Gröna fingrar

Detta inlägg är i samarbete med Trademax

Jag har nog aldrig egentligen haft gröna fingrar. Jag har aldrig varit särskilt bra på att ta hand om blommor och så vidare, men sen jag och min sambo flyttade till hus har jag börjat tycka det är roligare med växter och jag har faktiskt börjat fundera på att börja odla. I och med att jag bodde i lägenhet innan så var det ju svårare att få till det, men nu finns det ju jättemycket olika möjligheter. Jag skulle vilja odla tomater och jordgubbar men har inte kommit på så mycket än då jag är ganska ny på det här. Jag försöker att hitta nya intressen och jag har hört att hålla på med växter ska vara väldigt avslappnande och rogivande, vilket kan vara bra om man har problem med psykisk ohälsa tänker jag. Jag tror också att det blir en speciell känsla att kunna ta fram sina egenodlade tomater till middag istället för att springa till affären och köpa.

Om du som jag börjar bli mer nyfiken på detta med odling och letar efter växthus så skulle jag rekommendera Trademax. De verkar ha ett stort utbud av olika växthus till ett bra pris.

Har du gröna fingrar? Vad är dina bästa tips för att lyckas med odlingen? Ge gärna tips i kommentarerna och berätta din erfarenhet då jag behöver massor av olika tips på vad jag kan odla och vad jag ska tänka på.

#1 - Linnéa

Åh vilket snyggt växthus!

Svar: Ja visst var det fint :)
Evah Åberg

#2 - Pia

Gröna fingrar har jag inte men jag försöker plantera lite i alla fall. Det är kul att se när det växer!

Svar: Okej :)
Evah Åberg

#3 - iamiamarias.blogg.se

Det är så härligt med växter, jag bor ju i lägenhet nu men har mycket gröna växter hemma för det blir mycket hemtrevligare då. Bodde ett par år på landet för längesedan och då odlade jag en hel del som egen potatis, morötter, olika sallader mm. Det är så rogivande att pyssla med växterna och sen få äta det med odlat, det känns väldigt bra :)

Svar: Åh morötter skulle vara kul att odla :)
Evah Åberg

#4 - Pauline Hurtig

vilket roligt sammarbete :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#5 - Jennifer

Jag har inga gröna fingrar alls haha

Svar: Inte jag heller haha
Evah Åberg