Graviduppdatering - vecka 38

Idag går jag in i vecka 38 (37+0). Nu är det bara 21 dagar kvar tills han är beräknad. Under veckan har jag försökt städa här hemma då det verkligen har blivit skitigt efter att vi har dränerat. Hela gården är ju liksom lerig och vi fick ju använda garaget som entré när de dränerade då vi var tvungna att riva vår trapp. Garaget är sammankopplat med huset så man kan gå direkt in i vardagsrummet därifrån och det blev verkligen lera överallt känns det som. Nu har i alla fall Dennis byggt en ny trapp och jag är så nöjd med den! Blev verkligen så mycket finare med en trätrapp än en sliten betongtrapp. Om något år ska vi ju bygga en veranda utanför dörren istället.

Men jag märker att jag verkligen inte har samma energi som innan. Allt är verkligen tungt just nu och jag får städa lite och sen gå och vila. Jag kan inte alls köra på i samma takt som innan, men det är väl inte så konstigt. Under veckan har vi också tagit lite fina gravidbilder här hemma som jag blev supernöjd med. Jag ska rama in några av dem för det är ju ett minne för livet, att i min mage ligger vår älskade son. Jag skapar liksom honom där inne och det är så himla coolt!

Min mage har dock börjat klia enormt mycket och jag har fått mer bristningar. Jag har lite problem att acceptera mina bristningar, men jag hoppas att jag kommer göra det mer framöver då det är en helt naturlig sak liksom som man egentligen inte alls borde lägga tid och energi på.

Eftersom att han i princip är fullbakad där inne så står det inte så mycket i gravidapparna längre faktiskt. Han ligger ju mest där inne och gottar till sig nu, så därför tänkte jag faktiskt sluta ta upp vad apparna säger, om det inte står något speciellt. Men nu ska han ungefär väga 3000 gram och vara ca 48,7 cm lång, men det är ju såklart så olika från bebis till bebis.

#1 - Rebecca

Åh så mysigt att du snart får ha din bebis hos dig. 😍
Han kan ju komma när som helst nu! Önskar dig lycka till med allt och njut så mycket du bara kan för tiden går så rasandes fort. 💞

Svar: Ja men precis :) Tack så mycket <3
Evah Åberg

#2 - Jennysvardag

Så spännande, nu är det ju inte alls långt kvar tills ni har eran son i famnen. Åh, jag kan tänka mig att det blev lerigt när dom höll på och fixade. Skönt ändå att man kommer in genom garaget. En trätrappa är ju så fint :)

Svar: Nej det går fort nu :)
Evah Åberg

#3 - Pärla

Sjukt att det är så nära, nu kan han ju komma i princip när som.
Skönt att städa undan lite men förstår att energin tryter. Kul med en ny trapp med.
Jag tror att du kommer att älska dina bristningar så småningom <3

Svar: Jag hoppas du har rätt <3
Evah Åberg

#4 - Moa Larsson

Vi har några vänner som precis dränerat hemma och de beskriver det som "helvetet på jorden". Mycket på grund av deras ståhej valde vi att inte köpa ett hus med källare - haha! Så förstår att det är tungt, speciellt så långt in i graviditeten. Jag fick bristningar tre dagar innan My poppade ut och hade så svårt att acceptera det. Antagligen också för att de kom så sent. Men idag, tre år senare tänker jag inte på det lika mycket. Det är sant att de bleks i solen och med tiden 🖤

Svar: Haha ja jag förstår dig. Dock tycker jag det är värt med källare ändå och vi hade oturen att det kom så tätt in på förlossningen, men nu är det färdigt i alla fall :)
Evah Åberg

#5 - MissMadde

Önskar dig alla lycka med förlossningen <3 Skönt att du kan vara aktiv även om de är lite med städningen. De kunde inte jag haha

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#6 - Therese

Ja nu är det ju verkligen inte långt kvar tills du har din son i famnen nu kommer det gå väldigt fort =). Fin bild =) du har verkligen en fin bebismage =)

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#7 - Annika

Oj vilken fin bild på er. Ha en trevlig vecka. Kram.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#8 - Junitjej

Jobbigt med dränering, men så skönt att det är klart! Vilken fin mage du har!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#9 - Paulina

Vad bra med en ny trapp 😊 Låter inte kul med lera inne i huset 😩

Svar: Nej det har varit jobbigt när det blivit så skitigt inne...
Evah Åberg

#10 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Kolla upp klådan så det inte har med levern att göra. Just så där vid slutet är det viktigt att kolla extra vad just klåda handlar om. Prata med din BM om saken :).

Svar: Jag var faktiskt hos bm idag och hon sa att så länge det inte kliar i händerna och under fötterna så var det ingen fara. Och hon sa även att mina bristningar ser väldigt irriterade ut så det förmodligen beror på det så skulle fortsätta smörja. Blir det värre så får jag kolla upp det så tack för tipset :)
Evah Åberg