Att våga leva

Jag har alltid varit en person som analyserar och tänker väldigt mycket. En egenskap som jag både uppskattar och ogillar. Jag gillar att vara en tänkande individ. Jag gillar att jag kan tänka inte bara ett steg längre utan till och med tre och fyra steg längre. Men det kan också hindra mig mycket.

Jag har varit så rädd att göra fel beslut att det många gånger slutat med att jag struntat i allt. Jag har analyserat så mycket att sakerna till slut bara runnit ut i sanden och jag fått panik över att jag inte vet vad jag ska göra. Jag har ju diagnosen Generaliserat ångestsyndrom (GAD) vilket innebär en överdriven oro och katastroftankar så jag har oftast varit väldigt eftertänksam för att enligt mig kan allt sluta i katastrof.

Men jag är så trött på att inte våga leva. Att överanalysera vilken byrå som passar bäst i sovrummet. Att överanalysera om jag väljer rätt väg i livet och därför är jag så himla glad över att jag tog steget att bli husägare tillsammans med min pojkvän. Det är ett otroligt stort steg för mig. Vi var inte sambos innan utan blev det nu i samband med husköpet och det kanske kan verka lite risky, men jag måste våga leva.

Jag har överanalyserat detta med huset också. Tänk om vi inte kommer trivas, tänk om det är för litet, tänk om, tänk om, tänk om... Men saker får helt enkelt lösa sig efter vägen för jag är så trött på att övertänka för det gör att jag glömmer bort att leva. Jag är så upptagen med att tänka och planera så livet bara springer ifrån mig och så ska det inte få vara längre. 2018 blev starten på en modigare Evah, som vågar ta för sig av livet. 2018 blev året som jag började våga mer. Jag ska under 2019 fortfarande tänka och planera men inte i den grad att jag missar livet.

#1 - Madde

Lite av de tankarna har jag också. Är livrädd för förändring, men tror att jag behöver någon form av trygghet då resten av mitt liv är så kaotiskt jämt

Svar: Förstår vad du menar
Evah Åberg

#2 - Fröken Rödlök

Jag känner igen mig lite i det du skriver! Jag är rädd för att göra fel och därför vågar jag inte utmana mig riktigt ordentligt i varje situation!

Svar: Exakt! Så jobbigt att det är så...
Evah Åberg

#3 - Sara

Jag känner igen mig väldogt mycket i det du beskriver det är jättetufft att försöka kontrollera hur mycket man faktiskt överqnalyserar.

Svar: Ja det är verkligen tufft!
Evah Åberg

#4 - Pärla

Känner så igen mig, har också GAD och vanligtvis hindrar det mig från de mest simpla saker och man står många gånger tillbaka och missar en massor.

Svar: Usch det är verkligen jobbigt :/
Evah Åberg

#5 - Jessica Högberg

Ja, tänk om ni inte trivs... det är egentligen inte en katastrof... Njut nu!! <3<3<3

Svar: Du har så rätt så <3
Evah Åberg

#6 - Marie

Otroligt kul att ni tog steget att bli husägare, förstår att ni inte ångrar er. Ja det är lätt att man överanalyserar allt, man är nog lite så alla till mans

Svar: Ja det kanske är så!
Evah Åberg

#7 - Sanna

Känner igen mig i dina ord, funderar på om jag också har den diagnosen då jag känner igen mig helt. Har också ångest men överanalyserarallt dygnet runt. Verkligen jobbigt, men du är stark och modig som tagit dig dit du är💕

Svar: Usch det är otroligt jobbigt så förstår dig. Åh tack fina du <3
Evah Åberg

#8 - Moa Hansson

Åhh jag brukar också överanalysera och tänka, tänk om.. hela tiden men jag jobbar med det så mycket jag bara kan för det är så viktigt att man vågar leva!

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#9 - JUNITJEJ

Så jobbigt det måste vara att överanalysera allt. Bra att du har blivit modigare och att du kan släppa lite grand. Heja dig!

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#10 - Fnulan

Usch det där "TÄNK OM" så ofta det sitter i huvudet men så lite det hjälper. Tånk om, ja vadå liksom, något hade kunnat hända men det hände inte. Den frågeställningen kräver så mycket energi. Jag förstår verkligen det du skriver om, här är en till som gör samma sak. Och nu tänker jag..-- TÅNK om Evah tar illa upp över min kommentar..

Svar: Åh fina du förstår vad du menar. Men jag tog inte illa upp av din kommentar så du kan vara lugn :) <3
Evah Åberg

#11 - Frökenny

Heja dig! Vad bra att du vågar ta nya steg. Att köpa hus och bli sambo är ju inget litet beslut.🌸💕

Svar: Precis. Det känns skönt att övervinna sina hjärnspöken ❤
Evah Åberg

#12 - Chanelle

Så himla bra. Jag relaterar så mycket då jag också har GAD och övertänker gärna allt.. Men det är bra att bli påmind om att slappna av! Jag håller också på och övar på att göra saker och inte tänka så mycket.

Svar: Så bra att du också övar <3
Evah Åberg

#13 - Hanna Karlsson

Kom att tänka på citatet "Livet är vad som händer medan du är upptagen med att göra planer." Tror det var John Lennon som sa det. Jag tycker du är grym som börjar våga mer och analysera mindre. Det är lätt att tänka för mycket. Jag gör gärna det med ibland.

Svar: Så himla bra citat! Åh tack snälla :)
Evah Åberg

#14 - Madelene

Känner igen mig så mycket i vad du skriver. Kan överanalysera om exakt allt, har iinte fått någon diagnos eller nått om det utan det bara sker. Vad jag försöker göra ät att ibland blocka den tillgången och ska tänka positivt på dagarna, tufft men ibland funkar det.

Svar: Vet att det är väldigt svårt :/ Bra att du försöker iaf!
Evah Åberg

#15 - Melissa

Åh herregud, vill inte veta hur många timmar per dygn jag spenderar med att övertänkta minsta lilla detalj :/ Försöker verkligen jobba på det..

Svar: Samma här... :/
Evah Åberg

#16 - Johanna

Känner så mycket igen mig, är också den som tänker flera steg längre, men det har inte hindrat mig på samma sätt som för dig. You go girl, låt ingenting hindra dig! Kram<3

Svar: Vad skönt att det inte har hindrat dig. Åh tack fina du <3
Evah Åberg

#17 - Amanda

Vet vad du menar. Jag och sambon bodde på 15 mils avstånd innan vi blev sambos. och då köpte vi hus direkt. Nu 1,5 år senare är vi kärare än nånsin och så glada att vi tog beslutet med hus. för nu när vi bor i lägenhet har vi insett att hus passar oss bättre.

Svar: Ja så känner vi med. Vi bodde på 8 mils avstånd och hus är vår grej också faktiskt
Evah Åberg

#18 - Sarah

Så jobbigt att ha det sådär :/ Bra att du är modigare :) Roligt att du vågar testa nytt :)

Svar: Ja det känns bra :)
Evah Åberg

#19 - Hanna

Jag är expert på att tänka tänk om, men om ni inte hade trivts så är det ju faktiskt bara att flytta. Försöker och tänka att då har jag ju iallafall testat. Vad kan hända osv.

Svar: Ja exakt! Saker får helt enkelt lösa sig efter vägen, om de väl skulle dyka upp
Evah Åberg