Svar på frågestund - del ett

Kommer båda vara hemma när lillen kommer?
Dennis kommer ha 10 dagar vid förlossningen, sen har vi inte riktigt bestämt än hur vi ska lägga upp det på grund av olika anledningar. Vi tar det lite som det kommer.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som personlig assistent.

Vad är dina största intressen?
Skriva, se på hockey och inreda.

Vet att du är feminist och ofta tänker kring såna frågor, hur ser du nu på att få en son. Kommer du att låta din son ha klänning, leka med dockor och liknade. Eller inreder du och tänker inom klassiska könsfärger och liknade? :)
Jag kommer låta honom leka med dockor och vill han ha klänning kommer han få ha det. Jag anser att kläder och leksaker inte har ett kön, utan det är samhället som kodat dem. Jag tror på att stötta våra barn i vilka val de än gör, så länge det inte skadar dem eller andra och öppna upp världen för dem så de kan välja hur de vill vara som personer, vilka kläder de vill ha osv. Så som vi renoverat rummet nu så är det grått och vitt, men vi ska försöka få in lite färger med inredning osv senare, men vilka färger har vi inte bestämt än.

Jag undrar om hur det känns för dig att vara gravid?
Det är helt fantastiskt att vara gravid, jag älskar det. Även om det ibland är jobbigt som när jag ska vända mig i sängen, klä på mig eller när foglossningen är värre så är det underbart ändå. Det är det bästa jag varit med om.

Hur känner du inför att ha barn i framtiden som en mamma?
Det känns fortfarande overkligt att jag faktiskt ska bli mamma om några månader. Även om jag bär honom i min kropp så känns det ändå overkligt att det snart kommer komma ut en människa, men jag har alltid längtat efter att bli mamma.

Va bebis planerad?
Ja han var planerad.

 
Hur många barn vill ni ha?
Vi har pratat om 2-3 stycken.

Hur träffades ni?
Jag skrev en ironisk status i en facebook-grupp om frölunda där Dennis var admin. Eftersom vi båda var värmlänningar och höll på frölunda så skrev han till mig och efter bara två dagar så träffades vi IRL.

Orolig / rädslor för förlossningen?
Än så länge känner jag mig inte så orolig i alla fall. Jag har inte riktigt tagit in att jag faktiskt ska föda barn. Det kommer nog bli värre med nervositeten när det närmar sig. Det jag är orolig för är väl att jag ska spricka eller att något ska inträffa för det är ju inte riskfritt att föda barn...

Hur mår du och bebis?
Just nu mår vi bra faktiskt, tackar som frågar. :) Jag sover dock dåligt om nätterna så är väldigt trött om dagarna men det går bra ändå.

Vad är din högsta önskan just nu?
Att allt ska gå bra med bebis och mig resten av graviditeten och förlossningen. Även om jag inte oroar mig på samma sätt som innan så finns det ju en viss oro där att något ska gå fel.

Är ni ense om hur barnet ska uppfostras?
Ja, jag tror vi är ganska överens men sådant är ju svårt att säga på förhand också innan man väl är där. Det viktigaste för oss är att försöka uppfostra Bullen till att bli en bra människa med sunda värderingar som vet att vi alltid kommer finnas där för honom och stötta honom och att han ska få vara sig själv oavsett om han är HBTQ, vill dansa balett, spela hockey eller vad det än kan vara.

Hur tror du att du kommer bli som mamma?
Jag tror att jag kommer bli en bra mamma. Som jag nämnde i frågan ovanför så är det viktigt för mig att mina barn känner att jag stöttar dem och att de får möjlighet att vidga sina vyer. Jag vill inte att de ska känna sig begränsade av normer och ideal utan att de ska kunna bli exakt vad de vill.

Hur skulle du beskriva definitionen av kärlek?
Kärlek kan vara till så mycket saker och man känner ju olika sorters kärlek till olika personer och saker. Jag känner kärlek till min familj, till mina bloggläsare, till Frölunda och jag tänker att en stor del i kärlek är omtanke och samhörighet.

Hur blir man lika fantastisk som du? ;) tell me the secret liksom :D
Haha vilken gullig fråga. Jag tycker du är bra som du är och du ska inte ändra på dig. :) <3

Vilka tre styrkor värderar du mest hos dig själv?
Att jag aldrig ger upp, hur tufft det än är. Att jag bryr mig mycket om andra och att jag kämpar för det jag tror på.