Graviduppdatering - vecka 31

Idag går jag in i vecka 31 (30+0). Gud, det är bara typ 9 veckor kvar till beräknad förlossning... Jag börjar bli lite nervös faktiskt, särskilt för hur livet kommer ändras när han väl är här. Han är verkligen så efterlängtad och så älskad, men samtidigt är det skrämmande att hela ens liv kommer förändras så mycket.

Shit vad mycket det har varit här hemma senaste tiden. Som jag berättade i min förra uppdatering så har vi fått in vatten i källaren och var tvungna att dränera. De har gjort halva huset nu i alla fall så vi slipper få in mer vatten och de ska göra resten i januari, men två rum i källaren är helt förstörda och vi måste totalrenovera dem. Men vi har verkligen fått så fin hjälp av dessa företag som varit här, både rörmokare och de som dränerar vilket jag verkligen uppskattar Även våra nära och kära som hjälper till på alla sätt de kan. De är guldvärda verkligen!

Jag har haft problem med yrsel, trötthet och sammandragningar under veckan som varit. Har även haft svårt att äta men det beror nog på stressen. Jag märker också att det börjar bli trångt i magen och att han ändrat sitt sätt att sparka på. Det syns mycket mer på utsidan nu också. Träffade även en överläkare på specialistmödravården i tisdags för att bestämma om förlossning osv. Jag är ju ganska kort, bara 154 cm och min syster som ungefär är lika lång som mig hade ju problem att föda vaginalt så jag kommer få ett tillväxtultraljud i vecka 38 och jag ska försöka föda vaginalt, men han skrev in i min journal om de problem jag är orolig över så de kan avbryta förlossningen tidigare om de märker att det är för trångt och då blir det ju kejsarsnitt i så fall.

Jag vill också be om ursäkt för att jag inte svarar på kommentarer eller någonting just nu. Jag har verkligen varken haft ork eller tid då det varit så sjukt mycket med allt och jag måste tänka på att lugna ned mig och inte bry mig om saker som är mindre viktiga. Men jag vill i alla fall önska er alla en riktigt god jul. Ta hand om er och varandra.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• Han är nu ca 41 cm och väger ca 1,6 kg.
• Han vet nu vad som är upp och ned och kan "orientera" sig i magen.
• Han kan nu fixera blicken, men hans syn kommer vara rätt dålig första tiden.
• Han har nu fått så pass mycket underhudsfett att han inte behöver lanugohåret som täckt hans kropp för att hålla värmen.

#1 - Annika

Vad tråkigt med vatten i källaren, tur att ni fått så fin hjälp. Önskar dig en god fortsättning. Kram.

Svar: Ja vi har fått så fin hjälp :) Tack detsamma!
Evah Åberg

#2 - Pia

Spännande tid som väntar. God fortsättning!

Svar: Ja verkligen :) Detsamma!
Evah Åberg