Alla dessa ideal

Om du har stora bröst, så ska du ha mindre bröst. Om du har små bröst ska du ha större bröst. Om du är tjock ska du bli smal. Om du är smal ska du bli större. Jag är så otroligt trött på alla ideal som håller på att förstöra våra hjärnor. Hela tiden möter vi kritik mot vårt utseende, att det alltid går att se bättre ut, att vi på något sätt är fel.

Till och med när man är gravid finns det krav på hur man ska se ut för att vara rätt. Kommentarer som att ens mage är för stor eller för liten för att vara i en viss vecka. Kommentarer som att ens bröst nu har växt för mycket för att det ska vara snyggt. Frågor som: "Är du säker på att du inte väntar tvillingar?" eller: "Är du säker på att räknat rätt för så såg jag ut när jag var i vecka 34!" förekommer titt som tätt vilket jag även ser i gravidgrupper på facebook. Det ska jämföras med andra hela tiden och man är aldrig rätt.

För några år sen när jag tänkte på att vara gravid så var jag rädd för att inte bli "fint gravid", alltså den gravidkroppen man ser på instagram. En perfekt liten kula, lägga på sig på rätt ställen, inte bli svullen, inte få för stora bröst. Jag var rädd för att inte få tillbaka min "riktiga" kropp efter graviditeten. Allt detta för att idealen berättat för oss vad som är rätt.

Idag tänker jag inte så mycket på min kropp. Jag är bara glad över att vara gravid och njuter av det så mycket det går. Men det är så otroligt ledsamt med alla ideal och kommentarer som flyger runt i vårt samhälle. Att det aldrig går att bli rätt. Att det aldrig duger med att vara sig själv. Alla kroppar är unika. Alla graviditeter är unika och det ska inte jämföras med något. Våra kroppar är bra som de är, oavsett hur de ser ut, kan vi inte bara enas om det?

#1 - Netti Starby

Det är verkligen helt sjukt att jämföra sig med andra. Känns nästan som att många tävlar om vem som har gått minst upp i vikt under sina graviditeter och det är verkligen inte hälsosamt. Bra skrivet <3 Kramis

Svar: Ja exakt. Så tröttsamt. Tack så mycket <3
Evah Åberg

#2 - Ullie

Kan säga finns inget finare än gravid mage hur den än ser ut . Alla kikar på en sådär igen kännande liksom man ser kvinnor som ler o som en del varit med om .
Man kan i slutet känna sej som flodhäst men åh va man saknar den sen

När ja va gravid kom en okänd kvinna fram till mej och sa ... Ja måste säga åhh va fin du är i din mage . Sån kärlek bara sådär kram kram

Svar: Åh vad fint, sånt blir man verkligen glad av <3
Evah Åberg

#3 - Paulina

Tycker verkligen inte det finns rätt eller fel. Alla är vi olika och fina på våra sätt. Blir så trött på nån som säger något annat. Blir riktigt förbannad asso. Usch det stör mig verkligen <3

Du är fin som du är , perfekt som du är glöm aldrig det <3

Svar: Tack fina du <3 Jag håller med dig!
Evah Åberg

#4 - Jennysvardag

Ja fy, dessa jämnför allas gravidkroppar hela tiden är väldigt mycket. Jag tyckte nästan att det var ännu värre när alla jämnförde sina barn hela tiden. Loui var stor när han var bebis, så jag fick höra väldigt ofta att han måste vara äldre än 3 månader. Allas gravidkroppar är fina :)

Svar: Ja det kan jag tänka mig. Så tråkigt med allt jämförande hela tiden...
Evah Åberg

#5 - Snabela

Aldrig är man nöjd hur man ser ut. Det finns alltid nått man vill förändra.

Svar: Jag tänker väl mest det att det är mest andra som vill förändra en. Så upplever jag det i alla fall
Evah Åberg

#6 - Elin

Ideal är hemskt. Önskar att alla människor ska kunna se ut som dom gör utan att någon ska tycka taskiga tankar om en eller trycka ner en. Hoppas du mår bra under graviditeten :)

Svar: Jag håller med dig!
Evah Åberg

#7 - Jessica Högberg

finns inget vackrare än gravid mage, hur den än är;) FIN SOM DU ÄR! <3

Svar: Jag håller med dig <3
Evah Åberg

#8 - Jasmine

Ett så väldigt bra och tänkvärt inlägg! Tack för att du delar med dig.

Svar: Tack för din kommentar till inlägget om vår Drömresa.

Kram

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#9 - Petra

Bra skrivet, tycker hela vårt samhälle är helt fel ute och att alla dessa kroppsideal är sjuka.... Det man inte tänker på när man ser alla bilder på "alla" perfekta kroppar är att de är retuscherade... Tycker att alla gravida kvinnor är vackra på sitt sätt finns inget rätt eller fel ;-)

Svar: Tack så mycket <3 Ja men exakt!
Evah Åberg

#10 - Amanda

Jag känner i bland att jag skulle vilja ändra på något men för övrig är jag nöjd

Svar: Skönt att du är nöjd <3
Evah Åberg

#11 - Jenny

Så synd att folk ska lägga sig i hur andra ser ut eller inte ser ut.
Räcker att man tycker och tänker om sig själv hela tiden... inte ska man behöva ta andras kommentarer.
Nä, sånt tycker jag man kan hålla för sig själv. Inte trevligt att allt ska handla om hur våra kroppar ser ut.

Vi är alla vackra!

Kram kram

Svar: Jag håller med dig!
Evah Åberg

#12 - Jennifer

Jag var inte fint gravid, men den har gett mig världens finaste grabb!! Skit i ideal, det är bara trams!!

Svar: Jag håller med dig om att idealen bara är trams. Kvinnokroppen är fantastisk <3
Evah Åberg

#13 - Julie

Håller med dig! Vi bör dra ett streck över alla ideal!

Svar: Ja exakt!
Evah Åberg

#14 - Malin

Håller helt med dig!

Usch, har du fått såna här kommentarer?

Svar: Ja jag har tyvärr fått lite såna kommentarer :/
Evah Åberg

#15 - Amanda

Nu är jag ju inte gravid men jag har ändå hört folk säga såna kommentarer om magen tex. Eller att man ska se ut på ett viss sätt för att passa in. Jag tycker också att det är jobbigt med Idealen, för ibland kan jag känna mig osäker just för att den där "idealen" finns :)

Svar: Det är så tråkigt med alla ideal som finns. Du är fin som du är <3
Evah Åberg

#16 - Jessica

Detta är något ja dagligen stör mig på faktiskt alla dessa ideal om hur man ser ut eller ja hur man ska se ut det finns liksom ingen ful kropp enligt mig alla kroppar är fina, men man blir galet less på alla som tydligen tycker annat 😣❤️

Svar: Jag håller med dig!
Evah Åberg

#17 - Mina

Kan vi inte bara få vara som vi är ❤
Så bra att du skriver om detta och alla är fina precis som de är. Tänk om vi i stället kunde fokusera bortom det yttre och se människor för den de är. Alla är olika och det är helt fantastiskt.

Svar: Ja men exakt. <3
Evah Åberg

#18 - Pauline Hurtig

ursh minns att jag fick höra så mycket när jag var gravid, kan folk bara lägga av liksom?

Svar: Ja men exakt!
Evah Åberg

#19 - Annica

Åh! Jag vet så väl hur du mena. För jag själv har med tänkt så. Jag tycker själv att jag blir tjockt gravid. Men.. alla gravida kvinnor är verkligen så underbart vackra. Och ännu mer när man tänker på vad vi har inom oss. :)

Svar: Ja jag håller med dig. Att vara gravid är en gåva och man är så vacker oavsett hur man ser ut!
Evah Åberg

#20 - Therese

jättebra inlägg! så bra skrivet!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#21 - Nathalie

Det är helt galet att folk tar sig friheten att kommentera andras kroppar. Jag förstår inte vitsen med det. Vad vill man ha ut av det och är det så viktigt att påpeka minsta lilla sak? Sjukt!

Svar: Ja men exakt. Så tråkigt...
Evah Åberg

#22 - sandifighter

Tycker det är så bra att du skriver om detta, för jag minns själv hur alla skulle kommentera om att jag hade en liten mage hela tiden. Tyvärr är alla dessa perfekta bilder man ser på sociala medier en stor bov i detta, allt ska vara så perfekt att man glömmer bort hur olika vi är som människor. Hur än magarna ser ut är alla fina, för i dem växer det ett underbart litet mirakel, en välsignelse för två människor som sen ska kalla sig mamma och pappa. Njut av tiden, en dag pratar de smink och data-spel och man inser plötsligt att ens bebisar växt upp till egna individer.

Svar: Tack så mycket! Ja men exakt
Evah Åberg