Att vara privilegierad

Har du någonsin tänkt på hur privilegierad du faktiskt är? Nu menar jag dig som har bostad, som har mat på bordet, som har en relativt god ekonomi. Som slipper vända på kronorna. Det finns människor där ute som är bostadslösa. Som får bo på gatan eller sova på soffan hos vänner och släkt. Som får kriga sig fram för att ha råd till att ge sina barn mat. Som inte har möjlighet till att få en bostad eller ett jobb på grund av den bostadsbrist och brist på jobb som existerar i Sverige idag.

Du som har en bra bostad, du som har jobb och mat är privilegierad. Alla är inte lika lyckligt lottade och det tror jag är väldigt viktigt att förstå. Uppskatta det du har. Du har haft tur som har det så bra som du har det även om du kanske jobbat röven av dig för att komma dit, men du är lyckligt lottad! Det finns många människor som jobbar röven av sig men ändå inte kommer dit där du är idag.

Du ska absolut inte ha dåligt samvete för att du har det bra, men försök tänka på de som inte har det lika bra som dig och se om du kan göra något för att hjälpa andra på vägen så de kan få samma möjlighet som du fått. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och är du medveten om hur bra du faktiskt har det kanske du kan känna mer empati för de som är mindre lyckligt lottade.

#1 - Pia Widlund

Ja, vi ska vara mer tacksamma än vad vi är idag. Man glömmer lätt hur bra man har det. Jag är God Man för flera personer och hjälper dom så gott det går. Det är många som behöver hjälp i vårt samhälle. Ha en bra helg!

Svar: Jag håller verkligen med dig!
Evah Åberg

#2 - ByLisa.se

Jag tänker ofta på hur bra jag och vi har det, kan till och med få lite dåligt samvete ibland (fast det tycker jag inte att man ska ha). Är väldigt för goda gärningar och hjälpa de som har det svårt!

Svar: Jag förstår vad du menar, jag känner likadant ibland
Evah Åberg

#3 - Amanda

Du har så rätt det finns så många som inte har tak över huvudet. Ibland så brukar jag faktiskt tänka att även om jag inte har jobb just nu så har jag ändå mat på bordet och tak över huvudet och det är det viktigaste :)

Svar: Ja det är verkligen viktigt! Hoppas du hittar ett jobb snart :)
Evah Åberg

#4 - Anna

Det är verkligen viktigt att påminna sig om det ibland :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#5 - Linnéa

Jag är så otroligt lycklig för att jag har en egen lägenhet, tak över huvudet, en arbetsträning varje vardag som jag går till, jag plockar pant och samlar pengar för vad är pengar ens värt med tanke på kärleken som jag känner till familjen för att dom har en existens? julklappar, går att skapa själv. En sten från marken är lika värdefull som en ny mobiltelefon.

Svar: Så bra skrivet :)
Evah Åberg

#6 - Tisa

Det är precis som du beskriver!

Svar: Ja det är ju det!
Evah Åberg