Min syn på alla hjärtans dag

Du som läste mitt förra inlägg vet att jag och min sambo firade alla hjärtans dag med både tårta och presenter. Det är ju en smaksak vad man tycker om denna dagen men jag tänkte skriva lite hur jag ser på denna dagen.

Jag har sett att många skriver att den här dagen är lite fjantig för man ska visa kärlek alla dagar om året och inte bara just på denna dagen. Jag tror faktiskt att det är väldigt få människor som lever "kärlekslöst" 364 dagar om året och går all in på just alla hjärtans dag. Självklart ska man visa uppskattning till både sig själv och sina nära och kära alla dagar på året. Att spontant köpa en blomma en måndag i maj till sina nära och kära är så klart viktigt.

För mig är inte denna dagen särskilt viktig. Jag måste inte fira denna dagen, men jag ser det som en extra chans att få lyxa till det i vardagen. Har man barn (nu har inte vi barn men jag vet ändå med erfarenhet) så kan det vara svårt att hitta tiden till varandra ibland. Ibland går man i slentrian i förhållanden, ibland går man förbi varandra och då går det ibland lättare att det är en bestämd dag där man "ska" ta sig tid till varandra. Ibland är livet ett ekorrhjul där allt rullar på i ett och man glömmer ibland bort det där lilla extra som kryddar ens relationer till sig själv och sina nära. Då kan sådana här dagar påminna en om att stanna upp och ta sig tid. Sen handlar det inte om att man behöver köpa materiella ting, utan att man faktiskt tar sig tid för sina nära och kära.

Nu fyller ju min sambo år på just alla hjärtans dag också men eftersom vi båda är sjuka i år så kunde vi inte bjuda in några gäster utan då firade vi mer alla hjärtans dag än hans födelsedag och denna gången gick vi faktiskt all in, för att fira kärleken, för att vi är vi. Men vi visar kärlek till varandra vilken dag som helst, oavsett om vi firar denna dagen eller inte.

#1 - Lisa Käller

Åh vad bra inlägg! Jag håller verkligen med dig. Jag förstår inte hur man kan tycka att det är en onödig dag? Jag tycker att det är så härligt att många ger kärleken en extra växel på alla hjärtans dag! ❤

Svar: Tack snälla :) Ja, jag håller med!
Evah Åberg

#2 - Joy

Tror inte heller att det är speciellt många som lever kärlekslöst alla andra dagar om året, det är ju såklart viktigt att visa uppskattning och kärlek året runt. Tycker också det kan vara mysigt att lyxa till det lite extra även om jag aldrig riktigt firar det. Kram! <3

Svar: Precis :) Sen behöver man ju inte fira dagen alla år heller. Det är ju lite olika beroende på hur ens liv ser ut för stunden.
Evah Åberg

#3 - Pärla

Kul att mysa till det lite extra ändå. Vi gjorde ingenting speciellt, tycker att dagen är lite överreklamerad men jag fick en present iallafall ❤️

Svar: Ja det behövs ibland tycker jag :) Vad mysigt att du fick en present!
Evah Åberg

#4 - Netti Starby

Jag tycker att man får fira dagen som man vill och känner. Jag och barnen ska gotta i oss lite extra ikväll istället! :-D Kramis

Svar: Vad mysigt :)
Evah Åberg

#5 - Emma Engström

Håller med dig, tycker det är så viktigt att visa uppskattning och härlek alla 365 dagar men det kan ändå vara mysigt att lyxa till det en dag! :) Kram

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#6 - Frökenny

Du satte ord på mina tankar, så mysigt att fira alla hjärtansdag så som det passar en själv! 🌸💕

Svar: Exakt :)
Evah Åberg

#7 - Elisa

Tycker det är jättefint att göra nåt extra en dag som igår, även om jag också är av åsikten att visa kärlek varje dag. :)

Svar: Jag tror de flesta tycker att man bör visa kärlek varje dag istället för enbart en dag. :) Tror inte man har mycket till relation om man går kärlekslösa 364 dagar per år och ser varandra och uppskattar varandra en dag bara.
Evah Åberg

#8 - Emelie

jag tycker att det är jättefint att du känner så om alla hjärtans dag och att vi vill fira. För oss däremot så både får och ger jag kärlek hela tiden med min partner och känner aldrig att "vi går om vanandra" trots två små barn och en tonåring hemma. Alla är givetvis olika, men för oss så ser vi till att alltid visa uppskattning och närhet, varje dag. Dagen är därför inte speciellt för oss. Vi firar vår förlovningsdag ordentligt som betyder väldigt mycket för oss <3

Svar: Nej alla går ju inte om varandra men det är nog mer regel än undantag att man ibland inte har tid för varandra så mycket man skulle vilja och att ibland kommer saker i mellan. :) Jag tror att många par visar kärlek varje dag men ändå tycker om alla hjärtans dag för att det ger en extra dag att bara vara. :)
Evah Åberg

#9 - Fröken Rödlök

Jag måste faktiskt hålla med dig i detta. Jag föredrar att ge gåvor (eller få) när som helst och hade klarat mig utan Alla hjärtans dag men nu när den finns så vill jag gärna fira det på vårt sätt ändå. Vissa gånger har det vart stort, andra gånger lite mindre. I år var vi och åt på restaurang och sedan gav jag bort en liten tavla jag målat själv och jag fick en söt liten nallebjörn av min sambo =) Bra syn du har på dagen tycker jag =)

Svar: Ja exakt. Jag hade inte uppfunnit dagen själv och jag ser ingen större skillnad på jul, alla hjärtans dag eller mors dag. Allt går ju egentligen ut på konsumtionshets. Men kan ändå vara skönt att lyxa till det lite ibland. :)
Evah Åberg

#10 - Anonym

Jag håller verkligen med dig. Tycker du har ett sunt sätt att se på det. Det är ingen viktig dag men kul att ändå göra något när den ändå finns. Fira allt är mitt måtto så gör man sina dagar roligare :D

Svar: Ja men exakt :) Tack så mycket!
Evah Åberg

#11 - Jennysvardag

Så intressant att få veta vad du tycker om alla hjärtans dag. Som jag alltid har vart singel och även blivit dissa på alla hjärtans dag så tycker jag att dagen är överskattad 🙈

Svar: Åh vad tråkigt :( Förstår dig. Blir ju lätt så att högtider osv blir extra jobbiga om man är ensam eller har dåliga minnen från dem...
Evah Åberg

#12 - Annika

Så trevligt ni såg ut att ha det. Man ska visa kärlek och ömhet till varandra. Tack för kommentaren och krya på dig. Kram.

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#13 - Inne hos Ina

Jag firar inte själv men tycker inte att det är något fel att göra det om man vill. Kan tänka mig att börja fira om vi får barn, att det blir en dag då man firar kärleken till alla på något vis. Klart att man visar kärlek fler dagar än bara alla hjärtans dag oavsett om man firar den eller inte!

Svar: Ja precis, det kan jag tänka mig är jättemysigt :)
Evah Åberg

#14 - Hanna Karlsson

Jag håller med dig! Jag tror inte heller på att par lever kärlekslöst varje dag förutom just på Alla hjärtans dag. Jag tycker det är fint att kunna fira kärleken lite extra. Men det behöver ju inte vara en partner, det kan vara sina föräldrar, sina syskon, vänner, ja vem som helst egentligen.

Svar: Nej precis. Därför jag skrev "sina nära och kära" i inlägget och även sig själv för det är ju så viktigt att uppskatta sig själv också och unna sig själv saker :)
Evah Åberg

#15 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Spännande att läsa, håller med klart man kan få en dag till att mysa till det lite extra :). Ser inga problem med AHD även om jag själv inte firar :)

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#16 - Kamilla

Jag tycker att dagen är festligt men samtidigt lite överdriven. Så tycker jag egentligen om flera av dagar liknande dessa

Svar: Ja det kan vara lite överdrivet, särskilt med all konsumtionshets, men ändå en trevlig dag att göra det där lilla extra. Som med jul eller fars dag.
Evah Åberg

#17 - Marie

Håller faktiskt med dig i det du skriver. Det behöver inte alls vara den dagen, man kan lika völ göra det idag, igår, förrgår. Dock är det lite mysigt att se fram emot att det blir lite extra just den dagen, oh det kan man få tycka så =D

Svar: Exakt :)
Evah Åberg

#18 - Ullie

tycker det är bra o firar rätt så ofta . det är helt upp till var o en
mycket är det ju till affärernas fördel men ja det är det ju alltid som morsdag farsdag mm så spelar ingen roll
man gör som man vill o vad somhelst är bra att fira
kram fina o fin lörag

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#19 - Michelle

Den är ju inte fjantig det är bra att kärlek uppmärksammas lite så man kommer ihåg att uppskatta ddet msn 💕 förstår mig inte att folk tycker så .

Svar: Håller med dig :)
Evah Åberg

#20 - Sarah

Klart det är en extramysig dag att fira :) Visst ska man visa sin kärlek de andra dagarna med men mysigt att få fira den dan med nån man gillar :)

Svar: Exakt :)
Evah Åberg

#21 - TwinMom.se

Jag tycker alla hjärtans dag är jättemysig, när man är barn eller när man själv får barn, det är först när det senare är som dagen får en ny innebörd tycker jag! Att få fira den med sina barn😍

Svar: Det förstår jag :)
Evah Åberg

#22 - Snabela

Jag tycker att alla hjärtans dag är en dag som inte behövs. Man ska visa sin kärlek/uppskattning varje dag. Och varför ska man behöva ha en dag som man "måste" det? Finns risk att man inte gör det helhjärtat då, att man bara gör det för att man måste.

Svar: Men vem säger att man måste? Det är ju upp till var och en att fira denna dag. Det är ju inte direkt tvång att fira denna dagen. Och varför måste det vara "helhjärtat"? Vissa nöjer sig med att mysa i soffan till en film medan barnen är hos mormor. Det måste ju inte slås på stort med pompa och ståt för att det är alla hjärtans dag. Vissa gör det och vissa kanske nöjer sig med chips i soffan bara de umgås.
Evah Åberg

#23 - Lexochlogan

Tycker man får göra som man vill, jag firar gärna det mesta man kan, att göra roliga saker i vardagen gör allt roligare

Svar: Jag håller med dig i det tankesättet :)
Evah Åberg

#24 - Johanna

Håller absolut med dig, tycker inte man ska vara så bitter över denna dagen, klart man ska fira! Man ska ta alla tillfällen i akt att fira. Tycker helt klart att alla hjärtans dag är värt att firas, varesig man har partner eller inte.

Svar: Ja exakt :) Man kan ju unna sig själv ett härligt bad eller vad det nu än kan vara eller göra en middag till sina föräldrar. Tänker att det inte behöver vara så avancerat eller fel att vilja göra något för sig själv eller för någon annan just på alla hjärtans dag för det innebär ju inte att man inte älskar dem de andra dagarna.
Evah Åberg

#25 - Annica

Jag tycker som du.. Och jag tänker med "här är en anledning till att fira någonting, till att skratta och vara glad.. Varför inte ta vara på den stunden med?".. :D

Svar: Ja exakt :) Tror livet blir lite lättare om man tar dessa dagar med en nypa salt men ändå tar vara på dem :)
Evah Åberg

#26 - Emma

Vad mysigt att ni festat till det med lite extra.
Min åsikt är inte att dagen är onödig, men jag ser mer fram emot allt godis på rea dagarna efter än själva dagen 🙈

Svar: Haha helt rätt tänkt! Godis är ju livet 😍😁
Evah Åberg

#27 - Pauline Hurtig

jag älskara att fira så jag gillar alla sånna dagar, men jag känner ingen stress eller press för de heller :)

Svar: Jag med :)
Evah Åberg

#28 - Sara Stödberg

Äntligen kan jag kommentera! Jag tycker att ni gjorde helt rätt. Jag har förvisso läst om många mysiga firanden av alla hjärtans dag, men ert var det som bäst stannade i mitt minne. Ni tog sjukdomar och skit men gjorde ändå något riktigt fint av dagen!

Svar: Åh vad roligt att höra, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg

#29 - Pia Widlund

Firade inte speciellt mycket eftersom jag är ensam. Men visst är det härligt med en dag för kärleken!

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#30 - Christina

Jag håller med dig, det är ett tillfälle att verkligen mysa lite extra med sin kärlek <3

Svar: Ja exakt :)
Evah Åberg

#31 - Tisa

För mig är inte alla hjärtans dag något speciellt, sen om det är för att jag inte har någon partner.. Det vet jag inte. Hursomhelst så har jag ingenting emot dom som firar den. Kram

Svar: Förstår vad du menar... <3
Evah Åberg

#32 - Jessica Högberg

Det vore ju sjukt tragiskt om folk lever kärlekslöst övriga dagar, jag älskar inte min mor bara på morsdag... man måste få göra som man vill utan att "hela världen" har en åsikt...

Svar: Ja exakt
Evah Åberg