Graviduppdatering - vecka 32

Idag har jag gått in i vecka 32 (31+0). De senaste dagarna har jag inte mått så bra faktiskt. Jag har haft en del ångest, känt mig otroligt ledsen och vissa nätter har jag vaknat upp i panik. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men kan tänka mig att det är hormonerna som spökar. Jag har också fortsatt att vara yr titt som tätt, men barnmorskan tror inte det är någon fara då mina värden ligger bra och även blodtrycket så det är förmodligen bara stress och att kroppen börjar bli sliten av att vara gravid.

Jag hade en väldigt bra julafton i alla fall. Hela min familj kom hit + Dennis pappa och vi firade jul här för första gången. Det var supermysigt faktiskt även om det har varit slitsamt då det blir så mycket, men alla hjälpte till och vara delaktiga så jag fick ta det lugnt, vilket jag uppskattar mycket.

Bullen sparkar på som vanligt. Vissa dagar är det jättemycket rörelser där inne och hela magen rör sig då. Andra dagar är han lite lugnare, men jag tycker det är oerhört mysigt att känna honom faktiskt så jag blir bara glad när han rör sig. Nu har jag haft några lugnare dagar där jag inte gjort mycket alls så jag har fått vila upp mig lite och jag ska försöka att orka svara av alla kommentarer och göra lite fler inlägg så fort jag känner mer energi.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• Han är ungefär 42 cm lång och väger nu närmare 2 kg.
• Hjärnan och nervsystemet är nu i stort sett färdigutvecklad och i denna vecka börjar han utveckla sitt immunförsvar.
• Förmågan att svettas börjar utvecklas först nu.
• Han ligger med huvudet nedåt nu (det fick jag bekräftat av min barnmorska).