Graviduppdatering - vecka 27

Idag har jag gått in i vecka 27 (26+0). Veckan som har varit har varit väldigt hektisk. Jag har haft många besök på vårdcentralen. Måndagen förra veckan började med att jag var hos sjukgymnasten för min foglossning. Där fick jag lite ryggövningar att göra samt Tens (transkutan elektrisk nervstimulering) som är en smärtlindringsmetod som stimulerar nerverna. Efter det var det dags för ett besök hos barnmorskan. Där lyssnade vi på hjärtljuden, mätte magen och gick igenom lite.

På tisdagen var det dags för tandläkarbesök igen eftersom jag skulle röntga visdomstanden igen (för tredje gången) och denna gången gick det bra tror jag. Efter det var det dags för möte med läkaren. Jag fick äntligen träffa min ordinarie läkare så jag fick fråga de frågor jag undrade så nu känns allt mycket lättare. Torsdagen var det dags för föräldrakurs och där gick vi igenom förlossningen. Alltså gud vad mycket tider jag har haft nu haha...Vi håller också på att renoverar barnrummet, men det är snart klart faktiskt. Bara lite småfix kvar.

Annars rullar det på som vanligt. Bullen sparkar på och jag märker att han reagerar mer när jag har armen liggandes på magen. Då börjar han oftast sparka mer och mer. Jag har fått mer sammandragningar. Då blir ett ställe på magen väldigt hårt och jag blir oftast extremt kissnödig en kort stund, som sen går över när spändheten på magen släpper. Alltså vi är faktiskt nere på två-siffrigt nu. Bara 97 dagar kvar till Bf.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• Han är nu ca 37 cm lång nu.
• De flesta bebisar har nu kommit upp i 1 kg, vilket motsvarar en liter mjölk.
• Han kan nu öppna och stänga ögonen.
• Han blir nu starkare och starkare tack vare alla sparkar och kullerbyttor som han gör där inne.
• Han börjar nu få längre och mer sammanhållande perioder av sömn. REM-sömnen börjar redan nu och han börjar nu att drömma.

 
Nu har vi äntligen börjat pynta lite här hemma. :) Detta är vår glögghörna i köket, så nöjd trots att jag inte ens dricker glögg haha.