Information om poledance
Vad är poledance/polefitness?
Detta är en relativt ny träningsform. Under 2000-talet har det utvecklats till att bli en stor träningsform världen runt, som utövas av båda könen och alla åldrar, oavsett kroppstyp, jobb och intressen. Träningsformen är en blandning av gymnastik, akrobatik och dans. Bara i Sverige finns det 3 olika tävlingar i poledance , nämnligen SM, poleart samt battle of the pole. Detta är alltså inte en form av striptease och vi som tränar det håller inte på att klä av oss på stången. Ni kan jämföra det med cirkuskonster, fast på en stång istället.

Vad har man för kläder och varför?
Man brukar träna i hotpants/shorts, sportbh och/eller linne. Benvärmare kan också vara att rekomendera. Varför vi har "så lite" kläder på oss är för att det är lättare att få grepp på stången och inte glida av. Det kan vara väldigt farligt att hänga på stången och med fel grepp och kläder kan vi lätt trilla ned och skada oss. Därför är det bäst om huden och stången får direkt kontakt, utan några tunga och svåra kläder i vägen.

Varför tränar man poledance?
Jag tränar poledance för att jag tycker det är så himla kul, samt att det är en otroligt bra träning. Man tränar hela kroppen, man får utmana sig själv. Det har gett mig bättre självförtroende och självkänsla, då jag blivit mer nöjd med min kropp, sett att jag faktiskt klarar saker jag trott varit omöjliga, jag har lättare att arbeta i grupp nu och man märker att kroppen vänjer sig med smärtan. Man får mycket blåmärken och brännmärken av stången i början, men passionen till träningen tar över smärtan. Jag har utvecklats som person sen jag började träna detta och har verkligen hittat det jag brinner för.

Något ni undrar över? Bara att fråga! :)

#1 - Linda

fan va coolt!

#2 - Jen

Grym du e som kör poledance :D har en vän som har precis fått pole dancing certifikat ;) måste tvinga henne att lära mig hahah

#3 - Örebroare !

Härlig blogg!! fortsätt så, den förgyller min vardag :)

Svar: Åh tack så mycket. :D
Evah Åberg

#4 - Milina

Skulle vilja testa på det där nån gång! :) men är så osmidig så det finns inte haha

#5 - linah

ser så himla coolt ut!

#6 - Amanda

Vilka muskler du måste ha ;)

#7 - MALIN

svar: japp, det har jag! en kär pojke sedan 1,5 år tillbaks :)

#8 - Erica

Jag tycker det ser lite svårt ut, hehe. :3