Ett brev till en yngre Evah

Hej lilla Evah!
Jag skulle bara vilja krama om dig och få dig att känna dig värdefull. Jag vet att du har haft det tufft och du undrar om du någonsin kommer må bra. Jag vet att du kämpar mot dina hjärnspöken som försöker intala dig att du är dålig, ful och värdelös. Men du vet innerst inne att de har fel.

Jag vet att du kämpar mot ätstörningar och ångest. Jag vet att det finns dagar där du inte vill leva längre, men det kommer inte alltid vara så här. Du kommer växa upp till en stark, vacker kvinna. Det kommer vara tufft många gånger, men du kommer känna att det är värt det. Du kommer få det liv du drömmer om, bara du inte ger upp.

En dag sitter du där i ditt röda lilla hus i Munkfors med din sambo och planerar framtiden och du kommer undra varför du oroade dig så mycket. Du vet ju innerst inne att allting löser sig tids nog, även om det inte känns så just nu.

Du kommer lära dig så otroligt mycket om dig själv på den här resan, men även mycket om andra. Du kanske funderar på varför du behöver genomgå det här du upplever nu, men den här resan som du just nu reser är inte förgäves. Den kommer göra så du växer som person. Den kommer göra så dina nära och kära växer som personer. Du vågar och klarar mer än vad du tror.

 
Skolfotot från första året på gymnasiet
#1 - Jennysvardag

Tänk om man verkligen kunde skriva ett brev till sig själv när man var yngre. Så fint skolfoto på dig. Man lär sig verkligen så mycket om sig själv nät man hittar sig själv och allt där i mellan

Svar: Tack så mycket :) Ja verkligen!
Evah Åberg

#2 - Moa Larsson

Men fina fina du! Vad fint du skriver till dig själv. Jag önskar att 22-åriga Moa hade kunnat berätta för 15-åriga Moa att jag vid den här tiden snart skulle ha två barn och att livet visst skulle kännas lyckat. Älskar stycket med "En dag sitter du i ditt röda lilla hus" 🖤

Svar: Tack för dina fina ord <3 Ja det förstår jag. Man vill så gärna krama om sitt yngre jag och försöka peppa
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Vilken söt bild på dig och det är mycket man lär sig genom åren om sig själv. Bra skrivet! <3 Kramis

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#4 - Lillan Kind

Vilket fint brev du har skrivit till lilla Evah. Tänk om man ändå hade kunnat skriva ett brev till sitt yngre jag. Så mycket man hade kunnat bespara sig av känslomässiga våndor. Men jag tror som du att man växer som människa under livets resa, och att resan med alla sina prövningar och glädjeämnen inte är förgäves <3

Svar: Tack så mycket :) Ja precis! <3
Evah Åberg

#5 - yasmine mamma till dennis och angelina

Du skriver så fint till dig själv.
tänk om man kunnat gjort ett sånt brev till sig själv på riktigt.
ibland önskar jag att man bara kunnat krama om sig själv som yngre.
ha en fin kväll

Svar: Tack snälla <3 Ha en fin kväll du också
Evah Åberg

#6 - Flisan

Vilket fint brev till dig själv! <3

Svar: Tack så mycket <3
Evah Åberg

#7 - Jesse Sarvak

Min fina värdefulla vän <3
Du har kommit långt, det svåra varar inte föralltid och även om det är tufft så kommer det alltid finnas en väg tillbaka. Du inspirerar och du är viktig! <3 Massa kärlek till dig!

Svar: Åh tack för dina fina ord <3
Evah Åberg

#8 - Pauline Hurtig

<3<3<3

Svar: <3 <3
Evah Åberg

#9 - Pärla

ar också skrivit ett sådant här en gång, tänk om vi faktiskt hade fått höra det här då. Att man inte kommer dö eller gå sönder av all sorg och smärta. Så många år som hade kunnat vara annorlunda. Men vi får glädjas åt vad vi har nu istället!

Svar: Ja precis!
Evah Åberg

#10 - Jenny

Åh tänk om det ändå gick att få berätta för sig själv om att allt man oroade sig för då, kommer bli bättre.
Att livet blir lättare, att man inte ska bry sig vad andra tycker, tänker eller säger till en. Att man är värd att må bra och är precis lika bra som alla andra!

Fint brev du skrivit. Skriv ett till 10 år äldre Evah :) Kan vara roligt att läsa när du öppnar det brevet om 10 år.
Det ska nog jag göra .

Kram kram

Svar: Ja precis! Tack så mycket. Åh vilken bra idé, det ska jag nog göra :)
Evah Åberg

#11 - Emma Engström

Men så himla fint och klokt skrivet av dig! <3

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#12 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Så fint skrivet, jag tror hon om hon fått läsa detta blivit rörd av att se in i framtiden vilken människa hon skulle bli <3. Tänk att hon en dag skulle bli en inspirationskälla och någon som tagit sig därifrån hon varit :).

Svar: Åh tack fina du <3
Evah Åberg

#13 - Amanda

Det var ett väldigt fint brev du har skrivit till dig själv. Livet var tufft men du tog dig igenom det och nu står du här. Väldigt fint kort på dig :)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#14 - Kamilla

Tänk om det faktiskt funkade att man kunde växla i tiderna och kunde råda oss själva i tid och otid. Hur skulle allt bli då? Till slut hur vi än vrider och vänder på livet så blir det alltid bra.

Svar: Ja det är så sant så!
Evah Åberg

#15 - Fruelversson

Alltså jag blir tårögd av detta inlägg. Fina fina du. Du verkar verkligen vara en tjej med ett stort hjärta. Önskar så att man kunde backat tiden så du haft det lättare när sj var yngre och skulle fått slippa skriva detta brev till ditt yngre jag. Men samtidigt lär man sig av det man får igenom, så idag hjälper du många genom din blogg om jag förstått det rätt. En sann kämpe ❤️

Svar: Åh fina du, du är så snäll <3 Ja verkligen... <3
Evah Åberg

#16 - Mirre

Oh så fint kort på dig och jag har också gjort ett sådant här brev till mig och det är verkligen rörande

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#17 - Alindajanssons - fashion

Alltså jag blev så rörd av detta. Goa du! 💗

Svar: Åh tack, vad kul att du gillade det <3
Evah Åberg

#18 - Hannas krypin

Jag tycker att det är så fint att få läsa brev skrivna till ett yngre jag. Minns när jag läste de första inläggen här hos dig. Det är en annan Evah som skriver nu. En starkare kvinna som aldrig gav upp. Kram ❤

Svar: Åh tack fina du, vad glad jag blir <3
Evah Åberg

#19 - jessica

ja tänk vad mycket man skulle vilja ha sagt till en yngre sig själv <3

Svar: Ja verkligen <3
Evah Åberg