Jag är stolt över resan jag gjort

Jag flyttade hemifrån först när jag var 24, skulle fylla 25. I och med att jag led av mycket ångest så kändes det inte rätt att flytta innan dess + att det var bostadsbrist i min kommun. Men jag minns vad vissa människor ogillade detta. Jag fick ibland kommentarer om att jag var så värdelös, att jag var onormal, att jag aldrig skulle lyckas med något i livet. Att jag bodde hemma var något som kunde verkligen trigga igång vissa människor.

En dag kände jag mig bara redo och jag hade en enorm tur för jag fick lägenhet i stort sett med en gång när jag väl ville testa mina vingar. Men jag ångrar absolut inte att jag bodde hemma så pass länge. Det gav mig också möjlighet att spara pengar. Jag har aldrig varit en direkt slösare egentligen. Jag köpte kläder titt som tätt, men jag la aldrig pengar på spel, alkohol eller tobak. Jag la aldrig pengar på krogen och roade mig väldigt sällan så jag prioriterade att lägga undan pengarna istället. För mig har det alltid varit viktigt att spara pengar och vara ekonomisk. Jag tänkte alltid på vad jag la mina pengar på och övervägde noga innan jag spenderade dem, trots att jag bodde hemma.

Ca 2,5 år efter jag flyttade till min första lägenhet så köpte jag och min pojkvän hus. Och i mars nästa år när det är 4 år sen jag flyttade till min första lägenhet så är vårt första barn beräknat. Därför är jag så tacksam för att jag kunde bo hemma så pass länge, för vem vet om jag hade varit här jag är idag om jag hade flyttat tidigare. Då kanske jag inte hade haft den här möjligheten. Jag tror verkligen att det mesta har en mening och att ens tidigare val kommer leda en dit man är idag.

Idag är jag där jag vill vara. Jag är nöjd med mitt liv. Självklart kan saker bli bättre, men att vara nöjd med sitt liv handlar inte om att allting är perfekt. Jag är stolt över den resan jag gjort och jag är enormt tacksam för att jag hade möjligheten att bo hemma länge. Jag är tacksam för all den hjälp jag fått genom åren.

#1 - Paulina

Åh vad kul att få veta lite mer om dej.. man ska verkligen ha tur om man får lgh för det är verkligen svårt och det blir bara svårare och svårare för varje dag ❤️❤️❤️

Svar: Ja det är ju tyvärr så :/
Evah Åberg

#2 - Jennysvardag

Jag tror också att det finns en mening med dom valen som man gör och har gjort. Vilken resa som du har gjort i ditt liv. Visst är det så härligt att man känner att man är där, där man vill vara i livet 😍

Svar: Ja verkligen, helt underbart :)
Evah Åberg

#3 - Mina

Det viktigaste är att man själv är nöjd över sina beslut och att flytta hemifrån är en stor sak. Jag var 21 år när hag flyttade hemifrån och det var tufft till en början. Speciellt eftersom jag flyttade 30 mil bort från min familj. Varför stressa med att flytta hemifrån när det fungerar?
Känns som att du tog helt rätt beslut ❤

Svar: Det förstår jag verkligen! Ja jag är så nöjd med beslutet <3
Evah Åberg

#4 - Hannas krypin

Det känns ju helt galet att folk klagade på att du bodde hemma länge . Folk hittar verkligen de mest konstiga saker att kritisera och klaga på. Det är ju suveränt att du kunde bo hemma så länge och också spara en massa pengar. Det är ju inte alla som har den möjlighteten.

Svar: Ja men precis. Så konstigt att andras val kan uppröra andra så mycket...
Evah Åberg

#5 - Jessica Högberg

Grymma du, stolt och nöjd ska du vara💕

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#6 - Netti Starby

Vad kul att läsa om din resa och jag tror också att allt har sin mening. Ha en fin dag <3 Kramis

Svar: Ja men precis :)
Evah Åberg

#7 - Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog

Så fint skrivet. Det jag reagerar på är att andra människor lagt tid på att kritisera dig för du bodde hemma. Idag är det ju vanligt, jag tänker också att sonen får bo hemma så länge han vill. Nu lider inte han av psykisk ohälsa som jag gjort (så tacksam för det), men det är bostadsbrist och betydligt billigare för honom om han vill studera vidare efter gymnasiet att bo kvar hemma. Då kan han slippa ta studielån och liknade. Tycker det är praktiskt och fint att som förälder faktiskt ställa upp så för sina barn, och det där sen att man ska bli attackerad och nedvärderad för saken är bara så dumt. Vilka fina föräldrar du haft som ställt upp för dig :).

Svar: Tack så mycket :) ja men exakt. Jag är så tacksam för deras hjälp!
Evah Åberg

#8 - Therese

Men va det är ju bra att bo hemma hur länge som möjligt och vad har andra med att göra om du bodde hemma för länge ?
Seriöst vad människor ska lägga sin näsa i blöt. Tycker det är bra att du bodde hemma länge =)

Svar: Ja men precis
Evah Åberg

#9 - Inne hos Ina

Jag gick hela min ungdomstid och oroade mig för att jag inte hade extrajobb (på gymnasiet och universitet). Men alltså, jag har inte haft problem att få jobba efter examen. Så onödig oro. Härligt att kunna köpa hus ganska tidigt i livet också. Jag var nästan 26 när vi köpte vårat, men här är det väldigt billiga hus 😊

Svar: Det är ganska billiga hus här också men det är ju inte en självklarhet att kunna köpa hus även om det är bra priser så jag är tacksam :)
Evah Åberg

#10 - Madde

Folk har så mycket åsikter hela tiden. Finns ju alltid olika anledningar till varför man bor hemma. Nu har du ju det bra, med hus och snart en liten hemma.

Svar: ja men precis
Evah Åberg

#11 - Pärla

Skönt, om man har möjligheten att stanna kvar hemma så länge ❤️ Jag var tvärt om och ville bort så fort som möjligt och flyttade första gången när jag var 16. Men klart du ska vara stolt, vilket liv ni byggt.

Svar: Tack så mycket <3
Evah Åberg

#12 - Helena

Jag tror också att allt som händer har en mening <3 Det är framförallt trösterikt att tänka så när livet känns motigt, att förr eller senare kommer jag förstå att det fanns en mening med det. kram!

Svar: Ja men precis :) Kram!
Evah Åberg

#13 - Amanda

Tycker du verkligen ska vara stolt och glad över vad du har gjort. Du har verkligen kommit långt och jag tror också att vissa saker har en mening :)

Svar: Tack fina du :)
Evah Åberg

#14 - Pauline Hurtig

med all rätt, vilken resa

Svar: Tack <3
Evah Åberg

#15 - Jessica

Konstigt att folk tyckte så det är ju faktiskt bra så sätt om man kan bo hemma ett tag innan man flyttar hemifrån. Ja flytta hemifrån väldigt tidigt pga ja blev tillsammans med en kille som va lite äldre än mig och det va galet tufft att komma in i vuxen välden så tidigt faktisk 😂🙈

Svar: Ja det kan jag tänka mig. Jag tycker man ska flytta när man är redo och har möjligheten :)
Evah Åberg

#16 - nouw.com/sannaevelyne

Åh så roligt att läsa detta inlägg och att du är nöjd med vart du är nu - det ska du verkligen vara! Och är verkligen ingen annan än en själv som kan bestämma när man ska vara redo för att flytta! Jag skulle fylla 23 när jag flyttade men jag ville inte flytta innan jag hade fast jobb ♡

Svar: Jag förstår dig <3
Evah Åberg

#17 - Yela

Helt otroligt vad folk ska störa sig på allt, jag flyttade hemifrån när jag var 16 (skulle bli 17) och folk hade så mycket åsikter. Lärt mig mycket genom att bo hemifrån, hade min familj nära ändå men alla funkar olika och det är så tråkigt att folk vägrar acceptera det och bara ska klaga på allt. Men som du säger finns det en mening med allt ☺️ Riktigt imponerande med husköp, glad för din skull vännen! 😃<3

Svar: Haha ja att de kan lägga energi på sånt är otroligt...
Evah Åberg

#18 - Amanda

Jag bodde med hemma länge tills jag var 21 år gammal vilken resa du har gjoer ❤️ skönt att du hamnade där du befinner dej i livet fina du

Svar: Ja jag är så glad <3
Evah Åberg

#19 - Annica

Förstår vad du menar.. Samtidigt är jag i den helt andra änden. Jag flyttade hemifrån som.. 15 åring. Till gymnasiet 110 mil hemifrån. Men egentligen räknar jag det redan som att jag flyttade hemifrån som 11 åring när jag flyttade till elevhem och gick i grundskolan 40 mil hemifrån. Men du kunde spara, vilket ju är jättebra för att få en bra start som möjligt när du väl bodde själv.

Svar: Oj det var ett stort steg, men alla gör ju det som är bäst för dem :)
Evah Åberg

#20 - tess

så kul att läsa :) ja vi gör alla våra val o känns de rätt för en sj så spelar de ingen roll va andra tycker :) kram gumman <3 sv; Ja de är den verkligen :)

Svar: Ja men precis :)
Evah Åberg

#21 - Emma Engström

Du ska verkligen vara hur nöjd och stolt över dig som helst vännen! Så grym <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#22 - Therese

Bodde också hemma till jag var 24. Man flyttar när man är redo.

Svar: Ja men exakt!
Evah Åberg

#23 - Sara Ekman

Underbart <3

Svar: jaa :)
Evah Åberg

#24 - Annika

Trevlig läsning, jättefin bild på dig. Kram.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#25 - FSHD Daniel

Jag förstår inte varför det finns folk som ska hänga upp sig på saker och klaga på andra så mycket. Att man orkar? Härligt att läsa om att du är så nöjd med ditt liv! :)

Svar: Nej jag förstår inte heller faktiskt...
Evah Åberg

#26 - Fröken Rödlök

Så glädjande att läsa detta inlägget! Så härligt att vara nöjd med det man har, jag håller med, du har gjort en rejäl resa och du har kommit långt, det är du värd! Jag har ju följt dig ett tag och jag är så glad för din skull. Ser fram emot massa uppdateringar när bebisen kommit =) Spännande.

Svar: Tack fina du, vad glad jag blir! :)
Evah Åberg