Vi sitter alla i samma båt

Jag har verkligen insett att andra är som mig. Förut såg jag andra som bättre än mig, mer värdefulla, gladare och att de helt enkelt har ett bättre liv. Men sen jag började studera andra människor och deras liv så ser jag att de är ju faktiskt som mig. De bråkar ibland med sina nära och kära, deras saker går ibland sönder, de tappar bort sina nycklar, planer blir avbokade, saker blir försenade, de blir ibland lämnade och de råkar ut för hemska saker osv.

Vi sitter ju egentligen alla i samma båt, nämligen det som kallas livet. Vi går igenom både med och motgångar. Vi skrattar och vi gråter. Det är sjukdomar, det är jobb och en vardag som ibland kan ge oss tristess eller stress, men vi kämpar på.

Jag har inte längre lika mycket ångest som jag hade för ett år sedan. Jag mår så otroligt mycket bättre och jag kastar allt som tynger mig och känner mig så fri! Jag börjar mer och mer att inse mitt eget värde. Andra är inte bättre än mig, andra är inte mer värdefulla än mig och det jag genomgår genomgår också många andra för det är livet. Livet är inte perfekt men det kan ändå vara väldigt underbart och när man tar sig igenom de saker som har tyngt ned en så känner man sig otroligt stark som klarade av det.

#1 - Sara

"Visst är det skönt när man inser att andra är på samma plats, att man bara är mänsklig

Svar: Ja verkligen :) Så välbehövligt!
Evah Åberg

#2 - Netti Starby

Vad skönt att du har börjat inse det och att du mår mycket bättre nu. Heja dig! <3 Kramis

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#3 - Johan

Visst är det så, men ibland är det lätt att glömma bort det. Så det är skönt om att bli påmind om att alla andra mer eller mindre har samma typ av liv.

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#4 - Jennysvardag

Jag tänkte också så när jag mådde dåligt. Sen när jag mådde bättre insåg jag precis samma sak som du har insett nu. Så härligt att läsa att du mår bättre :)

Svar: Ja det är så viktigt att komma till den insikten :)
Evah Åberg

#5 - Emelie

Det är ju så sant! Man har en dendens till att tro att man är mindre värd än andra eller att andra är bättre än en sig, men vi sitter ju alla i samma båt och vi är alla ”bara” människor!

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#6 - Fröken Rödlök

Visst är det enkelt att trycka ner sig själv, att jämföra sig själv med andra men som du säger - vi sitter i samma båt och vi genomgår livet allihop, ingen bör vara förmer än nån annan för livet har tilldelats oss alla.

Svar: Precis!
Evah Åberg

#7 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Visst är det där en ganska spännande insikt. Talade med min psykolog om fenomenet så senast jag var där. Vi gick igenom det där med att man tror att alla andra är så lyckliga. Det är ganska sorgligt egentligen hur vi ser på våra liv som sämre. När man får insikten till något annat växer man verkligen :)

Svar: Precis :) så synd att man tror att andra är både lyckligare och bättre än en själv...
Evah Åberg

#8 - Anna

Du är verkligen inte ensam, vi är många som delar den båten med dig. ❤

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#9 - Chanelle

Vilket bra och fint inlägg! Det är så sant det du säger! Det kan bara vara svårt att förstå det ibland tyvärr.. Vad skönt att du börjar må bättre!! Hoppas det fortsätter åt det hållet nu <3

Svar: Tack så mycket :) Det hoppas jag med!
Evah Åberg

#10 - Hanna

Ja vi alla är ju lika inför livet så att säga, bara våra förutsättningar, vårat arv och vår miljö som har format våra liv. Livet är inte alltid rättvist men vi alla har fått det =)

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#11 - Lillan Kind

Vilket bra inlägg!😃 Det känns så glädjande att läsa att du har kommit fram till dessa insikter!😃 Livet blir verkligen mycket lättare när man vet att vi alla sitter i samma båt, och att vi alla drabbas av mängder av prövningar och svårigheter i våra liv. Det är lika för alla, även om saker sker på olika sätt. Den stora skillnaden ligger just i hur vi hanterar de situationer som uppstår i livet.

Svar: Tack så mycket :) Exakt! Så viktigt att inse det
Evah Åberg

#12 - Liw

Kloka ord! Livet är som att gå på rosor. Ibland går man på taggarna och ibland på blommorna 😉 Vad skönt att du mår så mycket bättre nu än för 1 år sedan 👍

Svar: Tack så mycket :) Ja precis!
Evah Åberg

#13 - Madde

Skrapar man lite på ytan så har alla det ungefär som en själv. Tyvärr visar de flesta bara upp en fasad och värre är det med sociala medier. Du är grym precis så som du är

Svar: Precis :) Tack fina du!
Evah Åberg

#14 - Melissaskywalkz

Väldigt bra insikt du kommit fram till! Jag pendlar fortfarande mellan bra och dålig självkänsla, verkar ha svårt att hitta ett mellanting :/

Svar: Förstår vad du menar, men fortsätt kämpa <3
Evah Åberg

#15 - Ida

Glad att du mår bättre idag :) <3

Svar: Jag med :)
Evah Åberg

#16 - Anna

Så underbart att läsa att du mår så mycket bättre. Ibland är det faktiskt bra att jämföra sig lite med andra för att inse att man inte är unik med sina fel och brister och för att få lite perspektiv.

Svar: Ja jag håller med dig :)
Evah Åberg

#17 - charlottelinden.se

Så fint att du har fått den insikten om dig själv! Och så glad jag blir av att höra att du har mindre än ångest än för ett år sedan. Vad är det som har hjälpt dig? <3

Svar: Det som har hjälpt mig är min terapi faktiskt. Jag har en fantastisk terapeut som verkligen vet vad jag behöver jobba med så jag får uppgifter varje vecka. Sen såklart mina nära och kära :) <3
Evah Åberg

#18 - Mirre - Sweetwords

Oh vad skönt att du känner stora framsteg från förra åretoch då även skönt att känna att det är stor skillnad =D

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#19 - Annika

Vad skönt att du har börjat se att du inte är sämre utan lika värdefull som alla andra. Vilken fin bild på dig och din kompis, ni ser ut att ha det trevligt. Tack för kommentaren. Kram. och trevlig helg.

Svar: Ja verkligen :) Tack så mycket, det är min syster. Kram!
Evah Åberg

#20 - Kamilla

Så glad jag blev av att läsa ditt inlägg om att du mår bättre och verkligen ser ditt egna värde.

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#21 - Amanda

Ja det är ju så men har också trott och tänkt att andra är gladare lyckligare att dom inte har några problem osv. Men ingen är perfekt som du säger. och alla är vi värdefulla :)

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#22 - Denevigaresenären

Wow, så roligt att läsa detta inlägg. Så skönt att höra att du mår bättre och att vi alla mer eller mindre sitter i samma ... ja, båt 😊 och att du själv insett det. Fortsätt ta hand om dig 🌸

Svar: Tack, det ska jag :)
Evah Åberg

#23 - Nilla

Så sant! Vi går alla igenom både bra och dåliga saker. Du är fin och så bra att du mår så mycket bättre. Såklart är du lika bra som andra! Kramar <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#24 - Anonym

Det är så himla lätt att jämföra sig med alla andra! Så skönt att du mår bättre ❤️

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#25 - Jennifer

Underbart att höra att du känner dig fri och att din ångest har lättat så pass mycket :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#26 - Ariella

Så underbart att du kommit till den insikten

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#27 - Elisa

Vilka fina insikter! Det är ju precis så det är, alla går igenom nåt någon gång och ingen är perfekt. Det är svårt ibland att inte jämföra sig med andra, men eftersom man inte har någon aning om vad som egentligen gömmer sig bakom en person ska man ju inte göra det.

Svar: Håller med dig :)
Evah Åberg

#28 - Johanna

Så fint inlägg. Förstår dig helt, kände samma förut, att alla andra är mer värd än en själv. Men så är det verkligen inte. Kram <3

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#29 - Wifeey

men så skönt att du mår bättre nu, de är du värd <3 ❣
Så sant, aldrig tänk på de sättet innan

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#30 - Fnulan

Du är en förebild du, att du sätter ord på det så många känner ger tröst och styrka. Du ska se att om ännu ett år har du kommit ännu längre. KRAM

Svar: Men åh tack fina du, vad glad jag blir <3 Kram!
Evah Åberg

#31 - Em

Men visst är det så. Det är bara det att visssa saker pratas det inte öppet om, utan det väljer man att dölja för att man kanske tycker de är pinsamt eller likande.

Älskar när samtal hamnar i det stadiet där man kan säga ”åh, äntligen någon som har det som jag”

Svar: Precis, jag håller med dig :)
Evah Åberg

#32 - Ida

Vilken bra insikt du har, och va fina ni två är!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#33 - ullie

va skönt du känner så . ja mår nog me samma typ bättre förutom ja vill byta år nu :D
annars känner ja mej gladare o inte så depp nu . fy va vi e bra :D <3
kram fin lördag

Svar: Vad skönt att du mår bättre :) Kram!
Evah Åberg

#34 - Linda

Så är det ju vi sitter alla i samma båt mer eller mindre. Allas liv & mående ser olika ut periodvis såklart. Den allra lyckligaste är också olycklig. Man kan inte alltid vara glad åt allt. Situationer uppstår som man får handskas med o vice versa. Alla mår vi superbra, alla mår vi dåligt. Livets gilla gång.
Svar: Ja lite spa emellanåt är aldrig fel! Mysigt! Älskar spa!

Svar: Precis :)
Evah Åberg

#35 - Emelie

Vad härligt att du mår bättre :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#36 - Josephine

Jag håller verkligen med dig! Och så fint att höra att du mår bättre. Vår hälsa - både psykist och fysiskt, är verkligen det viktigaste vi har. Glad att du pratar om det, för vi alla mer eller mindre går igenom något som har med hälsan att göra. Kram!

Svar: Precis, så viktigt att tänka på det! Kram!
Evah Åberg

#37 - Anett L

Precis så är det, Vi är alla lika och de flesta av oss har ett bagage med oss genom livet som väger olika mycket. Jag har dragits med depressioner och ångest i flera år och jag har nästan glömt hur jag var förut men det var då det och nu är nu så man får göra så gott man kan i den situation som man är i, Du gör det bra som går framåt i livet för jag vet själv hur svårt det kan vara.

Svar: Exakt! Men med lite kämpande så kan kan klara det mesta <3
Evah Åberg

#38 - Miss Philipsen

Alltså, du är helt otrolig! Jag blir så glad när jag läser om dina framsteg och dina kloka tankar :D

Svar: Åh tack fina du, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg

#39 - Sara Ekman

Stämmer så bra!! <3

Svar: Verkligen :)
Evah Åberg

#40 - Pia Widlund

Du er strålande ut på bilden, syns att du mår bra! Livet går verkligen upp och ner och det gäller alla!

Svar: Tack så mycket :) Dock är den några år gammal
Evah Åberg

#41 - Jessica Högberg

Den behöver vi alla nynna på ofta (eller sjunga riktigt högt;)

Svar: Verkligen :)
Evah Åberg

#42 - Emma Engström

Du har verkligen så himla rätt i det du skriver! <3

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#43 - Josefin Andersson

Vilken bra insikt du kommit med, det är viktigt att komma ihåg att man aldrig är ensam även om det många gånger kan kännas så!

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#44 - Moa

Så sant som du skriver, skönt att du börjar må bättre ❤️

Svar: Ja verkligen :) <3
Evah Åberg

#45 - Pauline Hurtig

så sant! skönt att du mår bättre :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#46 - Malin Moen

Måste verkligen säga att du har kloka ord skrivet i detta inlägg! Hänt mycket upp och nergångar för oss alla. Det handlar mycket enbart hur vi tar oss ifrån det! Aldrig ta våra medmänniskor för givet :)

Svar: Tack så jättemycket :) Håller med dig!
Evah Åberg

#47 - Linnéa

Vad fin bild på dig :) Jag känner glädje när jag ser dig där!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#48 - Anna.G

Fina ni är.. 🙂
kramar till er båda.. 🤗

Svar: Tack så mycket :) kram!
Evah Åberg