Hur får man saker gjorda med barn?

Jag har sett att många funderar över hur man hinner göra saker när man har barn och jag tänkte också så de första två veckorna när jag var nybliven mamma. Det är ju så klart olika beroende på vilken typ av barn man får (om barnet gnäller mycket, bara vill vara i famnen osv), samt om man är ensam eller kanske har fler barn men jag tänkte skriva lite utifrån mitt perspektiv.

Melvin är med mig på det mesta

Jag har verkligen lärt mig att göra saker trots att jag har med mig Melvin. Han är med mig på det mesta faktiskt, vare sig jag handlar, lagar mat, städar, duschar, bajsar. Det är så klart mycket svårare än att bara vara ensam, men det går. Det är ju så klart också svårare nu när han kryper och tar sig fram på olika sätt, samt att han nu är nyfiken på allt för det blir ju ännu mer pass då så att han inte skadar sig.

Nu under veckan så var jag nere i källaren och rensade medan Melvin sov och Dennis var på jobbet. Sen när Melvin vaknade så tog vi oss en tur till återvinningscentralen och kastade massor av skräp. Som jag nämnde tidigare så är Melvin med mig på det mesta och jag tycker själv att jag löser det ganska bra faktiskt. Jag försöker hitta både tiden och orken till att göra andra saker, både i hemmet men också saker för min egen skull, för jag vill inte begränsa mig själv för att jag har barn. Jag visste att jag skulle vara tröttare än innan barn. Jag visste att det skulle bli lite svårare att göra saker, men jag visste ju vad jag gav mig in på liksom så jag låter det inte hindra mig. Självklart prioriterar jag och vissa dagar när jag verkligen inte orkar eller att Melvin behöver mig mer så struntar jag i att göra vissa saker och bara bryr mig om det viktiga för stunden.

Man hittar sina sätt

Som sagt, detta är nu bara skrivet ur mitt perspektiv och det finns många faktorer som spelar in hur mycket man orkar, kan eller vill göra. Men för det mesta hittar man sina rutiner och sätt för att kunna göra saker även med barn. Man vänjer sig liksom. Men det är ibland svårt. Det är ibland tufft och det är helt okej.

#1 - Madde

Det gäller att hitta de stunderna man kan greja på. Inte alltid lätt, och ibland behöver man som mamma bara få sitta också.

Svar: Ja det är så sant!
Evah Åberg

#2 - Annica

Jo men så är det ju! Mina barn har alltid fått hänga med på axeln/ i famnen sedan start. Just för att jag är periodvis ensamstående mamma...

Svar: Ja precis, man hittar sina knep för att klara det liksom
Evah Åberg

#3 - Linnéa

Vad fint vardagsrum!!!!! WOW!! <3

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#4 - Therese Carlsson

vilket fint vardagsrum 😊 men så är det ju barnen är hänger ju med på det mesta man gör och man får ju hitta stunder som man får egentid.

Svar: Tack så mycket 😊
Evah Åberg

#5 - Diana Saelöen

Jag tror att det är ett jättebra sätt, som jag själv också tillämpat, att göra saker tillsammans med barnen från det de är mycket små...en vacker dag hjälper de till och gör det självmant för att de är så vana...sen är det väldigt bra om man kan vila samtidigt som barnen vilar så att man inte tänker att man ska göra allt när barnen vilar bara för att man inte gör det tillsammans med dem....för vila, det behöver varje mamma <3

Svar: Ja men exakt. Tror det är jätteviktigt att involvera barnen och sen med tiden hjälper de till och kanske även tycker det är kul
Evah Åberg