Graviduppdatering - vecka 26

Idag går jag in i vecka 26 (25+0). Veckan som har varit har varit ganska turbulent faktiskt. Jag har ju känt av Bullen varje dag senaste veckorna och ibland väldigt hårda sparkar, men under torsdagen och fredagen kände jag knappt av honom alls så jag ringde in till förlossningen som bad mig komma in för undersökning. Jag har ju 6 mil till förlossningen så tog ca 40 minuter innan vi var framme. När vi kommer dit så lyssnar vi på hjärtat som låter bra och man hör hur han rör sig där inne, men jag kände ingenting ändå. Det var först när de kopplade en mätare på magen som skrev ut hans hjärtljud och sparkar som jag började känna av honom igen. Då var det så kraftigt att både barnmorskan och Dennis kunde känna på utsidan.

Jag fick också prata specialistläkare då jag opererade bort min sköldkörtel när jag var liten och äter därför levaxin. Jag har gått från att ha höga TSH-värden, till väldigt låga på bara 4 veckor och jag var så orolig att det hade påverkat lillen i magen. Jag har ju en läkare som sköter detta här i Munkfors, men jag får aldrig prata med henne så jag har aldrig möjlighet att ställa de frågor som jag har. Allting sköts via brev, mina vårdkontakter eller barnmorskan och det känns ibland som jag inte blir tagen på allvar. Jag vet ju inte ett dugg hur det påverkar lillen liksom och det gör mig superorolig för jag vet att om man går lång tid med dåliga värden så kan det vara farligt för både barn och mamma och därför räknas jag som en högriskgraviditet.

Men specialistläkaren gav mig bra svar och vi fick vara kvar i två timmar på förlossningen. Det kändes otroligt skönt ändå att få vara där och bekanta sig med miljön då det inte är så långt kvar egentligen och det kändes så skönt att bli lyssnad på och bli tagen på allvar. Sen när vi kom hem var Bullen igång för fullt och sparkade där inne så det var skönt. Jag älskar att känna honom där inne. Nu hoppas jag på en lugnare vecka och att Bullen fortsätter sparka på så jag slipper oroa mig.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• I min mage är det ett konstant brus av mina hjärtslag och tarmar. Ljudnivån kan nå upp till 80 decibel.
• Bebisen hör nu min och andras röster tydligt.
• Bebisens smaklökar är nu helt utvecklade och munnen och läpparna har nu utvecklats till att bli ännu känsligare.
• Bakom mjölktänder som redan ligger färdigutvecklade bakom tandköttet bildas nu de anlag som ska komma att bli bebisens vuxentänder.
• Bebisen är nu ungefär 35 cm.

#1 - Pärla

Usch förstår att man blir orolig, men skönt att allting var bra och att de även kunde känna av lillen på utsidan! Tråkigt att du inte känner att du får gehör vanligtvis men låter som du fick lite bättre hjälp nu ❤️

Svar: Ja det var skönt att komma in och bli lite lugnare
Evah Åberg

#2 - Anonym

Alltid viktigt att gå på sin magkänsla och åka in en gång för mycket än en gång för lite! Jag tycker det är super bra du åkte in! Man vet ju aldrig!
Så fin mage 😍😍 vi har också lika lång tid till förlossningen! Alltid bra att vara på säkra sidan! Skönt allting var bra ❤️

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#3 - Annika

Skönt att du kunde känna sparkarna igen, önskar dig en fortsatt trevlig dag. Kram.

Svar: Ja det var skönt :)
Evah Åberg

#4 - Ullie

Det blir ju liksom mer på riktigt både me sparkar och hjärtljud man börjar nästan lipa . Till andra barnet känner man igen men första är så speciellt . Vi har typ tio min till läkare o sjukhus så det har varit bra
Lycka till vännen

Svar: Tack fina du!
Evah Åberg

#5 - Jennysvardag

Fy man blir ju så orolig när man inte känner av den lille i magen. Skönt att alltid såg bra ut. Kan tänka mig att det var skönt för dig att få ställa frågor med värdena. På förlossningen blir man alltid tagen på allvar :)

Svar: Ja verkligen, det var hemskt och alla katastroftankar kom på en gång. Ja det var jätteskönt att komma in dit :)
Evah Åberg

#6 - TwinMom.se

Det där med minskade fosterrörelser var så jobbigt tycker jag! Jag åkte alltid in direkt men så fort ctg sattes så vaknade dom alltid till liv! Fy så orolig man kan bli!

Svar: Ja det är hemskt med den oron :(
Evah Åberg

#7 - Karolineee

Hoppas det går bra med allting du ska göra och att det inte bär med några komplikationer efteråt

Svar: Vad menar du med allt jag ska göra?
Evah Åberg

#8 - jessica

åh vad bra att bekanta sig lite med miljön, det måste kännas tryggt det. skönt att det inte är så lång tid kvar nu också :) <3

Svar: Ja det kändes skönt faktiskt :)
Evah Åberg

#9 - Emma

åh va mysigt.
Skönt att du kände honom sen igen :)

Svar: Ja det var skönt :)
Evah Åberg

#10 - Netti Starby

Nej fy vad jobbigt att du bara får kontakt via brev och det var jättebra att du åkte in och undersökte bebisen. Skönt att du fick känna rörelserna och jag hade också kollat en extra gång. <3 Kramis

Svar: Ja det var skönt <3
Evah Åberg

#11 - Emma Engström

Det är så spännande att höra hur bebisen utvecklas och växer! Skönt att det är bra, för förstår att man blir himla orolig! <3

Svar: Ja det är superspännande :)
Evah Åberg

#12 - Therese

Vilken fin bebismage du har =). Förstår att man blir orolig men vad skönt att allting va bra =) tyckte oftast det va mysigt att känna mina barn sparkar men när dom börja sparka på min revben va det inte så mysigt =)

Svar: Tack så mycket :) Hehe det förstår jag
Evah Åberg

#13 - Pauline Hurtig

åh man blir ju så orolig, skönt att allt var bra!

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#14 - Malin

Skönt att allt stod rätt till! Men bra gjort av dig att lyssna till din magkänsla och tog tag i att kolla upp det! En kan liksom inte slappna av förrän man har 100% koll på läget, kan jag tänka mig!

Svar: Nej men precis. Bättre att ta det säkra före det osäkra...
Evah Åberg

#15 - Mina

Bättre att kolla upp saker en gång för mycket i stället för en gång för lite. Man har så mycket funderingar med första barnet och det är viktigt att man kan fråga någon om allt. Skönt att allt vara bra ❤

Svar: Ja men precis <3
Evah Åberg

#16 - Amanda

Jag äter också levaxin jag opererade bort sköldkörteln för några år sen. Vad skönt att du kunde få svar på hur det såg ut det är ju viktigt att "sköldkörteln" ligger bra :)

Svar: Jaha okej :) Ja det är ju ganska vanligt att äta levaxin idag
Evah Åberg

#17 - Hanna Karlsson

Fy, man blir ju alltid så rädd när man inte känner bebisen. Kommer ihåg när jag var gravid med Samuel, jag kände nästan aldrig några rörelser, förstår inte så här i efterhand hur jag vågade lita på att han mådde bra i magen. Ut km dock en frisk liten bebis. Skönt att allt var bra med bullen. Bra att du fick prata med en specialistläkare angående de låga värderna. Helt galet ju att det är så svårt att bli tagen på allvar generellt.

Svar: Ja verkligen, särskilt när man känt honom tydligt varje dag...
Evah Åberg

#18 - Amanda

Förstår värkligen att du blir orolig när du inte känner sparkarna men vad skönt att han började i gen då ni komm hem❤️

Svar: Ja det var skönt <3
Evah Åberg

#19 - Astrid

Åh, vad otäckt! Vilken tur att de kunde ordna fram en stläkare! Du måste ju få svar på dina frågor!

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#20 - Sara Ekman

Skönt att du fick bra svar <3


Svar: Ja verkligen <3
Evah Åberg

#21 - Jessica Högberg

Det var ju bra att du inte kände honom så du fick ställa dina frågor, oro är inte bra... Magen blir bara vackrare <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#22 - frida christina

Vad skönt att alltid var bra! Så spännande att det inte är jättelångt kvar nu. Kram <3

Svar: Ja det går så fort :)
Evah Åberg