Jag krigar varje dag mot en låg självkänsla

I hela mitt liv har jag blivit matad med att jag inte kan något.
Att jag inte är bra på något, att jag inte förstår något. Meningar som: "Det där kommer du inte klara ändå." och "Du förstår ändå inte detta." har jag fått höra ett antal gånger. Jag har blivit skrattad åt när jag inte kan göra en knop. Jag har fått höra att jag borde bli utbytt för att jag inte vet hur man gör en knop. Jag har blivit hånad för att jag inte vet vilken skruv som ska vara vart.

Detta har lett till att jag inte alls tror på mig själv. Jag känner mig ofta värdelös och känner att jag aldrig är bra på något. Jag känner att jag inte duger och jag jämför mig med andra. Alla dessa nedvärderande ord som andra sagt om mig har gjort att jag varje dag krigar mot en låg självkänsla. Att jag varje dag måste kämpa för att försöka tro på mig själv. Alla dessa nedvärderande ord har gjort att jag knappt vågar försöka för jag vill inte misslyckas.

Helt ärligt så känns det som att jag är helt värdelös på precis allt och jag är så trött på att känna så här. Jag vågar knappt säga något längre för jag får ändå höra att jag inte kan något och inte förstår. Jag vill vara som Pippi. Hon är modig, stark, rolig, hon vågar saker och hon kan saker. Hon är alltså allt som jag inte är... Jag vill så gärna vara en person som bygger ihop möbler, som förstår teknik, som kan meka med bilen. Jag vill så gärna vara en person som är vetgirig och vill lära mig, men jag vågar fan inte för jag vill inte återigen få höra vad dålig jag är som inte förstår och som kanske gör fel ett tiotal gånger innan jag fattar. Min självkänsla klarar liksom inte mer sådana törnar.

Jag tror inte att alla menar så illa som det låter, men människor måste lära sig att tänka till innan. Vad man säger och gör kan faktiskt skada människor för livet och blir man matad med hur dålig man är så är det också så man ser sig själv, särskilt om det börjar i barndomen. Jag vill vara modig och våga saker, men det har satt sådana men i mig så jag vet inte vart jag ska hitta den sidan hos mig själv men jag hoppas på att en dag kunna göra det.

#1 - Miss Philipsen

Åh!
Jag har varit i samma sits. "Inte fan klarar jag av att skruva ihop möbler" eller "du förstår ju inte".
Men de ska få se, de ska få veta och visst, det varit svårt men bort i egen lägenhet i fem år nu och byggt ihop tre möbler helt själv. Vad då inte kan?

Det tog tid, jag svettades, jag bröt ihop men gick tillbaka och kollade bruksanvisningen och jämnförde skruvarna, suckans vad svårt det va men jag lyckades.

Det jag vill säga är att du kan.. i din takt lär du dig, jag är någon som har sådan erfarenhet och du fixar det men på ditt sätt. Kram!

Svar: Tack för dina peppande ord fina du, det värmer verkligen <3
Evah Åberg

#2 - Ida Jansson

De där orden etsar sig fast. Men de är ingen sanning. Du klarar såå mycket mer än du tror. Jag har själv kass självkänsla och det påverkar ens liv negativt på flera plan. I mitt fall är det jag själv som trycker ner mig och ingen annan. Jag hoppas att vi båda blir mer som Pippi en dag ❤ Kram

Svar: Tack för dina fina ord. Vi kämpar tillsammans <3
Evah Åberg

#3 - Lars

Det du kan, kan ingen ta ifrån dig oavsett kommentarer. Alla är bra på något och man kan inte kunna allt - men man kan försöka:). Hoppas att du jobbar upp din självkänsla!

Svar: Tack för dina peppande ord :)
Evah Åberg

#4 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Förstår att det känns så, kan känna samma känslor.

Svar: Det är otroligt jobbigt :/
Evah Åberg

#5 - ullie

ja men det gör jag oxå själkänslan är låg självförtroendet i botten men ja ja ja kämpar på

Svar: Vi kämpar tillsammans <3
Evah Åberg

#6 - Evelina

Kram fina! Du är stark! <3

Svar: Tack fina <3
Evah Åberg

#7 - Annika

Tro på dig själv, människor är så tanklös många gånger. Du är duktig du också. Bra inlägg. Kram.

Svar: Tack för dina fina ord <3
Evah Åberg

#8 - Emma Engström

Det är verkligen hemskt att man ska nedvärdera sig själv så! Jag tror verkligen att du är en jättefin person! Kram

Svar: Ja det är hemskt... Tack detsamma fina du <3
Evah Åberg

#9 - Pia Widlund

Tråkigt att du verkar ha träffat på fel sorts människor. Jag brukar rensa i min bekantskapskrets på FB med jämna mellanrum. Försök att träffa och umgås med dom som peppar och ger dig positiv energi! Kramar

Svar: Ja det är så sant, ibland behöver man göra det. Kram!
Evah Åberg

#10 - Pauline Hurtig

:( ♡

Svar: <3
Evah Åberg