Att våga utvecklas

Jag har tänkt mycket på detta med att älska sig själv. Jag kan titt som tätt se människor som skriver att de aldrig kommer ändra på sig, att de bara är som de är och att människor måste finna sig i det eller dra. Jag kan instämma till en viss del i detta för självklart ska man inte bli någon annan för att bli älskad.

Däremot tänker jag att älska sig själv inte behöver innebära att man inte ska ändra på sig. Att älska sig själv för mig personligen är att jag vågar utvecklas. Att jag vågar kompromissa för att mina relationer ska fungera. Att jag vågar tänka ett steg till och faktiskt bli en bättre version av mig själv.

Jag har utvecklats enormt mycket de sista åren. Jag har ändrat väldigt mycket på mitt egna sätt att tänka och hantera saker. Detta har jag gjort först och främst för min egen skull, men också för att olika typer av relationer ska fungera i mitt liv. Det innebär inte att jag slutat vara den jag är. Det innebär inte att jag slutat ha mycket känslor eller att jag slutat gestikulera när jag pratar. Det innebär inte att jag slutat prata så mycket eller slutat gilla att skriva. Det innebär bara att jag utvecklas och försöker bli en bättre Evah som både mår bättre och kan få min omgivning att må bättre. Dessa förändringar jag har gjort innebär att jag idag kan hantera mina tankar och känslor bättre. Att jag inte låter dem ta över. Även om jag fortfarande har dagar där de negativa tankarna och känslorna är extremt starka så har det över det stora hela blivit bättre.

Det är nästintill omöjligt att gå ett helt liv utan att förändras och utvecklas. Dessa saker behöver inte betyda att det är negativt för ibland är en förändring exakt det man behöver för att få ens liv att fungera. Livet är egentligen en kompromiss, men man ska ju aldrig göra våld på sig själv för en annan människa. Men man kan älska sig själv och samtidigt utvecklas och förändras.

#1 - Pärla

Håller med dig, att förändras behöver inte vara dåligt och jag tror man måste våga förändras och utvecklas för att må bra.

Svar: Ja men exakt! :)
Evah Åberg

#2 - Www.mrskjellstrom.se

Detta har jag aldrig tänkt på faktiskt men man har nog känt så innerst inne. Ditt inlägg fick mig verkligen att tänka till

Svar: Vad kul att jag kunde bidra lite :)
Evah Åberg

#3 - Jessica Högberg

Så sant, vi förändras alla hela tiden och särskilt med utveckling. Att "tvingas" ändra sej är något annat än att kompromissa;)

Svar: Ja exakt!
Evah Åberg

#4 - Sara

Jag håller verkligen med. Jag själv har gjort förändringar i mitt liv senaste månaderna och det har blivit så mycket bättre för mig och mina relationer! :)

Svar: Vad skönt att det blivit bättre :)
Evah Åberg

#5 - Wife of a Viking - från kråkbo till husdröm

Vilket bra och viktigt inlägg! Håller helt med i dina tankar om att vi måste kunna älska oss själva utan att för den skull stanna i utvecklingen och vägra förändra sig när det handlar om positiva förändringar.

Vilken fin blogg du har! :)

Svar: Tack snälla :) Vad glad jag blir!
Evah Åberg

#6 - Emma Engström

Tycker verkligen att du har himla rätt i det du skriver! SÅ bra <3

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#7 - Jenny

Så sant!
Ibland måste man anpassa sig efter omgivningen men det betyder ju inte att man inte älskar sig själv för den man är. Ibland funkar det inte att "svära i kyrkan" ;)

Hoppas du får en fin kväll,
kram kram

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#8 - Pauline Hurtig

så bra inlägg!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#9 - Sofia Werlin - mammaliv & hälsoliv

Du har alltid som otroligt kloka ord och tankar <3. Jag kan bara instämma med dig

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#10 - Jennysvardag

Så bra skrivet av dig, många vågar inte ändra på sig själva och tycker helst att andra ska ändra sig. För att må bättre så behöver man förändra något hoa sig själv. Så härligt att läsa att du har kommit så långt :)

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#11 - Elisa

Ja, personligen skulle jag också tycka det vore jättetråkigt att inte utvecklas. Att få utvecklas är ju en lyx! Som bränsle för kropp och själ. :) Och oftast positivt för sin självbild och i sin tur kärleken till sig själv.

Svar: Ja men exakt :)
Evah Åberg

#12 - Marie

Absolut ska man våga vara öppen för det, det är ju inte alls fel många ggr att våga förändras

Svar: Nej precis :)
Evah Åberg

#13 - www.nouw.com/sannaevelyne

Vilket jätte bra inlägg du har skrivit! Håller helt med dig, för att komma någonstans måste man ju utvecklas också :)

Svar: Tack snälla :) Men exakt!
Evah Åberg

#14 - Amanda

Så bra sagt verkligen och man ska inte ändra på sig för att få folk att tycka om än men heller inte vara rädd för att förändras till något bättre :)

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#15 - Ullie

nä precis som du säger inte ändra på sej för nåns skull men ja ändra som du säger för att få det bättre i sin relation kan man få rucka lite på något
mitt självförtroende ha min man byggt upp med mej såklart men bara det är ju att ändra sej oxå så inget negativt
föränringar o utvecklingar för att gå ett bra liv :D

Svar: Åh vad bra att ni hjälpts åt :)
Evah Åberg

#16 - Sarah

Man ska alltid vara sig själv :) Gillar nån inte en så får det va :)

Svar: Samtidigt som man också kan utvecklas med andra och förbättra sig tänker jag :)
Evah Åberg

#17 - Hannas krypin

Jag håller med dig! Jag brukar vara en av de här personerna som säger att jag inte tänker ändra på mig. Men då menar jag att jag inte tänker ändra på mig för någon annans skull. För att någon anna vill att jag ska vara på ett annat sätt. Om jag ska ändra på mig så är det för att jag själv vill det. Sen utvecklas man ju hela tiden även om det kanske inte alltid känns så.

Svar: Ja man utvecklas hela tiden som du säger :)
Evah Åberg

#18 - Miss Philipsen

Klokt och starkt inlägg 😍

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#19 - Trollkatt

Jag tänker att inte vilja utvecklas är stagnation. Att titta närmare på sig själv är något som kan vara väldigt jobbigt, och något många är extremt rädda för, men samtidigt är det väl ändå något av det mest förlösande och framåtskridande man kan tänka sig. Heja för alla som vågar jobba med sig själva. Bra gjort med din egna resa :-D!

Svar: Ja exakt :) Tack snälla!
Evah Åberg

#20 - Kamilla

Att säga att man aldrig ska ändra på sig är livsfarligt för livet går vidare och vi alla lär oss nya saker och tankar hela tiden. Det är en himla tur för vem vill vara där man är idag hela livet ut.

Svar: Ja exakt!
Evah Åberg

#21 - Michelle

Håller verkligen med dej i detta . Att älska sej själv handlar om så mkt att båda lära sej om sej själv och att utvecklas som du säger 💕. Våga göra misstag så man lär sej utav dem och blir starkare som person det e så jag har hittar mig själv .

Svar: Ja men exakt :)
Evah Åberg

#22 - Linnéa

Du är så vacker!!!!

Wow vad snyggt med militär mönster!

Vad vackert hår du har!

Vilka fina ögon du har!

Svar: Tusen tack fina du!
Evah Åberg

#23 - Linnéa

Du är bäst på att skriva!

Svar: Åh tack snälla :)
Evah Åberg

#24 - Lillan

Håller med dig att förändras kan vara bra med men ja har erfarenhet av att ibland är de inte så bra.

Svar: Vad tråkigt att du har sådan erfarenhet. Jag tror att de flesta förändringar leder till något bra i slutänden faktiskt även om man har svårt att se det i stunden
Evah Åberg

#25 - Sara Ekman

Verkligen! <3 bra inlägg!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#26 - Hilma Eklund

Så bra du skriver! Hoppas du får en fin helg! <3

Svar: Tack snälla :) <3
Evah Åberg

#27 - Annika

Jättefin bild på dig. Tänker tillbaka 20 år när jag tittat på gamla bilder av mig och vet vilken resa jag gjort så tänker jag på hur mycket jag har utvecklats. Förut skämdes jag när jag såg bilder av mig men nu har jag börjat acceptera mitt utseende, då känns det bättre.

Svar: Tack så mycket :) Vad skönt att du märker att du utvecklats!
Evah Åberg

#28 - Pia Widlund

Det händer mycket, vi förändras ibland vare sig vi vill eller inte. Att utvecklas och förändras kan vara till det bättre!

Svar: Ja exakt!
Evah Åberg

#29 - Wifeey

jag har sjukt svårt för förändringar oavsett om jag vill förändra så tar de så mkt av mig...
Men jag försöker iaf och de e väl de viktigaste <3

dina inlägg får en att verkligen tänka om o tänka rätt, alltså ett riktigt bra inlägg

Svar: Ja förändringar kan vara jävligt jobbiga ibland, särskilt när det är mycket man måste förändra samtidigt men jag tror i de flesta fall att det leder till något positivt. Tack, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg