Yttrandefriheten är ingen ursäkt till att bete sig som ett svin
Det är nog inte många som missat att en så kallad "komiker" gjort en låt om pedofili.
Jag tänker inte ens nämna honom vid namn för han förtjänar inte att få mer pengar på sitt sjuka arbete, men jag vill ändå skriva om ämnet.

I hans låt sjunger han att han gillar att ha sex med barn, att små barn också har fittor och att ett riktigt barnknull är det bästa som finns. Han sjunger också att ingen kommer tro på ett barn, men däremot på honom för att han är en vuxen man. Hans argument till låttexten var att han vill uppmana så många som möjligt att ha sex med barn och om han kan få en enda till att göra det så har han lyckats.

Många försvarar honom med att det bara är humor. Det säger inget om hans personlighet för han är visst inte så här i verkligheten. Men enligt mig så säger det en hel del om ens personlighet om man både skriver en sådan här låt och försvarar honom. Ingen normalt funtad människa skulle ens komma på att skriva en sådan här låttext för de skulle bli äcklade av att ens tänka tanken.

Många jämför det också med filmer av olika slag som handlar om mord, våldtäkter och pedofili och tycker att det är samma sak, men jag kan inte minnas att exempelvis Beck gjordes i humorsyfte där man ska skratta åt alla mord och våldtäkter.

Jag kan verkligen inte se det roliga i att skämta om att hjälplösa barn blir sexuellt utnyttjade av vuxna människor. Barn kan inte försvara sig och det är bara sjukt att ens försöka skämta om detta. Jag förstår att alla är olika och har olika typer av humor, men vissa saker ska man bara hålla käften om och tycker man ens det är kul att sitta och skriva en låt om hur man har sex med ett barn så tycker jag faktiskt att man bör söka hjälp, för alla människors skull.

Jag förstår inte hur man så gärna vill få uppmärksamhet så man gör vad som helst för att få synas och höras. Hur kan man vilja bli känd som en pedofil? Hur kan man vilja förstöra sitt liv så mycket bara för att få vara lite "rolig" och få lite uppmärksamhet? Kanske fick han för lite uppmärksamhet som barn. Kanske kom inte hans föräldrar på fotbollsmatcherna eller berömde hans teckningar, men sök då hjälp istället för att bete dig som en idiot! Vi har yttrandefrihet i Sverige, men det är ingen ursäkt till att bete sig som ett svin.

#1 - annelie

så sant

Svar: Tack!
Evah Åberg

#2 - ByLisa.se

Jag har följt detta och själv funderat på att skriva om det... Hatten av till alla som kämpar skriker och står upp för alla barn. Jag blir så arg så jag har svårt att sova!! Alla som försöker försvara den här människan är medskyldiga! Det finns inte ett enda motargument som håller! Att försöka förklara denna dynga (gömma sig bakom) med att det är humor och satir, att detta bara är en karaktär... skulle man vara befriad från ansvar då!? ICKE!!! Att de som kämpar mot denna idioti skulle vara inflytelserika människor som hotar demokrati och yttrandefrihet, det är bara
trams. Dom står upp för barnen,borde vara självklart, punkt!!
Sorry att jag skrev en uppsats. Bra inlägg Eva! 👍

Svar: Jag håller med dig! Tack så mycket :)
Evah Åberg

#3 - ullie

nää usch va e det för idiot tur ja inte brukar lyssna på sånt fy äckligt

Svar: Ja det är fruktansvärt...
Evah Åberg

#4 - Emma Engström

Alltså detta är så sjukt och hemskt!!

Svar: Verkligen...
Evah Åberg

#5 - Amanda Persson

har också hört låten och fyran vilken vidrig människa!! blir så irriterad usch :(

Svar: Ja fyfan :/
Evah Åberg

#6 - Annika

Tycker bara att det är tragiskt hur vuxna män kan bete sig mot barn. Hur har han fått tillstånd till att ge ut en sådan låt undrar jag. Blir äcklad då jag hör det. Kram.

Svar: Jag håller med dig!
Evah Åberg

#7 - Annie

Ja fy och usch! det där är så avskyvärt ..
Hur kan man ens göra an sån låt :/

Kramar!

Svar: Ja det är hemskt :/ Kram!
Evah Åberg

#8 - Netti Starby

Nej fy vilken hemsk låt och den har jag inte hört talas om. Låten borde bli anmäld för texten är verkligen olaglig. Kramis

Svar: Ja verkligen! Kram!
Evah Åberg

#9 - Anna

Jag förstår inte hur denna personen är funtad. Jag blir så jävla arg när jag tänker på det. Vad är det för syn på barn och kvinnor man har. Nä en sån människa borde få känna på det han själv sjunger om.n

Svar: Håller med!
Evah Åberg

#10 - Ida

Har inte ens någon kommentar blir så jävla äcklad o helt sjukt att han inte blir inlåst eller ja vettefan..

Svar: Håller med dig...
Evah Åberg

#11 - Miss Philipsen

Jag finner inga ord :|

Svar: Det är fruktansvärt :/
Evah Åberg

#12 - Pauline Hurtig

alltså det är heeelt sjukt.. jag förstår verkligen inte

Svar: Håller med!
Evah Åberg

#13 - Abra

Helt otroligt. Har stött på personer som försvarar skiten med just det argumentet att alla har rätt till yttrandefrihet. :S

Svar: Alltså blir så arg...
Evah Åberg

#14 - Sofia

Det är verkligen helt sjukt det där :(

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg

#15 - Boel

Så jävla bra inlägg, så sant!

Svar: Tack så jättemycket :)
Evah Åberg

#16 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

BLIR redigt arg över den vidriga sången, har anmält i helgen.

Svar: Jättebra att du anmält! Ju fler som engagerar sig desto större skillnad kan vi göra.
Evah Åberg

#17 - Zahra

Alltaå de är det sjukaste!! Helt stört..

Svar: Håller med dig...
Evah Åberg

#18 - Pauline Hurtig

jag har anmält och sagt åt alla att anmäla..

Svar: Jättebra!
Evah Åberg

#19 - Anna

Helt sjukt att denna låten har fått nå ut till så mycket människor. HUR kan man ens få för sig att berättiga detta med att det är humor? Jag blir vansinnig. Bra inlägg, Evah!

Svar: Ja jag håller med.... Tack!
Evah Åberg

#20 - Charlotte

Jag mår illa av hela den här grejen. HUR får man för sig att från början skriva sådana texter? Och HUR kan den publiceras? Det finns för mycket frågetecken alltså. Så vidrigt.

Svar: Håller med dig...
Evah Åberg