Graviduppdatering - vecka 19

Idag går jag in i veckan 19 (18+0). Under veckan som har varit så har jag varit förkyld så i stort sett alla planer för veckan blev inställda. Det enda som blev gjort var att vi var iväg och köpte barnvagnen som vi hade kollat ut. Det blev en britax go big2 i färgen graphite melange. I den ingick både liggdel och sittdel. Vi har redan ett babyskydd (sådan som man har i bilen) som vi fick av min syster Anna och hennes man som man också kan koppla på barnvagnen istället för sittdelen eller liggdelen. Vi är supernöjda verkligen, den är så fin! Om man kan bli förälskad i en barnvagn så är jag det haha.

Mina föräldrar har sagt ända sen många år tillbaka att de ska stå för barnvagn till sina barnbarn vilket de såklart har gjort. De la ut största delen på barnvagnen och vi är så tacksamma för den hjälp vi får, både av Anna och Tobbe som har skänk oss mycket saker, men också av mina föräldrar! I övrigt har veckan varit väldigt lugn. Jag har varit väldigt förkyld så det mesta har hamnat på is ett tag.

Jag har inte direkt några cravings, men nu för tiden är det mest vatten som gäller för min del. Jag älskar att dricka vatten nu. Jag har alltid älskat cola zero eller pepsi max, men det går inte under graviditeten, mår illa av att bara tänka på det så nu är det massor av vatten som gäller här.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• Bebisen är nu 15 cm från rumpa till huvud och väger nu 250 gram.
• Hjärnan utvecklar nu de delar som tar hand om smak, lukt, hörsel, känsel och syn.
• De närmsta veckorna kommer bebisen börja reagera på ljus och märker om det är mörkt eller ljust utanför magen.