Jag var 12 år första gången jag fick en bild på en mans penis
När jag var liten var inte internet så stort som det är idag, men jag är ändå uppvuxen med att hänga på internet. Jag började hänga på banana island och lunarstorm när jag var ca 11 år. Det var två communitys som i stort sett var som facebook kan man säga. Jag var ganska nyfiken av mig och började chatta med lite killar på dessa sajter.

En dag får jag ett meddelande från en kille som undrade om jag ville suga av honom. Han var 20 år enligt uppgifterna som stod på hans sida, jag var 11. Jag var nyfiken på sex och svarade lite frågande tillbaka för jag visste ju inte vad suga innebar så han förklarade för mig och han erbjöd sig att även utföra oralsex på mig. Till slut tröttnade jag och blockerade honom istället för jag tyckte det blev obehagligt. Dock var han bara en av alla de vuxna män som kontaktade mig för att prata sex.

När jag hade fyllt 12 fick jag kontakt med en kille som sa sig vara 13 år. Vi fick väldigt bra kontakt och vi bytte nummer med varandra. Eftersom jag aldrig hade haft en kille innan blev han väldigt betydelsefull för mig och jag kände mig kär. Jag hade på den tiden kontantkort på min mobil och varje sms kostade pengar och när jag inte kunde fylla på med pengar gjorde han det åt mig för han ville så gärna ha kontakt med mig. Jag blev superglad och trodde att han menade väl.

En dag bad han om bilder på mig, men eftersom jag inte hade någon kamera i mobilen och inte visste hur man la över bilderna i datorn så fick jag skicka bilder med posten till honom. Det var helt vanliga bilder i mitt flickrum på mitt ansikte. Han lovade att skicka tillbaka bilder på sig, vilket han gjorde. Dock var det inte de bilder jag trodde det skulle vara för det han skickade hem till mig var bilder när han runkade och när han hade lagt sin sats på golvet. Jag blev så rädd när jag fick dessa bilder och berättade direkt för mamma. Hon förbjöd mig med en gång att ha kontakt med denna mannen igen. Bilderna han hade visat på sitt ansikte innan var fejkade och han var egentligen inte 13 år.


En bild på mig när jag var liten när jag lekte artist.Jag är varken den första eller den sista som har råkat ut för det här. Det blir allt vanligare att små barn råkar ut för grooming, därför tänkte jag ge lite tips till föräldrar där ute.

1. Prata med era barn om internet.
- Fråga dem vad de gör, om någon skriver något elakt till dem. Be dem förklara vilka sidor de hänger på och vilka de pratar med. Du kan också skapa exempelvis en egen facebook och be om att få vara vän med barnet så du kan se lite vilka de skriver med, vilka de är vänner med osv.

2. Informera dem om riskerna.
- Berätta för dem att alla kanske inte är de de utger sig för att vara på internet. Berätta också risken med att skicka bilder och information om sig själv. Prata med dem om detta på ett lugnt och sansat sätt.

3. Visa dem att du alltid finns där och inte dömer.
- Var tydlig med att barnet alltid kan prata med dig om vad som helst, även när det är något de skäms för eller är oroliga över. Var också noga med att inte döma barnet om de kanske har skickat bilder eller information om sig själv. Det är inte barnets fel och om barnet känner att du kommer bli arg eller döma så finns risken att hen inte berättar.

4. Googla och anmäl.
- Det är viktigt att du är insatt i detta ämne så försök ta reda på så mycket som möjligt redan innan något har hänt så du har kunskaper. Internet är vår nya vardag och det kommer förbli en del av barns liv idag och det viktigaste av allt, anmäl till polisen om ditt barn blir utsatt för grooming. Det kan rädda både ditt eget barn och andras barn.
#1 - Mia

Uscha, ja det här känns igen mycket starkt. Jag tycker det var väldigt modigt gjort av dig att berätta för din mamma om det inträffade! Bra tips ger du också, ska ge dem till mina syskon som har barn som börjat använda internet. ❤️ Gör det något om jag dessutom länkar min syster din blogg?

Svar: Tusen tack <3 Ja absolut får du göra det <3
Evah Åberg

#2 - Lina

Så viktigt inlägg!!

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#3 - Annie

Så tråkigt att det hände Dig :(
Verkligen viktigt inlägg när det gäller barn och nätet, finns så många skummisar därute. Tyvärr (

Bra skrivet<3

Kram

Svar: Tack fina du. Kram <3
Evah Åberg

#4 - Malin Moen

Blev så rörd när jag läste texten. Vad du har fått gå igenom! Blir så arg på den mannen! 😕 Så tragiskt att det händer fortfarande än idag!

Svar: Ja det är hemskt :/
Evah Åberg

#5 - Emelie

Så hemskt att det ens ska hända! Jag är så orolig för mina döttrar när de blir äldre, speciellt internet! Men jag kommer alltid finnas där utan att dömma och självklart prata med dem om det!

Svar: Jag förstår dig, det är hemskt :/
Evah Åberg

#6 - Missj

Vilket bra och viktigt inlägg!

Svar: Tusen tack!
Evah Åberg

#7 - Anna

Alltså, vad är det för fel på folk egentligen? Kommer aldrig att förstå hur man kan bete sig på det viset mot barn. Jättebra tips du delar med dig av!

Svar: Nej inte jag heller... :/ Tack så mycket!
Evah Åberg

#8 - Netti Starby

Nej usch vad vidrigt men så söt du var som liten :-D Kramis

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#9 - Agnes Olofsson

Fy vad hemskt! :( men riktigt bra skrivit!!!

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#10 - linda

ett jätte bra inlägg, jag var 13 år när jag satte på min webbcam och trodde att jag skulle få se ett ansikte på killen jag chattade med men var inte riktig så, blev livrädd.

Svar: Tusen tack! Usch :/
Evah Åberg

#11 - Kamilla

Fy fasiken vad hemskt. Närvarande och engagerande föräldrar tror jag är viktigt för att försöka ha koll i barnens liv. Men det är omöjligt att skydda från alla hemskheter. Kram från mig.

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#12 - Charlotte

Men fy! Jag blir så förbannad! Det sjuka är också att det är så vanligt att det knappt går att träffa någon som inte har varit med om något liknande någon gång....

Svar: Nej precis det är hemskt :/
Evah Åberg

#13 - Miss Jennifer

Men fy alltså.. Stor kram!

Svar: Kram <3
Evah Åberg

#14 - Harriet

Jaa, vad ska man säga. Världen är ganska sjuk ibland... Fruktar verkligen den dagen jag själv har barn... Sjukt starkt skrivet. SÅ bra att få denna sak upp.

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#15 - evelina

usch så hemskt

Svar: Ja verkligen :(
Evah Åberg

#16 - Sandra

Vi är petnoga när det kommer till att prata med barnen och få dom att känna sig trygga. PLUS att vi håller koll på vad dom faktiskt gör på internet (utan att dom själva vet).❤

Svar: Det är jättebra :) <3
Evah Åberg

#17 - Cosmopolitanstories

Superbra inlägg!

Svar: Tusen tack!
Evah Åberg

#18 - Evelina

Men usch va hemskt :/

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg

#19 - emelie jonasson

Det är fruktansvärt.. Blev själv utsatt för detta när jag var mindre. Men då blev jag kontaktad via msn och efter att ha blockat dem där hittade dem mig på facebook. Jag förstår verkligen inte varför gubbarna tror att små flickor skulle tycka att de vore trevligt med snopp-bilder?

Svar: Fyfan, jag blir så arg :/
Evah Åberg

#20 - Malin

Detta är såå viktigt att lyfta till ytan! <3

Svar: Ja verkligen <3
Evah Åberg

#21 - Christer

Det är hemdt och obehagligt, när jag tänker på att mon dotter är i just denna ålder. Jag försöker hålla kolla på vad hon gör på nätet, men det är inte alltid lätt. Visst oroar det mig.

Svar: Nej det är verkligen inte lätt :/
Evah Åberg

#22 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så äckligt verkligen :(. Man har råkat ut för såna där idioter. Var intresserad av en kille när jag var 15 år som skickade porrbilder till min mail... Idag blir man bara så förbannad. Har sett massor av sånt där på Instagram med. Mår illa av skiten, anmäler så klart.

Förresten din tavla med katten på väggen, jag hade en precis lika :-p

Svar: Usch det är hemskt :/ Haha jaså? vad kul :)
Evah Åberg

#23 - ullie

aalltså guuud ja fattar inte ...
ja e livräd har ju två tjejer en 13 o en 11 men jodå de vet allt o för 13 åringen kan man inte säga dick eller snopp då skrettar hon så jo ja blir rädd . men försöker förklara allt

Svar: Förstår det...
Evah Åberg

#24 - Jennie

Men usch va hemskt och sjukt att folk ens beter sig så! Har också märkt av gubbar som ska hålla på att stirra,lägga kommentarer och ha sig fast jag är 40 år yngre och de har fru och barn liksom...

Svar: Ja det är hemskt :/
Evah Åberg

#25 - Anonym

Men fy och usch för sånna människor vuxna karlar skäms #meetoo

Svar: Ja det är hemskt :/
Evah Åberg

#26 - Emma

Så himla viktigt inlägg men hemskt att det ska få se ut såhär..

Svar: Ja det är sjukt :/
Evah Åberg

#27 - npfmorsan

jag gör allt det där,då jag har en tonårsdotter!!
Än så länge har hon inte fått några snoppbilder från "fula gubbar",men orsaken till det är ju också för att jag har mga samtal om internet och säkerhet o hur man beter sig.Men skulle hon bli utsatt,då jävlar!!!
Man vill ju skydda sina barn så mycket det bara går....en annan är ju inte uppväxt med internet som dagens kidz är,utan man har fått lära sig som vuxen.

Svar: Vilken tur att hon sluppit undan det hittills iaf <3
Evah Åberg

#28 - Miss Baby Peaches

Så otroligt bra inlägg! Hemskt att du har fått uppleva detta men så bra att du delar med dig!

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg