Mannen står för notan, okej eller inte?
Det är ganska stora diskussioner om det är okej som man att betala notan på en dejt. 
Många kvinnor känner att de blir klappade på huvudet om mannen betalar och vissa är beredda att gå därifrån om mannen erbjuder sig att betala. Jag kan inte riktigt förstå det här om jag ska vara ärlig. Om en man erbjuder sig att betala så innebär ju inte det att han ser ned på en och ser en som någon han kan köpa, det är ju bara en fin grej att han tycker man är värd att lägga sina pengar på enligt mig. 

Jag tycker inte det är ett krav att mannen ska betala, jag tycker det beror på personerna och situationen. Men om jag går på en första dejt och han erbjuder sig att betala så skulle jag säga: "Tack, vad snällt, men nästa gång betalar jag!" exempelvis. Då har man ju fått fram att man vill ses igen, samt att jag är villig att betala jag med och visar att jag inte tar för givet att han ska stå för det. Jag tycker det är att vara en gentleman om man erbjuder sig att betala notan faktiskt, jag tycker det är fint av mannen faktiskt att göra det och jag tycker vi ska bevara gentlemännen.

#1 - LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands

Håller med dig lite! Men lite dubbelmoral från min sida, heh. Jag själv gillar inte när killar erbjuder sig att betala. Jag tycker det är pinsamt. Har alltid tyckt. Gillar att betala för mig själv liksom. Men tränar på det, så lite bättre går det nu i alla fall.

#2 - s.j.

Men va fasen, om jag vill betala för oss efter en god middag, whats the big deal om de då ?

Svar: Jag håller med dig. Då kan ju jag betala nästa gång lixom om det är så. Jag tycker det är fint, men det är absolut inget krav.
Evah Åberg

#3 - Micke

I jämlikhetens namn är det väl den som har mest pengar som ska betala, eller? ;-)
Jag betalar gärna, men det ska inte ses som en självklarhet. Jag är absolut en gentleman, men också en man av jämlikhet. :-)
sv:
Javisst är teater kul! :-)

#4 - s.j.

Jaa klart att om du vill käka med mig en gång till så kan du väl få betala ? :) hihi

Svar: Exakt så anser jag det. :) Erbjuder sig mannen att betala så fine, då får han göra det om han vill det, jag tycker bara det är gulligt och då kan jag stå för notan nästa gång. :)
Evah Åberg

#5 - Bodypalace

Eller så betalar båda var för sig? Många idag har kanske dålig ekonomi och med tanke på att mycket är jämställt idag så behöver det ju inte vara fel? :) Allt behöver inte vara så stereotypiskt hela tiden ;) Mera gentlekvinnor! ^^ Sen tycker jag det är bra om man gör upp innan man går ut och äter eller vad för aktivitet man nu gör så att man inte bråkar om det precis innan :P

#6 - linnea

Han ska stå för notan ;)

#7 - Bertil

Själv är jag av den gammalmodiga idén att jag tycker att mannen skall betala, åtminstone de första gångerna.

Sedan så är jag också så pass gammal att om jag bjuder ut en tjej/kvinna så lyfter jag ut stolen åt henne när vi skall sitta ner och sätter mig inte själv ner innan "hon" har satt sig.

Dessutom så är jag noga med det där att öppna dörrar åt henne, hjälpa henne på med kappan osv.

Visst är det kanske någon som tycker att det är gammalmodigt.
Jag kallar det att vara Gentleman.

Hälsningar,
Bertil

#8 - sandraemrosen.blogg.se

Det är absolut inget krav på att en man ska betala notan. Men vill han så får han lov att göra det, men då ska det vara för att han vill och inte för att han känner att han måste.

#9 - Angelica

Jag tycker inte att de är okej för att mannen är man, att han jämt ska betala. Man bjuder o bjuder igen. Så tycker jag. Ha en mysig 1a advent.

#10 - Mary

Eftersom det fortfarande nästan alltid är mannen som tjänar mest tycker jag att han ska bjuda. Min kille tjänar dubbelt så mycket som jag så han bjuder.

#11 - Daniel

Jag, som kille, kan ju tycka att mannen betalar på första dejten. Det hade varit sjukt pinsamt att tex börja räkna ut att hon ätit det, druckit det och då ska hon betala si och så mycket. Mannen betalar, gammal tradition jag tycker vi ska behlla.

Svar: Okej. :) Jag tycker det beror lite på tillfället och personerna men erbjuder sig killen att betala så får han gärna göra det så kan jag betala någon annan gång.
Evah Åberg

#12 - Sandra - Med en fästman på Kumla

Jag tar aldrig för givet att killen ska betala men tycker faktiskt att det är manligt. Gentleman som du säger. Av någon konstig anledning växer killen i mina ögon då, tycker inte om när man ska räkna på kronan hur mycket varje person ska betala. Antingen splittar man rakt av eller så betalar killen tycker jag personligen :)

#13 - Micke

sv:
Ja, det känns som vi är rätt eniga. :-)