Låt en kvinna leva

Jag har en dröm. Och den drömmen är att vi kvinnor ska få vara som vi är, oavsett vad, var och hur vi är. Smala, tjocka, långa, korta. Håriga, icke håriga. Stora bröst, små bröst, hängbröst, fasta bröst. Bristningar eller inte. Celluiter eller inte. Långt hår, kort hår, skalliga. Jag har en dröm om att vi kvinnor bara ska få finnas, bara få vara utan att fokusera på hur vi ser ut när vi sitter, står eller ligger. Där vi bara ska kunna slappna av utan att tänka på att magen korvar sig eller att det finns hår under armarna.

Vi är för mycket och för lite

Jag är så otroligt trött på den hets vi kvinnor ständigt utsätts för. Där vi ständigt blir matade med att hur vi än är så duger vi inte. Vi är för stora, för små, för långa, för korta. För sminkade, för tråkig om vi inte sminkar oss. För nakna, för påklädda. För tysta, för högljudda. För mycket, för lite.

Hur ska man kunna älska sig själv?

Inte ens en gravid eller nyförlöst kvinna får ha sin kropp ifred, i lugn och ro. Det ska påpekas hur den ser ut, hur den borde se ut när hon faktiskt skapar och har skapat det häftigaste som finns, ett nytt liv. En kvinna duger aldrig för det finns alltid något som kan ändras på henne. Samtidigt som vi matas med allt vi ska ändra med oss själva så möts vi också av att det är sexigt att vara självsäker och tips hur man älskar sig själv. Hur ska man kunna älska sig själv när man ständigt blir matad med att hur man än är så är man fel? När vi ständigt möts av hetsen kring att få den där platta magen, det där långa håret eller den där stora vältränade rumpan?

Sluta spela kvinna

Jag har en dröm om att kvinnor ska få leva lyckligt, utan att behöva lägga sin tid och energi på hur vi borde vara. Jag har en dröm om att kvinnor ska sluta lägga tiden på att spela kvinna och istället ta fram den kvinnan de egentligen är, den personen de egentligen är och bara vara sig själv. Låt en kvinna bara vara. Låt en kvinna leva.

#1 - Flisan

sv: den e superbra!

bra skrivet!

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#2 - Emma

Wow, alltså du gjorde mig helt mållös här.. WORD!

Svar: Åh vad glad jag blir, tack!
Evah Åberg

#3 - Madde

Så sant. Vi lägger allt för mycket tid på att bry oss om andras fel och brister än att se till oss själva. Vi alla är vackra på vårt egna lilla sett

Svar: Ja men verkligen!
Evah Åberg

#4 - Anna Hansen

Du har så rätt i det du skriver. Om alla fick vara som de är så kanske vi skulle må bättre och inte känna så trasiga.

Svar: Ja exakt!
Evah Åberg

#5 - Carolina

Fint skrivet! Ja, det är inte alltid kul att få höra hur man är, inte vågar visa sig på badstranden och så vidare. Det är fel och det är så underligt att det är just vi kvinnor som blivit så utsatta av sådant, inte män. Men kanske också för att vi kvinnor bryr oss på ett helt annat sätt än vad män också gör? :P

Svar: Tack så mycket! Jag tror dock det beror på hur vi är upplärda. Att kvinnor bryr sig mer pga att de är upplärda att deras utseende är så viktigt och att det är viktigt hur man för sig osv, medan männen är lite mera "chill" pga att de är upplärda att det inte spelar så stor roll för de är omtyckt oavsett om de går i bar överkropp, brölar, luktar lite svett, är håriga osv.
Evah Åberg

#6 - Therese Carlsson

Ja det där va en bra dröm hoppas den kommer i uppfyllelse en vacker dag 😊.. Tycker att folk är så kroppsfixerad nu för tiden så tråkigt bara

Svar: Hoppas jag med!
Evah Åberg

#7 - Emma Engström

Jag hör verkligen vilka kloka och bra tankar du har, inte bara i detta inlägg utan så många fler jag läst! Håller med dig helt, så bra du är <3

Svar: Tusen tack vännen <3
Evah Åberg

#8 - Malin

Helt rätt, den drömmen måste bli verklighet!

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#9 - Amanda

Tycker du har så kloka inlägg. Det finns så mycket vi kvinnor matas med från tidig ålder som inte stämmer och inte är sant. Vi borde få vara som vi är utan att känna skam eller att det är fel :)

Svar: Tusen tack, vad glad jag blir! 😊
Evah Åberg

#10 - nouw.com/sannaevelyne

AMEN to that! Så sant och så bra skrivet, tänk om vi alla skulle få vara precis så som vi är och bli älskade för just den personen! Och vad skönt det vore om inte allt handlade om hur man ska vara eller borde se ut!

Svar: Tusen tack! Ja men exakt
Evah Åberg

#11 - charlottelinden.se

Superbra skriver och så sant! Jag är, precis som du, olidligt trött på att som kvinna aldrig duga och vara tillräcklig. Man kan alltid vara lite mer, lite någonting annat, lite mindre. Det gör mig ledsen att tänka på hur många kvinnoliv som har gått till spillo på grund av detta. Kvinnoliv som aldrig har fått levas.

Svar: Ja det är fruktansvärt :/
Evah Åberg

#12 - Jennifer´s syn på livet!

Jag kan hålla med dig om att alla de där punkterna är en dröm jag också har!!

Svar: Ja det är så viktigt!
Evah Åberg

#13 - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

Svårt ämne tycker jag, kanske för att jag har ätstöringar och mitt dömande mig mig själv sitter i mitt huvud. Jag tror nämligen väldigt mycket om vad folk skq tro om mig, men får aldrig höra vad de tänker. Jag bara tror och får min hjärnas röster att bli sanningar.

Svar: Så är det nog för många, men vi är ju alla också påverkade av ett ideal som vi matats med på olika sätt sen barnsben egentligen.
Evah Åberg

#14 - Emiza

så bra skrivit. håller med

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#15 - Tess

Det bästa jag har läst på länge men jag är den jag är. Ingen man eller person kan ändra på det. Jag ser ut som ja gör om någon påpekar något så behöver de heller inte finnas i mitt liv

Svar: Gud vad glad jag blir, tack så mycket!
Evah Åberg

#16 - Amanda (Swedish Passport)

Men alltså JA! Så himla klokt skrivet!

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#17 - Netti Starby

Håller fullständigt med dig och så himla bra skrivet! <3 Kramis

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#18 - Hilma Eklund

Fasen vad bra inlägg alltså! Du skriver så JÄKLA BRA! ❤️❤️

Svar: Åh tack fina du <3
Evah Åberg

#19 - Annika

Mycket bra skrivet. Kram.

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg

#20 - Ullie

personlighet o inre är det som betyder någo då är du vacker inifrån och ut

Svar: Exakt 😊
Evah Åberg

#21 - Yolanda

Verkligen bra inlägg! Jag tänker precis så ! )

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#22 - Jasmine

Mycket bra inlägg! Tack för att du delar med dig.

Svar: Tack, kul att du gillar min burk för pennor.

Kram

Svar: Tusen tack :)
Evah Åberg