Graviduppdatering - vecka 21

Nu har jag gått in i vecka 21 (20+0) och har alltså tagit mig igenom halva graviditeten nu. Den här veckan som har varit har varit väldigt jobbig faktiskt. I måndags förra veckan vaknade jag upp och hade så ont i munnen, var svullen på kinden och det blev bara värre under dagen. Så på tisdagen fick jag en akuttid till tandläkaren där det visade sig att det blivit hål i en visdomstand som behöver opereras bort framöver. Ska tillbaka om några veckor och röntga och sen bestäms det tid för när vi ska ta bort den.

Annars har jag lyckats få tag i lite gravidkläder, fina bebiskläder och hittade även en begagnad blöjhink från korbell med tre refiller på facebook som vi fick gratis. Räknade på allt vi köpt begagnat och vad vi lagt ut på det. Vi har lyckats fynda spjälsäng med madrass och kudde, skötbord, blöjhink, en vinteroverall och en teddyoverall för 310 kr!!! Hur sjukt är inte det egentligen? Så glad över att man kan köpa begagnat.

Idag var jag till barnmorskan och gick igenom lite frågor om hur jag mår. Generellt mår jag bättre sen jag blev gravid och har mindre ångest. Fick även höra Bullens hjärtljud idag trots att det är lite tidigt egentligen men hon ville stilla min oro. Det tog ett litet tag innan vi hittade hjärtljudet då han är väldigt vild där inne och leker runt haha, men till slut fick jag höra hans hjärtljud och det gjorde mig så varm. Man fick höra hans sparkar också. Än så länge har jag inte känt så mycket sparkar, men kan ibland känna att det buffar lite där inne men ganska svagt fortfarande.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står det bland annat:
• Bebisens alla organ är nu färdigbildade men behöver ytterligare några veckor för att mogna och börja fungera.
• Bebisen börjar nu närma sig ett halvt kilo och kommer från och med nu att vara större än moderkakan.
• Bebisen övar på att röra sin kropp, dricker, kissar och sover där inne i magen.