Barn kräver energi

Att vara småbarnsförälder är inte alltid en dans på rosor. Det är fruktansvärt jobbigt och helt underbart på samma gång. Och man är ofta trött när man har barn. Man kanske inte ser exakt likadan ut som innan man fick barn och man kanske inte orkar samma saker som innan. Men det innebär inte att man är deppig, låg, olycklig eller att något har hänt.

Barn kräver mycket energi

Att ha barn kräver mycket energi av en, speciellt de stunder när barnet bara gråter och aldrig blir nöjd. Speciellt de stunder när man bara vill gå på toa ifred men ändå måste ha barnet med sig och underhålla det under tiden. Det är inte konstigt att man är trött och sliten. Det är inte konstigt att man kanske inte orkar festa runt eller leva samma typ av liv som man gjorde innan.

Det är okej att vara trött. Det är okej att vara sliten. Det är också okej att ha dåliga dagar där man känner sig nere, fast att man har barn. Det är okej att ta saker i sin egen takt. Att ibland hoppa över träningen för att man inte orkar eller att ibland skippa att städa för att energin inte finns där. Det är okej att inte se ut som man gjorde innan man fick barn och det är okej att ibland prioritera sömn eller en bra film framför att tvätta håret. Vi gör alla vårt bästa och det är det viktigaste.

#1 - Hanna Karlsson

Jag håller med! Att ha barn är energikrävande men det är också det bästa jag gjort. Tänk så mycket glädje barnen ger. Man måste inte vara på topp, det är okej att prioritera vila före att städa och så vidare. Det måste man få göra för att orka.

Svar: Ja jag håller med dig, det finaste jag har 😊
Evah Åberg

#2 - Ullie

Ja vännen ja tror det är så många känner sej och svårt att räcka till nu har man mer att ta hand om o tänka på än sej själv alltid skatterna först
Kram o fin eftermiddag

Svar: Ja men exakt. kram!
Evah Åberg

#3 - Therese Carlsson

Jättefin bild på er .. Nej det är verkligen ingen dans på rosor med barn. Små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer..


Svar: Jo så är det ju
Evah Åberg

#4 - annika eriksson

Jättefin bild på er. Ha en trevlig helg. Kram.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#5 - Anna Hansen

Du har så rätt. Man orkar inte med på samma sätt som innan barn och man behöver inte vara deppig bara för att man är trött. Man ska ta hand om sig själv för att vara en bra förälder och ta hand om sitt hem och sin familj. ❤️

Svar: Precis ❤
Evah Åberg

#6 - corkystyle

Ja jag kan tänka mig att barn kräver energi. Just som du säger att bitvis så kan barnet inte vara nöjd någon stund. Jag kan tänka mig att det kan trigga dig psykiska ohläsa eller har jag fel?

Svar: Ja det gör det ibland tyvärr. När man sover dåligt och Melvin har en dag där han inte är nöjd så är det ibland oerhört tufft och då blir min ångest värre. Men min psykiska ohälsa har ändå blivit mycket bättre faktiskt
Evah Åberg

#7 - Snabela

Så bra skrivet av dig. Känner igen mig så mycket i det du skriver. Denna trötthet som man har när man har barn, går inte att beskriva. Dom som inte har barn, har aldrig känt av riktigt trötthet.

Svar: Ja den är annorlunda mot den trötthet jag kände innan och det blir ju så när man alltid har en annan individ att ta hand om
Evah Åberg

#8 - ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★

Det är alltid okej tänker jag oavsett barn eller inte att må som man mår. Kan känna ibland att det där med att man ställs mellan förälder/inte förälder skapar klyftor det är bättre att säga att man får må som man mår oavsett.

Svar: Givetvis, min blogg har väl alltid handlat om det ämnet, att få må dåligt och om psykisk ohälsa? Däremot är just detta inlägg riktat till just småbarnsföräldrar.
Evah Åberg

#9 - Madde

Du beskriver det så bra. Helt underbart med barn, men den tröttheten, Det viktigaste är barnet och sen får allt annat komma i andra hand. Man trodde inte det innan att egentid och lyxtid var att få bajsa ifred :-)

Svar: Tack så mycket! Nej men exakt, att bara få gå på toa ifred eller äta en måltid i lugn och ro är lyx nu haha
Evah Åberg

#10 - Malin

Vad fina ni är!
Självklart ska man inte ha samma krav på sig själv när man är småbarnsmamma som innan.
Det är helt olika liv på sätt och vis.
Att ra dagen som den kommer, låta bebisen komma i första hand, men unna dig att vila när bebisen sover, ta egentid när tillfälle bjuds.
Och hur allt annat ser ut(håret otvättat , eller golvet stökigt) spelar ingen roll, njut så gott det går.
Och att lå dåligt i bland handlar inte om att vars en sämre mamma.

Svar: Tack så mycket :) Ja men precis!
Evah Åberg

#11 - Netti Starby

Känner verkligen igen mig och man prioriterar alltid barnen först helt automatiskt. Helt normalt <3 Kramis

Svar: Ja precis <3
Evah Åberg

#12 - Emma Engström

Har ju inte barn själv men jag kan bara föreställa mig hur det är! Att ni gör ert bästa kan jag tänka mig alla dagar i veckan och du ska vara stolt över dig <3

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg

#13 - Tess

Ja men självklart är de tungt o va förälder tar mycket tid o energi men du gör ett sjujäkla bra jobb gumman glöm aldrig de

Svar: Tack vännen <3
Evah Åberg

#14 - ullie

ja det är inte lätt å orken att räcka till men som mamma är det ju ändå nästan man blir örvånad hur mycke man orkar
hoppas helgen varit bra kramar

Svar: Ja jag håller med dig!
Evah Åberg

#15 - Hilma

Förstår att det kräver mycket att ha småbarn, och det är ju okej trots att du älskar dom över allt annat ❤️ Kram!

Svar: Ja precis <3
Evah Åberg

#16 - Jasmine

Bra inlägg!

Jättefin bild på er. <3

Svar: Tack för din varma kommentar.

Kram

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg