: Det är bra, hoppas du också mår bra <3
Evah Åberg

#6 - Emma Engström

Väldigt bra inlägg! Hoppas du haft en bra dag <3

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - annelie

bra inlägg men ja har ingen bil så ja behöver inte oroa mig ;) <3

Svar: Tack :)
Evah Åberg