Svar på frågestund - del ett

Kommer båda vara hemma när lillen kommer?
Dennis kommer ha 10 dagar vid förlossningen, sen har vi inte riktigt bestämt än hur vi ska lägga upp det på grund av olika anledningar. Vi tar det lite som det kommer.

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som personlig assistent.

Vad är dina största intressen?
Skriva, se på hockey och inreda.

Vet att du är feminist och ofta tänker kring såna frågor, hur ser du nu på att få en son. Kommer du att låta din son ha klänning, leka med dockor och liknade. Eller inreder du och tänker inom klassiska könsfärger och liknade? :)
Jag kommer låta honom leka med dockor och vill han ha klänning kommer han få ha det. Jag anser att kläder och leksaker inte har ett kön, utan det är samhället som kodat dem. Jag tror på att stötta våra barn i vilka val de än gör, så länge det inte skadar dem eller andra och öppna upp världen för dem så de kan välja hur de vill vara som personer, vilka kläder de vill ha osv. Så som vi renoverat rummet nu så är det grått och vitt, men vi ska försöka få in lite färger med inredning osv senare, men vilka färger har vi inte bestämt än.

Jag undrar om hur det känns för dig att vara gravid?
Det är helt fantastiskt att vara gravid, jag älskar det. Även om det ibland är jobbigt som när jag ska vända mig i sängen, klä på mig eller när foglossningen är värre så är det underbart ändå. Det är det bästa jag varit med om.

Hur känner du inför att ha barn i framtiden som en mamma?
Det känns fortfarande overkligt att jag faktiskt ska bli mamma om några månader. Även om jag bär honom i min kropp så känns det ändå overkligt att det snart kommer komma ut en människa, men jag har alltid längtat efter att bli mamma.

Va bebis planerad?
Ja han var planerad.

 
Hur många barn vill ni ha?
Vi har pratat om 2-3 stycken.

Hur träffades ni?
Jag skrev en ironisk status i en facebook-grupp om frölunda där Dennis var admin. Eftersom vi båda var värmlänningar och höll på frölunda så skrev han till mig och efter bara två dagar så träffades vi IRL.

Orolig / rädslor för förlossningen?
Än så länge känner jag mig inte så orolig i alla fall. Jag har inte riktigt tagit in att jag faktiskt ska föda barn. Det kommer nog bli värre med nervositeten när det närmar sig. Det jag är orolig för är väl att jag ska spricka eller att något ska inträffa för det är ju inte riskfritt att föda barn...

Hur mår du och bebis?
Just nu mår vi bra faktiskt, tackar som frågar. :) Jag sover dock dåligt om nätterna så är väldigt trött om dagarna men det går bra ändå.

Vad är din högsta önskan just nu?
Att allt ska gå bra med bebis och mig resten av graviditeten och förlossningen. Även om jag inte oroar mig på samma sätt som innan så finns det ju en viss oro där att något ska gå fel.

Är ni ense om hur barnet ska uppfostras?
Ja, jag tror vi är ganska överens men sådant är ju svårt att säga på förhand också innan man väl är där. Det viktigaste för oss är att försöka uppfostra Bullen till att bli en bra människa med sunda värderingar som vet att vi alltid kommer finnas där för honom och stötta honom och att han ska få vara sig själv oavsett om han är HBTQ, vill dansa balett, spela hockey eller vad det än kan vara.

Hur tror du att du kommer bli som mamma?
Jag tror att jag kommer bli en bra mamma. Som jag nämnde i frågan ovanför så är det viktigt för mig att mina barn känner att jag stöttar dem och att de får möjlighet att vidga sina vyer. Jag vill inte att de ska känna sig begränsade av normer och ideal utan att de ska kunna bli exakt vad de vill.

Hur skulle du beskriva definitionen av kärlek?
Kärlek kan vara till så mycket saker och man känner ju olika sorters kärlek till olika personer och saker. Jag känner kärlek till min familj, till mina bloggläsare, till Frölunda och jag tänker att en stor del i kärlek är omtanke och samhörighet.

Hur blir man lika fantastisk som du? ;) tell me the secret liksom :D
Haha vilken gullig fråga. Jag tycker du är bra som du är och du ska inte ändra på dig. :) <3

Vilka tre styrkor värderar du mest hos dig själv?
Att jag aldrig ger upp, hur tufft det än är. Att jag bryr mig mycket om andra och att jag kämpar för det jag tror på.

#1 - Karolineee

Så söt body! Kommer också börja jobba inom vården snart, i januari. Ser fram emot de :) Jag har också hockey som intresse

Svar: Åh vad kul, hoppas du kommer trivas :)
Evah Åberg

#2 - Pärla

Jag tycker inte heller kläder och liknande har kön, sen skulle jag kanske aldrig sätta på min framtida son en klänning men om han bad om det skulle han absolut få ha det. Fint tänk!
Skönt att du känner så inför att vara gravid, jag tror säkert du kommer bli en fantastisk mamma.

Svar: Ja jag tänker att vi måste stötta våra barn i att få vara som de vill vara. Vi pratar ju alltid om att man ska vara den man är, men när det kommer till kläder, läggning osv så är många fortfarande väldigt inne på att följa normen och hur det "ska" vara
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Haha vilket roligt sätt ni träffades på och det är verkligen spännande hur ödet kan bli. Kul läsning <3 Kramis

Svar: Ja verkligen :) Kul att du gillar det!
Evah Åberg

#4 - ByLisa.se

Vilka kul frågor och kloka svar! Tänker väldigt lika om mycket. Önskar att dom små ska bli bra och välmående personer, sen får dom tycka om vem dom vill, leka med vilken typ av leksaker dom vill osv 🙂

Svar: Ja men exakt :) Skönt att fler tänker så!
Evah Åberg

#5 - Ullie

Verkligen livets gåva . Ja man står ju ut med allt man får något fint för det .
Dock jobbigt att sova dåligt
Kram fin kväll

Svar: Ja det är jobbigt faktiskt men så värt det!
Evah Åberg

#6 - Paulina

Så roligt att läsa frågor och svaren!
Så kul vill verkligen se lilla bebis nu 😍😍

Svar: Kul att du gillar det :)
Evah Åberg

#7 - Elin

Gullig text på bodyn. Roligt att läsa frågor som ställts av följare & dina svar. Hoppas du fortsätter att må bra resten av graviditeten.

Svar: Ja visst är den söt :)
Evah Åberg

#8 - Inne hos Ina

Jag har inga egna barn så man ska kanske inte uttala sig, men jag tycker att du tänker klokt. Särskilt när det handlar om att låta barnet vara sig själv, oavsett om det är dans eller hockey som är intresset. Du blir nog en bra mamma ☺

Svar: Tack så mycket, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg

#9 - Therese

Va härligt att läsa frågor och svar =). Jag tycker inte heller att kläder och leksaker har kön men jag kommer inte vara den som sätter på mina söner klänningar men om dom bestämmer för att ha det så kommer inte jag säga nej du får inte

Svar: Jag vet inte om jag kommer sätta på min son klänning om han inte ber om det men jag tror på att öppna upp möjligheter och låta dem få utforska sig själva
Evah Åberg

#10 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Roligt att läsa dina svar på frågorna :). Speciellt det med kön och genustänk, mest för att jag tycker sådant är spännande och vet att det skapar mycket tankar hos människor :).

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#11 - Madde

Bra värderingar där. Har 3 barnbarn och alla 3 har fått välja. Äldsta är väldigt tjejig, men älskar blått, gärna mörkblått. Mellantösen är rätt grabbig. Pappan är brandman och hon har hängt där en del och åkt i pappas rosa brandbil haha. Hon gillar alltså rosa och stora fordon samt djur. Yngsta har ingen favoritfärg bara det är Bamse . Även där stora fordon

Svar: Tack så mycket :) Vad kul att se de väljer själva!
Evah Åberg

#12 - Hannas krypin

Det är så intressant det här med leksaker till barn. Vi hade två pojkar när Ida kom och trots att hon vuxit upp bland tonvis med bilar och andra typiska killeksaker så är hon typiskt flickig. Samuel fick en dock när Alex föddes och den ville han inte leka med. Så jag vette katten det här med att vi kodar barnen. Vissa egenskaper tror jag är nedärvt i könet. Däremot så är jag absolut för att både tjejer och killar ska ha samma möjligheter att välja det de vill.


Svar: Jag tror inte att det är könet/hormonerna som avgör vad man vill leka med utan hur man är som person. Det är absolut inte fel om en pojke leker med bilar men jag tror att man måste öppna upp och ge dem valmöjligheter så de själva får välja
Evah Åberg

#13 - Mina

Hockey och skrivande är stora intressen för mig också. Blir nyfiken på vad du skriver förutom blogg. Är det skönlitterärt?

Svar: Vad kul :) För något år sen skrev jag mycket debattartiklar till olika tidningar och nyhetssajter där det oftast handlade om feminism eller psykisk ohälsa
Evah Åberg

#14 - Yela

Du är så otroligt klok vännen, fint att få läsa dina svar! Tycker också det är så viktigt att stötta sitt/sina barn i allt & lära dom sunda värderingar❤️

Svar: Tack vännen <3
Evah Åberg

#15 - Jennifer

Personlig assistent alltså: vilken åldersgrupp? :D

Svar: Min brukare är i 30-års åldern så vi är ganska jämngamla :)
Evah Åberg

#16 - Amanda

Helt rätt man ska kunna leka med både sakerna bara för att det är pojkar och flickor 😊

Svar: Ja precis, jag tänker att barnet själv får avgöra vad den vill leka med :)
Evah Åberg

#17 - Jessica

Så roligt att läsa dina svar, jag tycker absolut inte de finns tjej och kill ting så, tror också på genus❤️

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#18 - Pauline Hurtig

roligt att läsa dina svar, tror du kommer bli en fantastisk mamma

Svar: Tack fina du :)
Evah Åberg

#19 - Annie - Stora Små Äventyr

Vilket kul sätt ni träffades på :)
Kul att läsa svaren på frågorna :)

Svar: Kul att du gillade det :)
Evah Åberg

#20 - Jasmine

Kul att ta del av dina svar på frågorna.

Svar: Tack för dina ord.

Kram

Svar: Kul att du gillade det :)
Evah Åberg

#21 - Annika

Vilken trevlig lista, ha en fortsatt trevlig vecka. Kram.

Svar: Tack :)
Evah Åberg

#22 - Amanda

Åh vad kul att svaren på frågorna har börjat komma, vet inte om det var någon av mina som var med nu men ser fram emot del 2. Blir så glad över att höra att du kommer stötta ditt barn oavsett vem han blir kär i och vem han är :)

Svar: Kul att du gillade det :)
Evah Åberg

#23 - Josäfin Andersson

åh vad gullig liten body!

Svar: Ja visst är den söt :)
Evah Åberg