Brukar du tvinga i folk kaffe?
Tänk dig att du bjuder hem en bekant på fika. Brukar du då fråga exempelvis: "Vill du ha något? Kaffe eller te? Vill du ha en bulle?" Jag kan tänka mig att du i de flesta fall erbjuder några alternativ och faktiskt är helt okej med om personen faktiskt inte vill ha något alls eller kanske bara vill ha vatten. För jag kan inte tänka mig att du tvingar i Christian kaffe som han egentligen hatar. Jag kan inte tänka mig att du bryter upp hans mun och häller i honom kaffe, och inte häller du kaffe i hans mun utan att fråga först eller innan han har sagt ja, eller hur?

Hur kommer det sig att samma rättigheter finns inte när det gäller sex? Här frågas det inte om personen vill utan här tar man bara för givet. Här verkar det aldrig heller vara okej att säga nej. När det gäller sex läser många inte av kroppsspråk, ljud och ord utan när det gäller sex har man bara rätt till det. Utan att fråga, utan att bry sig. Då är det bara att sticka in sina kroppsdelar i andra människors kroppsdelar.

Då är det offret som borde tänkt sig för, som borde varit tydligare att den inte ville. Som inte borde delat säng med personen eller som inte borde gått ut på krogen. Du har ingen rätt att tvinga någon till sex. Du har ingen rätt att tjata dig till sex likväl som du inte har rätt till att tvinga någon att dricka kaffe. Sex är ingen rättighet. Och det är enbart du som gärningsman som är skyldig, oavsett om det gäller kaffe eller sex. Offret har ingen skuld i det hela. Du har ingen rätt att ta för givet att någon vill dricka kaffe eller ha sex med dig. Som jag skrev i ett annat inlägg, allt annat än ett ja är ett nej. Har du inte fått ett ja eller ett medgivande så ger du fan i andras kroppar, visst är det enkelt?

 
Tjejjouren
#1 - Kattis

Man ska aldrig tvinga en annan person till någonting någonsin!!

Svar: Nej, jag håller med dig!
Evah Åberg

#2 - Netti Starby

Jättebra inlägg och så himla bra skrivet! Kramis

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#3 - Carro

Du har så rätt!!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#4 - Amanda CL

En väldigt bra jämförelse!
Jag träffade en kille tag, det var egentligen den första killen jag var intim med. Jag minns att jag några gånger vill sova och liksom inte ville mer så att säga och då sa han att han blev mer upphetsad då. Då tyckte jag inte att det var konstigt, men egentligen när jag ligger i hans säng och han säger så så har ju inte jättemycket och sätta mot. Men nu när jag tänker tillbaka på det det är helt sjukt att han sa så till mig

Svar: Usch vad hemskt :/
Evah Åberg

#5 - Jennifer

Så bra och tänkvärt inlägg!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#6 - Linda

Så bra!!

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#7 - Ida Jansson

Så bra liknelse! Sagt nej flera gånger men gett med mig efter allt tjat till slut...

Svar: Tusen tack :) Usch det är så hemskt :/
Evah Åberg

#8 - Veronica Möller

Jättebra inlägg och så rätt i det du säger! :) Kram! ♡

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg