Livsvisdomar från två 25-åringar

Hej Evahs läsare! Här kommer ett gästinlägg från Ulf Johansson igen, och hans vän Lisa Sjölander!

Det finaste du kan bygga grundar sig på omtanke. För då har du möjlighet att göra något som betyder något för de du bryr dig om allra mest.

Försök ta vara på den tid du har här i livet och gör det bästa av ditt liv. För du vet aldrig hur lång din tid blir med andra människor. Ta dem inte för givna utan försök göra det bästa av din tid med de du bryr dig om och som bryr sig om dig tillbaka.

Om jag skulle räkna upp de värdefullaste stunderna i mitt liv så är det när jag har visat kärlek och gett glädje till någon jag älskat. När jag har älskat någon och personen har älskat mig tillbaka. När jag har fått den personen att känna sig lycklig och älskad.

Jag tror att det viktigaste i livet är att ta vara på den lilla tid man har tillsammans. För de möjligheterna kan försvinna och livet är alltid en begränsad tid. Livet är kort. Men varje dag har du möjligheten att göra det bästa du kan av din dag och varje dag har du möjligheten att visa att du bryr dig om någon.

 

Lisa: 
Vad gör dig lycklig? De flesta har en önskan om att vara lycklig men vet inte hur de ska göra. En del väntar på att någon annan ska göra något eller ge dom något som kommer göra dom lyckliga, som pengar, ett roligare jobb eller en resa. Frågan är om du vet vad lycka är för dig? Om du inte vet hur en lycklig vardag för dig skulle se ut, så blir det svårt att veta vilken väg du ska gå för att nå dit. 

Det bästa med lycka är att det är en känsla. Och våra känslor kan vi faktiskt påverka med våra tankar. Testa till exempel att blunda och tänk på en person du verkligen älskar och uppskattar för hur hen är, visst blir det en mysig, varm, glad känsla inombords? Likadant kan du göra med känslan av lycka. Den här insikten förändrade mitt liv, då jag länge trodde att alla andra och allt som händer styr mina känslor och min närvaro/frånvaro av lycka per automatik, men så behöver det inte vara. Givetvis kommer saker som sker påverka våra känslor, men många av våra vardagliga känslor kan vi faktiskt göra bättre med lite övning och uppmärksamhet på våra tankemönster. 

Om du alltid gör saker utifrån vänlighet, kärlek eller omtanke lovar jag att du kommer förbättra ditt vardagsmående på många sätt. Du stärker din trygghet i dig själv när du vet att allt du gör är baserat på omtanke, för du vet att du kommer inte vara elak vilket gör att du slipper dåligt samvete, minskar oro, har ryggen fri och får känna en tillfredsställande känsla av att ha gjort något fint för någon annan. Var så omtänksam och kärleksfull du kan mot alla i din omgivning, oavsett om det är din familj eller personalen på din närbutik, jag lovar att du kommer få fantastisk respons av de flesta. De flesta gillar människor som känns trygga och vänliga, och det är precis det du kommer utstråla när du gör handlingar baserade på kärlek och saker som känns rätt för dig. 

Så nu är det dags att ta fram ett papper och penna, och skriv ner en fet rubrik och sedan 5 punkter med saker som får dig att må riktigt bra inombords! Fundera ordentligt och personligt för just dig. Det kan vara allt ifrån att sitta med en kopp te på kvällen, att prata med någon du bryr dig om, egentid med en bra bok, fantastiska samtal med vänner eller vad som helst. Du måste ta reda på vad som gör Dig lycklig, och vad som får dig att må lite extra bra. Försök sedan skapa en ny rutin att varje dag lägga in något i listan. Det ger dig förutom en bra känsla, även en trygghet i att du faktiskt bryr dig om din hälsa, och den energin du får utav detta kommer göra att du kan sprida ännu mer kärlek och omtanke till din omgivning. 

Du är viktig, glöm inte bort att ge dig själv kärlek för du är fantastisk, och du har en fantastisk kropp som gör massor av saker i detta nu som håller dig vid liv och som du inte ens behöver tänka på. Det finns mycket att vara lycklig över.

#1 - Netti Starby

Det här var jätteintressant att läsa! Kram

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#2 - Boel

Intressanta och bra tankar :D

Svar: Visst är det :)
Evah Åberg

#3 - Annorlunda

Så rätt! Det enda vi egentligen har är relationen till varandra. Utan andra människor blir livet värdelöst!

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#4 - Tilda Barkselius

Jättekul att läsa dessa gästinlägg!

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#5 - Jessica Högberg

Så fint skrivet!

Svar: Visst var det :)
Evah Åberg

#6 - Polly Svensson

Klockrent inlägg. Ensamhet är något av det värsta därav ska man uppskatta dem man har och ta vara på livet. Kram

Svar: Precis <3
Evah Åberg

#7 - FrökenTV, bloggen om tv och film

så bra inlägg

Svar: Visst var det :)
Evah Åberg

#8 - Emma Engström - Skönhetsbloggare

Alltså wow, tack för detta peppande inlägg!

Svar: Visst var det bra :)
Evah Åberg

#9 - Isabelle

Din blogg är verkligen viktig. Vi behöver verkligen belysa dessa ämnen mer för att hitta en bättre balans i livet. På min blogg www.halsogrubblaren.blogg.se reflekterar jag kring den skeva bild som samhället idag har av hälsa. Där kan man också följa min resa mot ett mer balanserat liv igen.

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#10 - Mina

Så rätt!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#11 - Sara

Så otroligt rätt <3 <3

Svar: Ja :) <3
Evah Åberg

#12 - Mallan

Vilket bra och tänktvärt inlägg med så många bra tips och råd.

Svar: Visst var det :)
Evah Åberg

#13 - Pauline Hurtig

Så bra!

Svar: Eller hur :)
Evah Åberg

#14 - Tilda

Wow! Grymt peppande inlägg! <3

Svar: Visst var det :)
Evah Åberg