Att se framåt
Jag lyssnade på ångestpodden för några dagar sen och där pratade de om att vara nostalgisk och längta tillbaka till det som har varit. Innan jag träffade min pojkvän kunde jag längta tillbaka till massor av saker och vilja vara där igen. Jag tänkte på hur glad jag var vid det tillfället, vad jag gjorde det året och så vidare och hade väldigt svårt för att liksom tänka framåt.

Så är det inte idag. Självklart kan jag ibland längta tillbaka till saker, särskilt till barndomen, men inte alls på samma sätt. Nu för tiden längtar jag framåt, även om det bara är för några veckor fram. Jag längtar efter att bilda mig en familj med honom, att bli sambo, att gifta mig. Jag längtar till att få inreda vårt gemensamma hem. Idag ser jag inte bakåt så mycket som jag gjorde innan, för nu ser jag en ljusare framtid.

Även om jag fortfarande kämpar mot min ångest och har dagar där jag mår skit så ser jag mycket ljusare på framtiden. Det här känns så rätt på något vis så jag vågar hoppas och tro. Ibland tar min oro över och jag tänker att jag kommer dö olycklig, men det är okej att den gör det ibland. Jag är bara människa.

Lever du i nuet eller är du en person som befinner dig mer i dåtid eller framtid? Berätta gärna i kommentarerna! :)

#1 - Boel

Jag blickar nog mest framåt och oroar mig för saker.
Försöker att inte tänka så mycket på sådant som hänt (bearbeta saker är viktigt men tror att en kan släppa saker när en är klar med det). Försöker bli bättre på att vara här och nu, men det är svårt haha :)

Svar: Ja det är verkligen svårt...
Evah Åberg

#2 - Lars Gustafsson

Eva vad härligt att se dina framtidsplaner med din kille. Kärlek.
Njae jag är inte världsbäst på att leva här och nu. Men när jag kan njuta av och uppskatta nuet och det jag har så mår jag mycket bättre. Givetvis har jag framtidsplaner. Ibland tittar jag för mycket bakåt och då kan jag må sådär . Men iallafall så sticker jag till Chiang Mai på torsdag morgon. Ligger i Norra Thailand

Svar: Vad härligt, hoppas du får det bra :)
Evah Åberg

#3 - Maria

Jag försöker nog leva i nuet så mycket jag kan, för att blicka bakåt tjänar ingenting till. De sakerna de har ju redan varit och dom kan man inte ändra på eller få tillbaka hur mycket man än skulle vilja :)

Svar: Vad skönt att du lever i nuet :)
Evah Åberg

#4 - Amanda CL

Jag lever mycket i nuet. Jag kan ”fastna” i vissa saker i dåtiden nen det är mer att jag funderar på hur saker hade blivit om jag svarat på ett annat sätt eller så. Jag hade gärna varit utan många av mina erfarenheter dock men jag är ju den jag är pågrund/tack vare allt jag upplevt

Svar: Vad skönt att du lever i nuet :)
Evah Åberg

#5 - Jessica Högberg

Självklart längtar jag till saker i framtiden och saknar saker i det förflutna men jag lever väldigt mycket här och nu, något jag har tränat på... känns bra!

Svar: Vad skönt att du kan leva här och nu :)
Evah Åberg

#6 - Netti Starby

Jag jobbar med att vara i nuet men det är jätte svårt! Kramis

Svar: Ja det är verkligen svårt :/
Evah Åberg

#7 - Annika

Jag brukar många gånger tänka tillbaka på stunder som har varit roliga, men försöker att leva i nuet och se framåt.

Svar: Det är bra :)
Evah Åberg

#8 - evelinaeleonora.blogg.se

Jag försöker alltid att leva här och nu, och mår bäst utav det. Klart att det dock kan vara bra att gå tillbaka och reflektera då och då, och att dagdrömma om framtiden men i det stora hela försöker jag leva här och nu. :) Ha en trevlig kväll!

Svar: Vad skönt att du försöker leva här och nu :) Kram!
Evah Åberg

#9 - Josefin

Jag försöker fokusera på nuet och framtiden.
"då" har inte alltid vart så bra.. kram

Svar: Det är så svårt tycker jag :/
Evah Åberg

#10 - Linda

åh, måste testa att lyssna på den podden!

Svar: Gör det :)
Evah Åberg

#11 - Ake

Jag lever i alla tre. Ibland kommer jag in på att studera min lyckliga uppväxt och mina förfäder liksom... bara för att det är kul... vill se min rötter liksom... nu önskar jag mer tid bara... Nutiden är ju nu och den består av arbete och arbete... ja man kliver upp runt 05... klär på sig och far till sitt arbete... man är en tråkig vanemänniska helt enklet. Framtid: Ja vad är det... jo kanske bygga klart... jag ser det som mitt livsprojekt kommer bli klart... jag kommer att få fler uppdrag eller ser fram emot fler byggprojekt... min fotografering kommer jag att utöka ännu mer, jag ska ta mig ut på havet igen... tyvär ser jag att dygnet bara har 25 timmar... ja om man jobbar lunchen 😉

Svar: Det är nog det bästa, att leva i alla tre men ändå kunna fokusera mest på nuet :)
Evah Åberg