Graviduppdatering - vecka 30

Igår gick jag in i vecka 30 (29+0). Jag brukar ju alltid lägga upp dessa uppdateringar på måndagar, men det har varit så stressigt nu denna veckan som varit så jag har verkligen inte orkat skriva. För en vecka sen upptäckte Dennis att vi får in vatten i källaren och vi trodde det var läckage någonstans, men det visade sig vara ännu värre. Huset behövs dräneras så vi har kämpat hela veckan med detta nu och igår började de äntligen gräva utanför vårt hus så vi kan få ordning på detta någon gång och slippa få in mer vatten. Men shit vad jobbigt det har varit...

Stressen har lett till att jag haft mycket sammandragningar och varit lite yr. Jag har även lite lågt blodvärde så nu testar jag nya järntabletter för att se om jag orkar ta dem oftare. Samt att jag har problem med min levaxindos så nu fick jag prata med läkaren igår och fick veta att jag ska strunta i att ta en tablett i veckan för att se om det blir bättre.

Bullens sparkar är inte längre som innan. Nu känns det annorlunda där inne, som att han trycker eller stretchar nästan och det är väl för att han blivit större så det blir mindre plats där inne. Dennis la handen på igår och kände hur hårt han faktiskt trycker där inne. Jag sover ganska dåligt fortfarande för jag har så svårt att hitta ett bra sätt att ligga på.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• Han är ca 40 cm och väger i genomsnitt 1,4 kg.
• Han kommer i snitt öka med 200 gram i veckan, men längden kommer saktas ned till ca 1 cm i veckan.
• Hjärnan fortsätter växa och lägger sig i veck för att få plats i kraniet.
• Fostervattnet fortsätter öka för att nå sin toppnotering på ca 1 liter runt vecka 36.

 
Börjar få lite brist på bilder så får bli denna från babyshowern
#1 - Linnéa

Myspys!

Svar: Ja :)
Evah Åberg

#2 - Tess

Gud vilken söt kanin :D

Svar: Jaa :)
Evah Åberg