Att vara öppen på sociala medier
Jag är en ganska osäker person, samtidigt är jag på något sätt väldigt säker i mig själv konstigt nog.
Jag är inte den som viker mig för vad andra tycker, jag är inte den som tar åt mig särskilt mycket av vad andra tycker. Jag är en person som vågar säga vad jag tycker och tänker vilket förmodligen märkts på sättet jag skriver på och att jag faktiskt debatterar om starka ämnen där man kan få mycket skit.

Jag tycker inte direkt att det är jobbigt att öppna mig om saker jag känner, tänker eller har upplevt för jag släpper in folk väldigt lätt på det sättet. Ni som följer min blogg vet ju att jag är väldigt öppen med min psykiska ohälsa. Det är väldigt få ämnen jag har svårt att öppna mig om inför andra, för jag är nog många gånger som en öppen bok.

Men samtidigt under den där starka, säkra personen döljer sig en osäker och skör person. Jag är orolig för att inte räcka till, för att inte vara bra eller duktig på något. Jag är orolig för att bli ensam, jag är orolig för att saker ska gå åt helvete. Jag är orolig egentligen för det mesta i livet och ibland blir det en liten krock för mig. Jag brukar ju använda mig av ordet stark-skör för det är ju det jag är

Jag vet är att jag är väldigt bra på att öppna mig. Jag vet att jag är en stark person som vill inspirera andra och det ger mig så mycket att faktiskt vara så öppen som jag är. Många skulle nog finna det jobbigt att vara så öppen som jag är, men jag ser inte något negativt i det faktiskt. Jag får så mycket fina ord från människor som känner igen sig och jag får även mycket råd tillbaka. Jag lär känna mig själv och förstår mig själv bättre genom att uttrycka mig i text så för mig tror jag att det bara är positivt att vara så öppen som jag är.

Hur är du, är du en väldigt öppen person? Vad ser du för fördelar och nackdelar med att vara öppen?

#1 - Linnéa

jag saknar min läpp piercing! jag kommer att pierca läppen igen på höger underläpp igen.. bara jag har råd och någon vill hjälpa mig!!! piercingen höjer mitt självförtroende, jag blir gladare då. Stämmer detta med dig med?

Jag har också ''psykisk ohälsa'' skrivet på mig, men ingen medicinering?.. jag har inte fått någon ny remiss hemskickat till mig heller.. har du genomgått det, att missa en remiss?

''stark-skör'' var en väldigt annorlunda benämning. folk har sagt ''dumsnäll'' till mig. men jag säger att jag är förintelsen & förälskelsen.. jag använder mig av ordet ''hatkärlek'' bokstavligen.. :)

och varje ord är viktigt!! att tro och att veta är skillnad :)

HA EN BÄST DAG VACKRA KVINNA!!!!!!

Svar: Jag går inte heller på någon medicinering vilket jag inte vill. När jag skulle börja på psykiatrin glömde läkaren på vårdcentralen att skicka remiss dit så jag fick ringa och påminna honom men efter det så har det gått bra :)
Evah Åberg

#2 - Nathalie

Jag skulle nog också kalla mig själv stark-svag och jag har inga problem med att vara öppen om det mesta, men egentligen bara på internet, IRL är det värre, där pratar jag sällan om hur jag mår.
KRAM <3

Svar: Ja det gör jag nog också tror jag. Där är jag lite mer försiktig än på internet <3
Evah Åberg

#3 - Emma

I min förra blogg va jag väldigt öppen med min depression, just för det ämnet kändes tabu (förlossningsdepression). För att mer berätta att det inte är en dans för rosor för alla

Svar: Det är bra tycker jag :)
Evah Åberg

#4 - Frugan E

Tror nog att jag är för öppen ibland. Är det nåt jag brinner för så måste det liksom ut på bloggen, haha. Ofta är det sånt jag vet sticker folk i ögat men jag kan inte låta bli. Speciellt när jag tillhör en minoritet som man inte gärna lyssnar på (muslimska kvinnor som INTE ber om att räddas) så känner jag att jag MÅSTE få ut vad jag tycker.
Nackdelen är såklart att man får vara beredd på hat. Också en av anledningarna till att jag inte bloggar med mitt riktiga namn. Vet många som råkat riktigt illa ut bara för att de finns och vågar ta plats.

Fördelen är att man inte längre behöver traditionell media för att få ut sin röst utan kan ta utrymmet själv, helt enkelt. Sen såklart att folk också får ta del av det man har att säga och därmed också andras perspektiv.
Det positiva överväger, helt klart! :)

Svar: Ja verkligen, det är så viktigt att det finns sådana som du som visar verkligheten <3
Evah Åberg

#5 - Ellen Gräntz

Jag är väldigt öppen, både i verkligheten och i sociala medier. Tycker jag. Men det har verkligen inte alltid varit så, det har kommit med åren. Nu är jag nästan för öppen, tycker vissa och jag också ibland. Men tror samtidigt att det ofta kan vara viktigt att dela med sig av sånt andra kan känna igen sig i.

Svar: Ja precis, jag håller med dig!
Evah Åberg

#6 - ullie

ja är oxå osäker på va andra tycker o osäker om ja räcker till jobbigt det där

Svar: Ja det är jobbigt :/
Evah Åberg

#7 - Sofia

Jag har också väldigt lätt för att vara öppen, men samtidigt så kan jag ändå vara väldigt osäker i mig själv också. Så känner igen mig mycket i det du skriver. Och jag skulle nog också kunna kalla mig själv för en stark-skör person <3

Svar: Okej :)
Evah Åberg

#8 - npfmorsan

jag väljer vilka jag öppnar mig för och inte...har fått utstå för mycket skit gm åren för att jag skulle vilja göra det med alla..och på internet ffa ska man nog tänka sig för!!

Svar: Förstår det :/
Evah Åberg

#9 - Mia

Känner igen det du skriver här. Jag är väldigt öppen meed min psykiska ohälsa och hur jag mår i övrigt. Jag skriver bättre än vad jag kan och klarar av muntligt sätt och det känns skönt att jag börjat blogga och få skriva av mig lite ibland. 😊

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#10 - Emelie

Jag är både stark och svag. Stark på utsidan men svagare på insidan. Har mycket lättare för att skriva vad jag känner, men att prata om det är en annan femma 🙈

Svar: Ja så känner jag med!
Evah Åberg

#11 - Clara

Hej! Jag är lite som dig där, och har valt att blogga om just min psykiska (o)hälsa. Men ibland blir jag väldigt kluven, dels på om folk ens vill läsa sånt, och dels på hur öppen man ska vara. Blir glad när jag ser att andra också vågar blogga om detta ämne.

Svar: Ja jag förstår vad du menar... Ibland känns det som folk mest vill läsa ytliga saker
Evah Åberg

#12 - Charlotte

Jag är faktiskt precis som du! Å ena sidan väldigt stark och öppen och å andra sidan väldigt osäker. När det gäller att vara öppen på sociala medier är jag väldigt kluven. Ena delen har mig har absolut inga problem att vara öppen då det främst är personer som jag inte står nära som läser, medan den andra sidan får panik av tanken på att folk i min direkta närhet kanske läser..

Svar: Förstår hur du tänker.
Evah Åberg

#13 - Anna

Jag är också väldigt öppen. Det finns inte mycket som jag tycker att man inte kan prata om. I mångt och mycket tycker jag att det är väldigt positivt. Det enda negativa är väl att det blir väldigt lätt för någon som vill ont att trycka på de svaga punkterna för att såra eller få som de vill.

Svar: Ja jag håller med dig i det!
Evah Åberg

#14 - Christer

Jag tillhör nog de som inte öppnar mig så mycket på sociala medier, men privat har jag oftast inga problem att prata för mycket om mina problem.. .. Lustigt men så är det ..

Svar: Ja alla är vi ju olika :)
Evah Åberg

#15 - Evelina

Intressant inlägg :) Jag är nog både och, beror nog på vem jag är med. Vissa kan jag vara jätteöppen med tex om jag och en person klickar bra, medan med andra är jag mer försiktig. På sociala medier brukar jag vara mitt emellan, vissa saker kan jag dela med mig av men inte för personliga :)

Svar: Okej, ja det är ju bra att vara lite mitt i mellan faktiskt :)
Evah Åberg

#16 - Alva Karlsson

Tycker det är så bra att du tar upp de ämnen du gör och pratar om din psykiska ohälsa! Själv är jag inte alls bekväm med att öppna upp mig och har aldrig varit, inte ens för min familj som liten. Alltid dolt saker och ting. Så starkt av dig att göra det!

Svar: Tack så mycket :) Nej jag förstår det. Jag var inte bekväm i början heller men sen såg jag mer fördelar än nackdelar med det, men det kan vara väldigt svårt faktiskt vissa dagar och när man känner sig extra skör...
Evah Åberg