Ett brev till mitt yngre jag
Hej yngre Evah!
Jag vet att du är osäker på dig själv och är osäker på om du verkligen räcker till. Du har gått igenom mycket redan under dessa år du har levt. Men jag vill att du ska veta att det blir bättre. Du kommer inte alltid må dåligt. Du kommer inte alltid vara osäker på dig själv och du kommer inte misslyckas som du tror att du kommer att göra.

Du kommer gå igenom mer motgångar och du kommer fråga dig själv varför. Du kommer bli mer sviken men detta sker av en anledning och när du blir äldre kommer du förstå varför. Det är inte för att du förtjänar att må dåligt eller inte är värd något bra, utan för att du ska lära dig saker. Du ska lära dig vad som är viktigt i livet och vilka människor som är värda din tid.

Du behöver inte visa upp din kropp och gå i urringat för att bli omtyckt. Du är vacker som du är, utan att visa upp dig och den där uppmärksamheten spelar ingen roll för det är inte den rätta uppmärksamheten. Jag vet att du vill mer än att bli sedd som ett objekt. De killarna som inte ser dig utan att du visar upp dig är inte värda din tid eller energi. Du har stor potential med ditt skrivande och en dag kommer du få dina texter publicerade på olika tidningar och nyhetssajter. Du kommer vara en förebild för andra där ute för att du är bra. Du är värdefull och en duktig person.

Du kommer må bättre och bättre och du kommer lära dig så enormt mycket om dig själv. Du kommer även lära din familj och andra människor där ute om både psykisk ohälsa, relationer och rättigheter. Du kommer få nya vänner och en fantastik pojkvän som du alltid har drömt om och framtiden kommer bli så mycket bättre än du kunnat tro.

Ta vara på livet och njut av stunden. Oroa dig inte för din största fiende är du själv. Våga tro på att du är bra och sluta aldrig kämpa för en dag kommer du lyckas med precis vad du vill. Ta hand om dig yngre Evah och låt ingen trycka ned dig, allra minst du själv! ♥

#1 - Dennis Jansson

Puss på dig :* :)

Svar: Puss baby <3
Evah Åberg

#2 - Denise

Starkt och fint <3

Svar: Åh tack :) Kram!
Evah Åberg

#3 - Asylmamma

Åh vilken bra text! Jag önskar att jag själv kunde få krama om mitt yngre jag och få berätta att allt blir rätt bra tillslut ❤️

Svar: Tusen tack :) Kram!
Evah Åberg

#4 - Amanda

Så himla fint skrivet<3

Svar: Tack snälla :) Kram!
Evah Åberg

#5 - JoJo

så fint skrivet! :D

Svar: Tack :) Kram!
Evah Åberg

#6 - Louise

Åh va fint! 💕

Svar: Tusen tack :) Kram!
Evah Åberg

#7 - Natalie Honkonen

Så jäkla bra inlägg! Kramar finaste du

Svar: Åh tack snälla :) Kram!
Evah Åberg

#8 - Boel

Fantastiskt fin och bra text! <3

Svar: Åh tack så mycket :) Kram!
Evah Åberg

#9 - anneli

Jag har skrivit ett brev till mig själv varje år sen jag var 11 år. Jag har planerat ta fram dem och läsa igenom dem när jag nu fyller 25 år. :) du är stark.
även om jag inte kommenterar ofta så är jag här ofta och läser dina inlägg. Kram

Svar: Vilken bra grej :) Tack snälla. Kram!
Evah Åberg

#10 - Tisa

Ja tänk vad man inte visste då som man vet idag. Saker som var viktiga då är kanske inte viktiga idag och så tvärtom. Har länge funderat att skriva någonting sånt där, om inte på bloggen så för mig själv. Man är visare nu (förhoppningsvis ;P). kram!

Svar: Ja jag är mycket visare idag som tur är haha :) Kram!
Evah Åberg

#11 - Kamilla

Så fint skrivet. Dessa rader som du skrev sparar jag i mitt minne, så kloka och precis vad jag behöver få veta och känna just nu.

"Ta vara på livet och njut av stunden. Oroa dig inte för din största fiende är du själv. Våga tro på att du är bra och sluta aldrig kämpa för en dag kommer du lyckas med precis vad du vill"

Kram på dig /Kamilla

Svar: Åh tack så mycket :) Kram!
Evah Åberg

#12 - Anonym

Har din kille barn?

Svar: Är frågan till frågestunden? :)
Evah Åberg

#13 - Lilith - Livet efter Borderline

Det här inlägget får mig att tänka på en låt med pink. Conversations with my 13 year old self.

Svar: Ska lyssna på den :)
Evah Åberg

#14 - Anonym

Jaaa till frågestund

#15 - Lillan

Fint skrivet, mkt jag känner igen mig i. Så mycket jag önskar att jag kunde varit utan, men samtidigt så har det ju format en till den man är idag..

Svar: Tack så mycket :) Ja precis!
Evah Åberg

#16 - Evelina

Du är ju så bra <3 Fin text, du har fått en ny följare :) stor kram

Svar: Tack fina du, vad glad jag blir :) Kram!
Evah Åberg

#17 - Johanna

Så fint. Önskar verkligen ibland att jag hade kunnat berätta saker som jag vet idag till mitt yngre jag, så kanske jag hade sluppit många år av oro och ensamhet. Men man får vara glad att det blir bättre helt enkelt☺️🌺

Svar: Tack så mycket :) Du har så rätt. Kram!
Evah Åberg

#18 - M P

Ja, tänk om man vetat allt det där.. Jag undrar om ditt yngre jag hade förstått vikten av dina ord, där och då! Så sant som du skriver och jag tror att de orden gör nytta, ger tröst och hopp hos andra, inte bara yngre 😀 Du är en god förebild! Sköt om dig och försök att hålla den där fantastiska glöden vid liv. Kram ❤

Svar: Åh tack för dina fina ord, vad glad jag blir. :) Nej jag tror faktiskt inte mitt yngre jag hade förstått det tyvärr... kram
Evah Åberg

#19 - Hanna

Vilken fin text! Och väldigt bra att skriva brev till sitt yngre jag. Om man har haft det tufft, som jag i allra högsta grad har, behöver man ta hand om barnet som lever kvar inom en. Man behöver vara snäll mot det barnet precis som man behöver vara snäll mot sitt nuvarande jag. Jag vill skriva ett brev till yngre jag. Men det finns ett problem. Det är att jag önskar jag kunde säga att det kommer bli bättre. Men det har det inte blivit. Visst mår jag bättre psykiskt, men nu är jag istället svårt kroniskt sjuk, t o m dödligt sjuk och helt sängliggande. Hur berättar jag det för unga jag som gått igenom så mycket, som är så skör och ledsen ocg som mår så dåligt och inte har någon framtidstro?
Kram

Svar: Tack så mycket :) Usch, beklagar :( Det var en svår fråga som jag tyvärr inte har svar på. Kram
Evah Åberg

#20 - Sophia

Så fint! Jag skrev ett liknande inlägg här: http://sophias.se/2017/june/brev-till-mig-sjalv.html
Tänk vad man lärt sig ändå!
Fin blogg du har!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#21 - Anonym

Så fint skrivet. Jag har en son på 20 år och väldigt mycket passar in på honom så kanske jag lyckas få honom att förstå att det kommer att bli bättre. Just nu är det nattsvart då han upplever att han kommer att orka. Jag ger inte upp kommer att kämpa för min son så länge jag lever.

Svar: Tusen tack! Vad tråkigt att höra att han mår dåligt. Hoppas det ordnar sig för honom snart. Styrkekramar till er båda <3
Evah Åberg