Ingen är positiv varje dag
"Du måste vara positv och stark. Gräv inte ned dig!"

Jag har haft en jobbig vecka och igår fick jag höra dessa orden och jag förstår att de är skrivna i all välmening, men det får mig att fundera. Måste man verkligen vara stark och positiv hela tiden? - Nej, det måste man inte. Man har rätten att ibland få tycka att livet är skit, man har rätten att falla, vara "svag" och negativ för en stund. Man har rätten att ibland få gräva ned sig. 

Livet är ingen dans på rosor, varken för Kungen, Blondinbella eller för dig och mig. Alla har vi dåliga dagar och alla möter vi motgångar. Ibland blir det bara för mycket för en och då har man faktiskt rätt att inte vara så positiv och stark. Ibland behöver jag gnälla, ibland behöver jag gråta och vara arg. Ibland behöver jag tycka att allt är skit, MEN det gäller ju att sätta gränsen och ta sig upp igen och fortsätta kämpa.

Ingen människa kan vara stark och positiv varje dag hela sitt liv och det ska inte någon kunna kräva av en. Nu har jag en jobbig period och tycker jag att allt är skit då, då har jag rätt att göra det utan att någon ska säga åt mig att jag måste vara positv. Det positiva kommer tillbaka senare, men nu måste jag få vara ledsen med tanke på allt som har hänt.